Kan et hybridbatteri repareres?

Et hybridbatteri kan enten byttes ut, rekondisjoneres  eller balanseres på nytt. Mellom disse treer det å bytte ut et utslitt batteri detbeste handlingsforløpet fra et funksjonalitetsperspektiv. Imidlertid kan et helt nytt  batteri koste oppover    $ 4000 helt nytt, mens et brukt også kan sette deg tilbake minst $ 2500.

Batterirekondisjonering er en prosess der sulfatkrystallavsetninger fjernes fra overflaten av en batteriplate. Slike sulfatavsetninger oppstår på grunn av batteriutladning, og hvert litiumionbatteri er utsatt for slike overflateavsetninger.

Batterirebalansering er en prosess som  tar sikte på å oppnå konsistent kapasitet gjennom flere forskjellige battericeller. Slike variasjoner i kapasitet skyldes batteri urenheter, produksjonsproblemer, celle aldring,  eller  miljøeksponeringer.

I hovedsak kan et hybridbatteri repareres selv om det er skadet fysisk. Denne prosessen innebærer vanligvis å erstatte de skadede cellene, men dette bør gjøres av trente fagfolk, da batterier pleier å være farlige hvis du ikke vet hva du gjør.

Omkondisjonering av batteri

Når sulfatkrystaller vises på batteriplaten, oversettes det vanligvis til subpar ladetider, mindreeffektivitet  og en generelt lavere batterikapasitet. Batteri rekondisjonering eller oppussing tar sikte på å fjerne de sulfatoverflateavsetningene   og å fylle opp elektrolyttløsningene fra selve batteriet.

Dette betyr at batteriet nå er i stand til å fungere som nytt. Selv om denne prosessen ikke krever en grad i ingeniørfag, bør den overlate til fagfolk, spesielt hvis du vil rekondisjonere et litium-ion-batteri.

Når det er sagt, blybatterier er langt tryggere og lettere å rekondisjonere, men som veksten av litium-ionbatteri-drevne hybrider blir mer og mer intense, må du aldri prøve å gjøre dette selv.

  Lager Volvo hybridbiler?

Litium-Ion-batterier er delikate, precise  laget,  og farlige, og alle slags service eller reparasjoner bør alltid overlates til fagfolk.

Rebalansering av batteri

Batterirebalansering eller batteridistribusjon er en prosess som  tar sikte på å oppnå kontinuerlige og like kapasitetsnivåer i alle de enkelte battericellene. Et balansert batteri er mer effektivt, så hvis alle de enkelte cellene er i perfekt harmoni, kan batteriet gi optimal ytelse og levetid.

SOC er et begrep  som brukes for å beskrive ladetilstanden, da dette blir mer og mer relevant jo lenger batteriet er i bruk. Små variasjoner mellom  flere  enkeltceller ubetydelig, men disse har en tendens til å øke etter hvert som tiden går og etter hvert som flere og flere celler blir ubalansert.

De fleste batteripakker leveres også med spesifikke automatiske batterivektere som er designet for batteripakker som er bygget ut av mer enn én celle per serie. Forskjellen med parallelle celler er at de naturlig balanserer hverandre fordi de er direkte forbundet til enhver tid.

For å gjøre dette best mulig, bør batteriet være helt utladet, og senere lades til maksimum etter at dypladingssyklusen er ferdig. Dette bør gjenopprette den opprinnelige batterikapasiteten, noe som vanligvis betyr at  batteriet  nå varer lenger.

Reparerer erstatning

Som tidligere nevnt kan batterier repareres. Det er imidlertid ikke alltid tilfelle. Hvis du fysisk skader batteriet til en slik utvidelse at detikke kanfikses, er det eneste alternativet du sitter igjen med å investere i et helt nytt  batteri.

  Er Mercedes hybrider noe bra?

Et helt nytt batteri koster mye penger, noe som betyr at det forventes å betale oppover $ 3000 – $ 6000.   I tillegg til å betale for batteriet, må du også noen ganger forsikre det, sende  og installere det, som alle koster mer penger.

Hvis situasjonen presenterer seg, kan du også kjøpe et brukt batteri. Prisene på disse kan vary avhengig av størrelse, alder, kapasitet  og tilgjengelighet. Prismessig ser du også på  et minimum på $ 2000-2500 hvis du vil ha et anstendig batteri uten å vurdere ekstra kostnader.

Det er verdt å nevne at et helt nytt batteri er et must for biler som er bygget for å tilby ytelse over alt annet. Dette betyr at biler som Ferrari SF90  Stradale,McLaren P1, Ferrari LaFerrari, Porsche 918 Spyder eller en annen høyytelsesbil bare skal få et  helt nytt  batteri.

Delen Vanlige spørsmål

Kan du kjøre en hybrid uten batteriet?

De fleste hybridbiler er designet for å gå over mellom forbrenningsmotoren og den elektriske motoren for  å oppnå overlegen drivstoffeffektivitet. Mens de fleste hybrider ikke kan kjøres uten batteriet fordi dette kan føretil alvorlig damage  til  hybridsystemene, er noen slagsi stand til å kjøre uten batteri.

Hybrider er vanligvis bygget på en såkalt »Parallel System» som betyr at den elektriske motoren og forbrenningsmotoren alltid fungerer sammen, mens andre som Toyota Prius for eksempel er bygget annerledes. Disse kan kjøre uten batteri, men det bør bare reserveres fornødstilfeller.

  Beste hybridbil for vinterkjøring

Hvordan er garantien på de fleste hybridbilbatterier?

De aller fleste hybridbilprodusenter tilbyr en garanti pååtteår eller 80k-100k miles på batteriene sine. Det er et par merkevarer der ute som tilbyr opptil 12 års garantidekning, men disse koster vanligvis mer penger uansett.

Dette betyr at batteriet skal byttes ut under garanti, noe som bør spare deg for mye penger. Vær  forsiktig med brukte hybridbiler og prøv alltid å kjøpe biler som fortsatt er kvalifisertfor garantidekningsutvidelser.

Kan du reparere et fysisk skadet hybridbatteri?

Det er mange krasjede hybridbiler der ute. Noen av dem brukes til reservedeler, andre skrapes helt, men hoveddelen av dem repareres. Dette innebærer vanligvis å reparere et fysisk skadet batteri som kan være både farlig og dyrt. Selv om dette er en mulighet, avhenger reparasjonsevnen sterkt av mengden skade batteriet har lidd.

To reparere et fysisklly skadet batteri, man må erstatte alle skadede individuelle battericeller. Dette er fornuftig hvis bare en liten del av batteriet er skadet og at resten av batteriet fortsatt er i stand til å levere anstendig juice.  Du bør  ta bilen inn for en inspeksjon hos enn  forfatterized verksted før du tar noen beslutninger.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter