Er hybridbiler trygge?

I dag er stort sett alle masse-produksjonsbilmodell generelt trygt, men det er nevnelige forskjeller mellom dem. Ifølge en nylig studie utført av IIHS, er hybridbiler bedre til å beskytte sine beboere i tilfelle krasj sammenlignet med vanlige gassbiler.

Den samme studien konkluderte med at  du er 25% mindre sannsynlig å bli skadet mens du kjører en hybrid i motsetning til en vanlig gassdrevet motpart. Videre ser dødsraten i seg selv ut til å være mye lavere med hybrider  også.

En del av grunnen til at hybrider har en tendens til å gå bedre i tilfelle krasj skyldes den generelle økningen i vekt fordi hybrider vanligvis veier ca 10% mer enn en vanlig gassdrevet modell. Som sådan er enhver ekstra masse vanligvis til nytte for deg i tilfelle krasj.

På den annen side har hybrider en tendens til å være stille, noe som kan være en sikkerhetsrisiko av seg selv. I tillegg til dette er hybrider også utstyrt med høyspenningsledninger og farlige batterier. Videre har hybrider en tendens til å utgjøre mer risiko mot fotgjengere, spesielt hvis de bare kjører i elektrisk modus.

Ekstra vekt betyr ekstra sikkerhet

Logikken bak dette er ganske enkel. Når en tyngre bil krasjer inn i en lettere, er kraften den større bilen utøver større, og dette har en tendens til å skyve den lettere bilen bort. Dette resulterer i at den lettere bilen er mer utsatt for strukturelle skader som vanligvis resulterer i alvorlige  ulykker.

Noen biler som Toyota Highlander for eksempel veier rundt 350 pounds mindre enn en Toyota Highlander Hybrid. Slike forskjeller virker ikke som en stor sak på papiret, men når du reiser med høyere hastigheter, kan selv en liten vektfordel utgjøre en enorm forskjell.

  Beste hybridbiler for høye sjåfører

Noen hybridbiler er konstruert på en måte som  øker strukturell stivhet ved å plassere batteriene flatt på  undersiden av bilen. Dette gjøres av sikkerhetsmessige årsaker, men det betyr også at selve bilen er litt mer strukturelt forsvarlig, og alt dette kan også hjelpe deg i tilfelle krasj.

Hybrider er for stille når de kjører i EV-modus

Selv om hybrider pleier å være tryggere bak rattet, hvis du er en fotgjenger, men,  hybrider er en mer alvorlig trussel. Dette skyldes for det meste hybrider som kjører i EV-modus, og som sådan er de praktisk talt stille.

Ifølge IIHS er fotgjengere 20% mer sannsynlig å bli truffet av en hybrid på grunn av stille kjøremodus. På grunn av dette jobber mange byråer og bilprodusenter over hele verden med lydgeneratorer som  burde  gjøre  hybrider hørbare på grunn av fotgjengersikkerhet.

Toyota has  allerede komme opp med måter å varsle nærliggende fotgjengere ved emdetting høy tonehøyde lyder til allerundt bilen.  Målet med slike lyder er å finne den perfekte balansen mellom å irritere fotgjengeren og varsle ham om en møtende trussel.

Høyspenningsbatterier og ledninger er ikke trygge

Selv om stort sett alle aspekter av en hybrid er nær å være helt og helt trygge, er de elektriske høyspenningsledningene og batteriene selv ikke. Disse utgjør en alvorlig trussel, spesielt i tilfelle krasj fordi brannmenn må ta ytterligere forsiktighetstrinn når de håndterer en hybrid / EV-krasj.

  Hvordan bestemmer jeg hvilken bil jeg skal kjøpe?

For å illustrere litt mer, holder batteriene enorme mengder energi, og hvis et krasj skader batteriene, er det ganske stor sjanse for at disse batteriene vil ta fyr. Når de gjør det, kan temperaturene overstige 5000 grader, og slike branner kanikkebare slukkes ved hjelp av vanlig vann og skum hoses.

Selv etter at du har slukket brannen, hvis du ikke har avkjølt batteriene, er det stor sjanse for at disse batteriene vil antennes om og om igjen. I tillegg til brannrelaterte problemer, kan alle på havaristedet lett bli sjokkert, spesielt fordi vann er enn  elektrisk al-leder.

Du bør også vurdere alle høyspenningsledningene som går gjennom hele bilen. Those må håndteres  tilsvarende  før noen kan kutte eller bore inn i bilen, men problemet her er at det ikke er konsensus om hvor de høyspenningsledningene skal være, og hver produsent gjør detannerledes.

Delen Vanlige spørsmål

Hvilke sikkerhetsforanstaltninger bør følges mens du jobber med en hybridbil?

Hybridbilkretssystemer opererer godt over 400 volte-dagene, alle way  opp til 800. Disse kan være ekstremt farlige, til og med dødelige. Som sådan må du alltid følge alle sikkerhetsforanstaltninger mens du arbeider med hybride drivlinjekomponenter for kjøretøy. Pass på at du alltid venter minst 10 minutter etter at du har koblet fra servicepluggen.

Bruk alltid elektriske isolasjonshansker før du arbeider med noe som er skadet, sprukket  eller ødelagt. Furthermore,  følg alltid alle forsiktighetsetikettene som er festet til en høyspenningsdel, og sørg for å aldriberøre, og prøv heller ikke å erstatte eller reparere noen høyspenningsledninger eller kontakter.

  Hvorfor er hybridbiler dårlige?

Kan hybridbiler forårsake massive eksplosjoner?

I dag bruker de fleste hybridbiler batterier laget med nikkel-metallhydridcellersom heldigvis ikke ereksplosive. På den annen side bruker elbilerlitium-ion-batteriersom er brannfarlige og til og med kan eksplodere. Alt dette skyldes at litium-ionbatterier er mer energi-tette og i stand til å gimer energi

Selv om slike batterier kan  eksplodere, vil bilprodusenter ha store lengder for å sikre at noe slikt er ekstremt usannsynlig å skje. En måte å oppnå slike sikkerhetsnivåer på er å insolere alle de andre battericellene hvis en celle er skadet eller sprukket. I tillegg til disseer korte circuits designet for å koble fra batteriet når det er skadet.

Er det verdt å kjøpe en hybridbil?

Oftere enn ikke, ja det erdet. Hybrider sparer deg virkelig penger hvis du bruker dem som sådan. Selv om de koster mer i utgangspunktet, kan slike kostnader teoretisk sett komme tilbake gjennom noen års eierskap. Videre er hybrider trygge, pålitelige  og mindre skadelige for miljøet.

Som sådan er det i dag et flott tidspunkt å vurdere å kjøpe en hybrid hvis du ikke allerede er opptatt av å gå helt over til en EV. Imidlertid, hvis du ikke planlegger å bruke hybrid drivlinjen helt, vil duikke  hoppe over å kjøpe en hybrid.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter