Er hybridbiler bra for fjellkjøring?

Hybridbiler er designet for maksimal effektivitet, og som sådan er de ikke akkurat bygget for fjellkjøringsformål. Vær det som mulig, det er ingen grunn til at noen mer off-road vennlige hybrid SUVer er noe mindre enn lik  deres bensin eller diesel kolleger.

Den største fordelen med hybridbiler, og absolutt  hovedårsaken til at de tilbyr økt effektivitet er regenerativ bremsing. Regenerativ bremsing er en mekanisme designet for å gjenopprette tapt energi mens du bremser bilen.

Og hele hybrid-fjellkjøringsscenarioet kan først og fremst sees gjennom dette perspektivet. Mens du går opp en bakke, gir det øyeblikkelige elektriske dreiemomentet deg et lite løft. Når du går ned, vil regenerativ brudd ta stresset fra dine vanlige friksjonsbremser.

Som sådan er hybrider bra for fjellkjøring. Hybrider do veier imidlertid200-500 pund mer enn sine vanlige gass- eller dieselmotparter, og det  er mange konsekvenser som spirer fra et så stort vektavvik.

Hybrider og fjellkjøringsmiljøer

Når du tar en titt på hvilke variabler som definerer det gjennomsnittlige fjellkjøringsmiljøet, ser du vanligvis på snø, is, regn,kulde  og undergrunnsveioverflate. Som sådan må en bil kunne opprettholde sin egen vektkraftmessig og håndteringsmessig.

Noen hybridbiler som Toyota Prius er mindre enn ideelle for slike kjøreforhold, men det er det samme med noen annen bensin- eller dieseldrevet bil fra et lignende segment. Andre som Volvo XC90 Hybrid eller Range Rover P400e er flotte fjellkjøringsbiler.

Når det er sagt, er den vanlige Volvo XC90 og den vanlige Range Rover begge like gode, om ikke enda bedre enn deres hybride kolleger. Selv om hybrider bør gjøre det bra, er de fleste hybridmotorer ikke designet for fjellkjøring.

  Beste hybridbiler for pendling

Hybridmotorer er gunstige når de jobber i sitt optimale kraftbånd, noe som resulterer i økt effektivitet. Bratte bakker og konstante gradients  krever at motoren jobber hardere hele tiden, noe som igjen gjør en hybridmotor ubrukelig fra et effektivitetssynspunkt, selv om regenbremsing får tilbake tapt  energi.

Hybrider og motorvei cruising

Som nevnt tidligere kan hybrider kjøre i fjellområder, men det er absolutt ikke poenget med et hybridkjøretøy. På den annen side er motorveikjøring et helt annet sett med faktorer, og en hybrid er heller ikke akkurat laget for motorveikjøring.

For å illustrere, forestill deg at du kjører med en konstant hastighet på 70 mph. Man skulle tro at forbrenningen og den elektriske motoren fungerer i perfekt harmoni, men de er ikke, tvert imot, nesten hele trekkkraften  utøves av forbrenningsmotoren.

Dette er fordi elektriske motorerikke er designet for konstanthøyhastighetskjøring, de er designet for urbane miljøer der du hele tiden må bremse og bruke regenerativ bremsing. Selv om du  sannsynligvis kommer  til å oppleve lavere utslipp, er en hybrid ikke den beste motorveikrysseren.

Hybrider og bykjøring

Som vi allerede har diskutert, er hybrider ikke laget for motorveikjøring eller fjellkjøring, så spørsmålet oppstår, hva er poenget med en hybrid da? Og svaret på dette spørsmålet er overlegen effektivitet ibykjøringsstopp – og -gå trafikk. Så mye at det ikke engang er sammenlignbart.

Hovedårsaken til at hybridbiler har en tendens til å lede pakken jevnt når det gjelder urban kjøring, skyldes for det meste regenerativ bremsing. Stopp og gå trafikk er en definitiv egenskap for et klassisk bykjøringsmiljø, og regen bremsing er laget for å fungere sammen med stopp og gå trafikk.

  Lager Volvo hybridbiler?

Regen bremsing fungerer på en slik måte at den recuperates tapt motorkraft mens bremser ned. Dette betyr at friksjonsbremsene dine ikke er i bruk mens du bremser, bare når du trenger å bremse mer aggressivt, vil friksjonsbremsene dine kaste seg inn. Jo mer du bremser, jo mer energi får du.

I tillegg til regenbremsing, er bykjøring for det meste i lavere hastighet, noe som betyr at den elektriske motoren nesten alltid er i stand til å drive bilen av seg selv, noe som ytterligere øker effektiviteten. Etter hvert som hybridbiler blir mer og mer sofistikerte, kommer de til å bli de ubestridelige beste bilene på markedet når det gjelder motortyper.

Delen Vanlige spørsmål

Er elbiler bra for fjellkjøring?

Elbiler er gode for fjellkjøring hvis de er utviklet for et slikt formål. Kraft- og effektivitetsmessig er en Tesla Model S like god som alle andre elbiler i et fjellområde. Men hvis dårlig veikvalitet og off-roading er din definisjon av fjellkjøring, bør du holde deg til gode gamle Wranglers og Land Cruisers.

Når det er sagt, har gass- og dieselbiler en tendens til å miste mye strøm i høyere høyder, elbiler gjør det ikke. Manuelle forbrenningsmotorbiler er ikke bra for å gå oppoverbakke eller nedoverbakke, derimot er en EV med regenbremsing flott til å gå opp eller nedoverbakke.

Er hybrid- og elbiler gode for off-road?

Hybrider kan være gode off-road, men forskjellene mellom vanlige gass- eller diesel-SUVer og hybrider er marginale, ikke verdt å nevne. På den annen side er det absolutt ingen grunn til å tro at elbiler ikke kommer til å ta helt over terrengkjøring fordi de er bedre i nesten alle henseender.

  Lager Mercedes en selvladende hybrid?

Primarily, elbiler guzzle ikke gass, og vanlige off-roaders gjør. For det andre  kan du sende strøm til hvert hjul individuelt mye enklere enn i en vanlig gass- eller dieselbil. For det tredje har du 100% dreiemoment på 100% av    tiden, og dette er hovedårsaken til at elbiler til slutt viloverta off-roading.

Er hybrid- og elbiler bra for racing?

Hvis vi snakker om sport og aktiviteter som inkluderer biler, er knapt noen av dem mer bilentusiastvennlige enn racing. Dette betyr at de mest hardharde bensinhodene  ligger i slike kretser, og disse kan like gjerne være den mest sta demografiske når det gjelder elbiler.

Vi får det, vi elsker også naturlig aspirerte V8-, V10-  og V12-motorer, men det er ingen grunn til ikke å  kjøre med elbiler fordi elbiler fungerer helt annerledes, og det  er interessant å se hvornoen organiz-asjoner som Formel E vil gå i de kommende årene.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter