Er hybrider bra for langdistanse?

Hybrider blir ekstremt populære de siste årene, og som sådan ber man spørsmålet om er en hybrid er  en god bil for langdistansekjøring. Oftere enn ikke er hybrider laget for urbane bymiljøer som inkluderer mye stopp- og-gå trafikk.

Som sådan fungerer hybrider best i disse miljøene,og de er ikke laget primært forlangdistansekjøring. Noen hybrider er imidlertid bedre på langdistansekjøringenn andre, men ingen hybrid slår en større dieselmotor.

Hybrider er bedre for miljøet, noe som betyr at populariteten til hybridbiler bare går opp. Det er noe ekstremt ønskelig med å ha en bil som ikke trenger konstante drivstoffstopp, spesielt hvis du parer det med mulige statlige insentiver og skattekutt.

Forskjellene mellom hybrider og ICE-biler er mange, men den mest åpenbare er drivstoffeffektivitet. Mens ICE-biler vanligvis tilbyr bedre MPG-resultater på motorveien, tilbyr hybrider bedre MPG-resultater i byen. Dette betyr også at en vanlig ICE-bil skal være verre enn en hybrid i en urban by med  stopp-og-gå-trafikk.

Hybrid teknologi og motorveikjøring

Forskjellene mellom hybrider og ICE-biler skyldes for det meste de  mer sofistikerte drivlinje- og kjølekomponentene hybrider tilbyr. I tillegg til disse finnes også spesielle girmekanismer, mange ledninger  og sofistikerte programvareløsninger  i moderne hybrider.

Den mest definerende egenskapen til en hybrid i tillegg til batteriet er regenerativ bremsing, et system oppfunnet for å fange tapt kinetisk energi mens du kjører for å lagre den i batteriet for fremtidig bruk. Dette fungerer best når du stadig akselererer og bremser fordi regenerering av bremsing har en tendens til å bruke den elektriske motoren til å bremse bilen. 

  Beste luksusbiler for høye personer

Dette betyr at du ikke vil bruke friksjonsbremsene dine så ofte, bare når du trenger å barbere  av litt fart raskt. Imidlertid utføres langdistansekjøringfor det meste på motorveien, og det er ikke så mange bremsesoner på en motorvei, spesielt hvis veiene er fri for trafikk.

Videre er de fleste elektriske motorer i hybridbiler svake og kan ikke fullt ut støtte en bil mens du reiser med motorveihastigheter. Som sådan er hybrider ikke så gode sammenlignet med ICE-biler, spesielt når du vurderer de ekstra kostnadene som vanligvis er forbundet med en hybrid.

Diesel- og bensinbiler for motorveikjøring

Som nevnt tidligere, bør du hoppe over hybrider hvis du planlegger å kjørelangdistanseregelmessig. Det beste ville være å vurdere å kjøpe bensin eller diesel-drevet bils. Mellom de to er dieselbiler de beste når det gjelder motorveikjøring, men noen land har en begrenset mengde dieselbiler    som tilbys.

Når det er sagt, hvis du kan  kjøpe en dieseldrevetvariant av bilen du erinteressert i, gå for det. Dieselmotorer er kjent for å ha overlegne dreiemomenttall sammenlignet med bensinbiler som ytterligere forbedrer drivstoffeffektiviteten på motorveihastigheter.

Dieselmotorer er preget av økt sylindertrykk og generelt høyere motortemperaturer som fører til overlegen varmeeffektivitet. Bensindrevne biler derimot er bedre på kortere reiser, og det er også grunnen til at mange hybridbiler  bruker bensin og en elektrisk motor.

Elbiler for motorveikjøring

Motorveikjøring innebærer vanligvis høyhastighetskjøringmed konstant hastighet, noe som ikke er ideelt for elektriske biler av noen få forskjellige grunner. Først av alt er elbiler begrenset av deres rekkevidde som ikke er i nærheten av hva en diesel- eller til og med  bensinbil    kan gjøre.

  Beste hybridbiler for pendling

I tillegg til rekkeviddeproblemer, kan lading av en ELBIL opp legge til utallige timer på korset ditt-landtur selv om alt går etter planen. Imidlertid er mange EV-opplevelser preget av utilgjengelige ladestasjoner som er ute av drift eller ikke engang eksisterer noen ganger. Dette er kanskje ikke et stort problem mens du kjører daglig, men det er mens du er på en lang reise.

Det gode med elbiler er at de er glatte og stille. Tv-ermaksimerer effektiviteten, elbiler har en tendens til å være aerodynamisk glatte, noe som ytterligere reduserer  luftmotstanden og dermed gjør bilen ekstremt stillegående.  Mens noen elbiler kan komme nær 500 miles rekkevidde, er de fleste av dem fortsatt ikke gode nok forlangdistansekjøring.

Delen Vanlige spørsmål

Er langdistansekjøring bra eller dårlig for bilen din?

Langdistansekjøringer faktisk å foretrekke sammenlignet medkortdistansekjøring. Noe som en 700kilometerkonstant  fartsreise er bedre for bilen  din enn en 7-mils reise i visse tilfeller. Deter verdt å nevne at hvis du ikke vedlikeholder bilen riktig, vil hver kilometer være dårlig for bilen.

Når det er sagt, kan kaldt vær være litt av et problem for motorslitasje og tåre. Hver gang motoren kjører under suboptimale forhold, slites motoren ned raskere, dette betyr at vanlig stopp- og -gå trafikk som vanligvis inkludererstart-stoppsystemer er den verste situasjonen for de fleste biler, spesielt manuelle biler.

  Kan hybridbiler bare kjøre på strøm?

Hvor ofte bør du stoppe mens du er på en langdistansereise?

Å holde seg skarp mens du sitter bak rattet er viktig for å beskytte deg selv og beboerne mot risikable situasjoner. Som sådan, sørg for å ta en pause minst etter hver annen time eller 100 miles eller så. Ikke engang kjøre sliten selv om du tror du can fordi du bør være godt-uthvilt før en lang-avstand tur.

Lastebilsjåfører kan kjøre så mye som 11 timer i løpet av en 24-timers  periode, noe som omtrent tilsvarer 715 miles hvis de reiser i en konstant 65 mph.

Hvilke biler er best for langdistansekjøring?

Som nevnt tidligere er drivlinjemessig endiesel den bestelangdistansebilen der ute. Når det gjelder bilsegmenter, bør du velge en større sedan fordi de er de beste til å holde seg komfortable og isolert  i lengre  perioder  .

Store sedans som Mercedes S-klasse, BMW 7-serien,  eller Audi A8 er gode eksempler på store langdistanse cruisere. Noen større SUV-er er også bra for motorveikjøring, men ikke i nærheten så god som store sedans er.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter