Kan hybridbilbatterier eksplodere?

Ingen bil er trygg i seg selv,  fordi i gjennomsnitt dør mer enn 30k amerikanere hvert år på grunn av bilrelaterte årsaker. Biler er tunge, kraftige, fulle av brannfarlige væsker, og beveger seg noen ganger i ekstremt høye hastigheter, alt dette gjør dem farlige, uansett drivlinjealternativ.

På den annen side er elbiler ikke fylt med brannfarlige væsker som gjør dem tryggere fra det perspektivet, men elbiler har energitett litium-ion-batterier som er brannfarlige og til og med kan eksplodere av og til.

Hybrider er en blanding mellom vanlige bensin- eller dieseldrevne kjøretøy og elbiler, noe som betyr at de potensielle sikkerhetsbekymringene er enda større. Heldigvis bruker mange moderne hybridbiler nikkelmetallhydridbatterier som er tryggere enn litium-ionbatterier, men ikke som strøm-tett  eller effektiv.

Deter trygt å si at juryen fortsatt er ute på dette spørsmålet, da det ikke er tilstrekkelige data  som trygt kan bevise hvorfor og hvordan batterier antennes og / eller eksploderer. Uansett hva det måtte være,  er det mange sikkerhetsforanstaltninger i disse dager som er designet for å stoppe batterier fra å eksplodere.

Nikkel-metall-hydridbatterier (NiMH) – Vanligste hybridbatteritype

I dag bruker de aller fleste hybrider fortsatt nikkelmetallhydridbatterier som er tryggere enn litium-ion-batterier, men som er langt mindre strøm-tette og strømeffektive. Disse batteriene bruker hydrogen til å lagre elektrisk energi, og de bruker også titan for å sikre hydrogenionene riktig.

NiMH-batterier har eksistert i ganske lang tid nå, og somsådan  er de billige og enkle å komme forbi. De tilbyr rundt 4 til 5 miles per  Kwh  og er langt bedre sammenlignet med syre blybatterier som også brukes i mange biler i dag.

  Beste Mercedes hybridbiler

NiMH-batterier kan enkelt lades opp og tømmes, men de er ikke i nærheten av så effektive og strømtett som litium-ion-batterier. Når det gjelder sikkerhet, er NiMH-batterier faktisk mer stabile og mindre sannsynlig å ta fyr eller eksplodere.

Årsaken bak dette er det faktum at NiMH-batterier er mindre strømtett, og det er mye mindre aktivt materiale inne i hver celle. NiMH-batterier er imidlertid skadelige for miljøet, og de skal kastes  i henhold til produsenten.

Litiumionbatterier (Li-Ion) – Sterkere, bedre, raskere, lettereog dødeligere

Li-Ion-batterier er rett og slett bedre sammenlignet med NiMH ellerblybatterier -syrebatterier fordi de er langt mer effektive, kraftigere, mindre, lettere  og allsidige raskere å lade. Li-Ion-batterier er laget av svært reaktivt litium og karbon, som sådan er de i stand til å lagre mye mer energi.

Li-Ion-batterier er imidlertid langt fra perfekte. De koster mye penger, og noen elbiler og hybrider bruker batteripakker som koster titusenvis av dollar å erstatte. Slike priser er en stor deterleie for mange som ønsker å gjøre en overgang mot elbiler, men etter hvert som tiden går, bør disse prisene falle.

Det er også viktig å merke seg atlitium-ionbatterier først og fremst er laget for mindre enheter, og som sådan er større Li-Ion-batterier ikke like effektive eller overlegne. Større Li-Ion-batterier er også brannfarlige og tilbøyelige til å eksplodere, og det er sannheten.

Selv om slike tilfeller skjer ganske sjelden, og det er mange precautionære tiltak der ute laget for å sikre at et Li-Ion-batteri ikke tar fyr, men Li-Ion-batterier tar noen ganger fyr, og when de gjør det, er det  veldig vanskelig åslukke brannen.

  Er Mercedes hybrider noe bra?

Overal sikkerhet for hybridbiler – Tryggere for sjåføren, farligere for alle andre

Batterier og drivlinjekomponenter er faktisk en viktig del av den generelle bilsikkerheten, men de er ikke de eneste komponentene som må konstrueres på en bestemt måte. Hybrid- og EV-biler er iboende tyngre, noen ganger kan en hybridvariant veie så mye som 500 pund mer enn en regular  bensinvariant.

Som sådan bidrar denne ekstra vekten til generell sikkerhet fordi en tyngre bil er nødt til å være tryggere når den krasjer med en lett bil. IIHS anslår at hybrider bilulykker er 25% mindre sannsynlig å alvorlig skadee  sjåføren, men når det gjelder pedestrians, er det omvendt.

Et av de største problemene med EV- og hybridbiler er mangelen på støy når de utelukkende bruker den elektriske motoren. I dag må nesten alle hybridbiler avgi en slags støy for å passere homologering for de fleste markeder.

Delen Vanlige spørsmål

 

Kan du helt utlade et hybrid litium-ion-batteri?

I teorien kan Li-Ion-batterier lades helt ut, men det er ikke noe du noen gang vil gjøre  fordi kobberet inne i batteriet kan oppløses i elektrolyttene. Hvis du gjør helt plateharge batteriet, er du som kommer til å oppleve en alvorlig nedgang i batteriets helse.

Noen ganger kan dette til og med kreve at du helt bytter ut hele batteriet, og det kan sette deg tilbake noen få thousand dollar. Gitt, de fleste nyere hybridbilbatterier er nesten umulige å fullstendig utlade.

Hvor lenge varer et hybridbatteri?

Et annet stort problem med Li-Ion-batterier er at de ikke varer evig, for å være exact, de fleste bil Li-Ion-batterier varer opptil 100-150k miles. Etter dette er du nødt til å bytte ut batteriet, og det kan koste mye penger.

  Mest pålitelige europeiske biler gjennom tidene

På den annen side kan et nikkelmetallhydridbatteri noen ganger vare så mye som 355k miles, og selv når de går dårlig, er de billigere å kjøpe fordi de er vanligere. Noen Toyota Prius NiMH  batterier kan angivelig vare enda lenger enn det.

Er hydrogenbiler bedre enn hybridbiler?

Ikke mange vet dette, men du kan kjøpe en full-on hydrogenbil i disse dager, og noen regner til og med med at en hydrogenbil er det beste rene alternativet til bensin og diesel. En av de viktigste fordelene med hydrogenbiler er at de har en tendens til å gi deg høyere kjørelengde enn elbiler.

Vær det som mulig, hydrogen er ikke perfekt, og det er sannsynligvis grunnen til at hydrogen aldri ble et vanlig valg av fremdrift. Et stort problem med hydrogen er den alvorlige mangelen på effektivitet og brukervennlighet fordi det er  nesten 0 hydrogenstasjoner i de fleste befolkede countries, og det er delvis fordi hydrogenlagring er iboende ineffektiv.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter