Kan du kjøre hybrid uten batteri?

Hybrider er fortsatt de nye barna på blokken, og som sådan har folk en tendens til å stille mangespørsmål  om hvordan de opererer og hva de kan og ikke kan gjøre. For å fjerne forvirring,  er dettrygt å si at de aller fleste hybrider ikke kan kjøre uten batteri, men noen få av dem kan.

De fleste hybrider i disse dager er bygget på en måte der forbrenningsmotoren og den elektriske motoren er avhengige av hverandre til enhver tid. Disse bilene kan ikke kjøre uten batteri fordi dette har en tendens til å forårsake alvorlig skade på hybridsystemet.

På den annen side, hybrider bygget på en såkalt »parallell system» kan  kjøre uten batteri, Toyota Prius er et godt eksempel. Det parallelle hybridsystemet fungerer på en måte der forbrenningsmotoren og den elektriske motoren fungerer separat, og de kan kjøre uten batteri, men bare for en kort stund.

Vær det som mulig, Toyota regner med at å kjøre hybrid med 0% prosent av batteriet er bare for situasjoner der du ikke har noe valg. Hvis det skjer, bør du bare kjøre bilen til et trygt sted eller et serviceverksted for ikke å skade hybridsystemet.

Det viktigste med en hybrid drivlinje

En hybrid er en bil som bruker en elektrisk motor og en forbrenningsmotor for å maksimere effektiviteten gjennom regenerativ bremsing og smarte motorstyringssystemer. Dette betyr at en hybrid fungerer best i etn  urbant miljø fylt med mye stopp-og-gå-trafikk.

En stor fordel med en hybridbil er det faktum at du ikke er avhengig av friksjonsbremsene i de fleste tilfeller fordi en hybrid er utstyrt med friksjonsmotorer som bremser bilen og lagrer den energien for fremtidig bruk. Som sådan bruker du bare friksjonsbremsene dine når du trenger å gjøre en plutselig stopp.

  Hvor mye bakkeklaring trenger du for fartshumper?

Noen hybridbiler bruker høyspenningsbatteripakken til å starte forbrenningsmotoren, noe som betyr at du ikke vil kunne kjøre slike biler uten batteri. Under kjøring bør et funksjonelt hybridsystem bytte mellom forbrenningsmotoren og den elektriske motoren for maksimal effektivitet.

Det er verdt å nevne at hybrider bør kjøpes av folk som spend mesteparten av kjøretiden i byen. Men hvis du for det meste gjør langdistansemotorvei cruising, er det mest effektive motoralternativet en stor dieselmotor med mye dreiemoment.

Kjøre en hybrid med et dødt batteri

Som nevnt tidligere, hvis du eier en bil som bruker »parallel hybrid system» kan du kjøre bilen uten å stole på batteriet. Dette er fordi den elektriske motoren og forbrenningsmotoren ikke er avhengige av hverandre for å fungere, noe som betyr at du også kan kjøre slike biler uten bensin.

Slike scenarier bør imidlertid unngås fordi de ikke anbefales av noen produsent som gjør en hybrid i stand til å kjøre uten batteri. Fordi noen hybrider bruker høyspenningsbatteriet til å starte bilen, kan det hende du ikke kan starte den igjen hvis du slår av forbrenningsmotoren.

Videre gjør kjøring uten batteri bilen ekstremt ubehagelig å kjøre og ganske treg fordi systemet ikke er designet for å fungere uten batteri. Det beste ville være å finne et trygt sted å stoppe og ringe en flatbed.

  Beste hybrid for tauing

Kjører en hybrid uten gass

De fleste hybrider er helt ubrukelige uten gass, men andre som Chevy Volt kan kjøres uten en eneste dråpe bensin i tanken. Begrunnelsen for dette er enkel, uten bensin, en hybridbil mister sin primære energikilde som gjør bilen treg og ekstremt jittery.

Hvis du foreksempel  eier en hybrid Nissan Altima, vil du ikke kunne kjøre den uten bensin fordi bilen vil slå seg av umiddelbart. Som tidligere nevnt bruker noen hybrider sine elektriske systemer for å starte opp forbrenningsmotoren når det er nødvendig, og hvis du ikke har bensin, kan dette  til og med skade batteriet.

Det er hovedårsaken til at de fleste hybrider ikke kan kjøresuten bensin fordi det kan forårsake uoppretteligskade på hybridsystemet. Hvis du eier en hybrid som kan kjøre uten bensin, må du ikke stole på dette alternativet og bruke det  ibare necessary.

Delen Vanlige spørsmål

Må du bytte ut batteriet på en hybrid?

De fleste hybridbilbatterier skal vare minst 100 000 kilometer, men mange av dem kan vare mer enn dobbelt så mye. Imidlertid, hvis du eier en hybrid med høy kjørelengde med det opprinnelige batteriet, er sjansen stor for at du bør endre det til slutt.

Et gjennomsnittlig nytt hybridbatteri koster så mye som $ 6000 avhengig av bilen og størrelsen på batteriet, og det er uten å vurdere lønnskostnader. Sørg for å sjekke garantien, da noen bilprodusenter noen ganger dekker røren sini så mye som 100 000 miles.

Kommer diesel- og bensinbiler til å bli forbudt i fremtiden?

Ifølge nylige uttalelser fra mangemyndigheter  og internasjonale organisasjonsrepresentanter, om et tiår eller to, forventes dieselbiler å stoppe produksjonen helt. Selv om det ennå er uklart, er sjansen stor for at bensinbiler også bør stoppe produksjonen.

  Lager Mercedes en hybrid sedan?

For en renere fremtid skal vi alle kjøre hybrider og elbiler. Disse anslagene er ikke 100% riktige, og vi må vente og se hva som skjer. Det  er verdt å nevne at du ikke trenger å skremme eksisterende diesel- og bensinbiler, da forbudet bare kommer til å påvirke nye biler.

Er det verdt å kjøpe en hybrid akkurat nå?

Hvis du kan bruke hybriden til hva det er, så er det det. Hvis du ikke er i stand til eller villig til å bruke en hybrid for hva det er, så er detikke verdt det. Hybrider er laget for bystopp-og-gå-trafikk fordi du kan stole på regenerativ  bremsing i motsetning til friksjonsbremsing.

Regen bremsing er designet for å fange tapt energi mens du bremser ned for å lagre den i batteriet for senere bruk. Dette betyr at hybrider ikke er laget for motorveikjøring, og du bør hoppe over dem for nå hvis det er det du gjør mesteparten av tiden.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter