Har Porsche Boxster en hardtop?

Porsche Boxster og Porsche Cayman er de to inngangsnivå Porsche sportsbiler. Det er bare små forskjeller mellom de to, men hvis du foretrekker en kupé, foretrekker du sannsynligvis Cayman. Hvis du foretrekker en kabriolet, foretrekker du sannsynligvis Boxster.

Men hva om du vil ha en kabriolet, men du vil også ha muligheten til ikke å bruke den spinkle stoffet soft-top som vanligvis følger med en Porsche Boxster? Vel, noen Boxster-modeller tilbyr dette alternativet, men en ekte Porsche hardtop koster noen tusen dollar.

De nyeste 981/718 Boxster-modellene tilbyr ikke en hardtop-versjon fra fabrikken, men noen ettermarkedsprodusenter kan kanskje tilby deg en slags hardtop. Dette er imidlertid generelt ikke tilrådelig fordi en hardtop etter markedet definitivt vil annullere garantien din hvis noe går galt.

Det er også verdt å nevne at Porsche tidligere tilbød hardtop-alternativer for noen Boxster-modeller. For eksempel, 986 Boxster, men dette var ikke din vanlige uttrekkbare hardtop, snarere et fast panel som måtte settes på plass manuelt.

Porsche 986 hardtop

På grunn av økt kundeetterspørsel laget Porsche et fast hardtoppanel for Porsche Boxster 986. Disse hardtops er ganske dyre; en OEM Porsche fabrikk hardtop panel for en 986 vil sette deg tilbake minst $4,500-$5,200.

Et ekstra problem er at alle disse hardtoppanelene vanligvis tilbys i matchende farger og en matchende finish. Men to forskjellige paneler som ikke blir malt samtidig, betyr vanligvis at fargen kan være litt av. Og det er ikke noe du vil ha til Porsche for 4500 dollar.

Å finne en hardtop for 986 i en matchende farge kan også være et problem fordi 986 er en ganske gammel modell, og det er bare noen få av disse igjen som banker rundt på internett. Å kjøpe en annen farge, og deretter male den i din preferansefarge, kan koste deg godt over den vanlige inngangsprisen på $ 4-5k.

  Er Cayman en hardtop Boxster?

Uansett er Porsche OEM 986 hardtop det beste alternativet for din 986. Det tilbyr en perfekt passform, og det er også hardtop-panelet å kjøpe hvis du vil beholde så mye verdi som mulig for fremtidig videresalgsverdi av din 986.

Porsche 987 hardtop

Et fabrikkhardtoppanel er også tilgjengelig for 987/987.2 Boxster-generasjonene. Forskjellen fra 986-generasjonen Boxster hardtop panel er det faktum at panelet for 987 koster betydelig mindre. Hvis du vil ha et hardtop-panel for 987, kan du få et for $ 2.5 – $ 3.5.

Hardtop-panelet for 987 er ferdig på samme måte som 986 Boxster-hardtoppanelet. Disse er også malt i stort sett alle populære 987 Boxster-farger for enklere matchende formål. Den nevnte uoverensstemmelsen mellom farger er faktisk mulig, men det er måter å redusere avviket betydelig på.

Den åpenbare fordelen med å velge en fabrikk Porsche hardtop panel er at Porsche prøver å tilby deg alle fasiliteter du kan forvente av en Cayman. Dette betyr at denne hardtopen er utstyrt med en oppvarmet bakre frontrute, svartforet headliner med riktig lydisolering og installasjonsprosessen er ganske enkel og ikke tidkrevende.

Du kan også velge ettermarkedshardtoppaneler som kan være lettere å hente ut til noen, og kan også være litt billigere. Men du bør unngå disse hvis du ikke er 100% kjent med alle inn og ut av noen spesifikke hardtoppaneler.

Porsche 981/718 hardtop

Etter 987 Boxster sluttet Porsche å tilby et hardtoppanel for alle fremtidige Boxster-generasjoner. Etterfølgeren til 987.2 var 2013 981-generasjonen, og selv om mange kunder forventet et eventuelt hardtop-alternativ for 981, ble det aldri til virkelighet.

  Er Porsche 944 pålitelig?

Det kom aldri fordi det ikke passet med Porsches strategi tilbake i 2013, og det er ganske forståelig hvorfor Porsche aldri tilbød det. Først av alt må det utvikles et hardtoppanel, som koster penger og tid. Og hvorfor skulle Porsche bruke pengene etter at de allerede har utviklet en myk topp og en kupé?

I tillegg vedtok Porsche også en strengere vektreduksjonsstrategi, og ytterligere boltepunkter for en hardtop var en av de første tingene som gikk. En hardtop legger vanligvis til 40-50 lbs helt øverst i bilen som øker tyngdepunktet og roter med bilens aerodynamiske og håndteringsprofiler.

Det er den samme historien med 718, og Porsche tilbød ikke en hardtop for 718 Boxster også. Du kan kanskje hente ut et ettermarkedshardtoppanel for disse Boxster-modellene, men det er definitivt ikke tilrådelig fordi det ikke er noen boltepunkter for en hardtop, noe som betyr at du sannsynligvis må bore inn i bilen din.

FAQ

Hvor kan jeg kjøpe en hardtop til min 986/987 Boxster?

Du bør alltid kontakte forhandleren din først hvis du er interessert i spesifikke deler til Boxster. Prisene kan være litt oppblåste, men det er alltid godt å vite forskjellen mellom forhandlerpriser og spesialiserte delebutikkpriser.

Ellers kan du fint et sted som spesialiserer seg på originale / OEM Porsche-deler der du kan finne mye ekstra utstyr til din 986/987.

Hva er ulempene med en hardtop på en ikke-fabrikk-laget hardtop kabriolet?

Dette er et veldig viktig spørsmål å stille deg selv når du ender opp med å bestemme deg for å kjøpe en hardtop til Boxster. Boxster var aldri ment å tilby en hardtop, og hardtoppanelene var en ettertanke, så det er noen implikasjoner verdt å nevne.

  Er Porsche 996 Turbos pålitelig?

Først av alt har mange eiere klaget over mange knirker og lyder som kommer fra hardtoppanelet. Videre har noen eiere til og med rapportert vannlekkasjer. En hardtop legger også unødvendig vekt og reduserer bilens dynamiske evner.

Skal jeg bare kjøpe en Cayman hvis jeg vil ha en hardtop Porsche Boxster?

Du bør definitivt bare få en Cayan hvis du ønsker en Boxster. Hardtoppanelet på Boxster kan ikke trekkes inn, og det kan ikke lagres hvor som helst inne i bilen. Dette betyr at hvis du drar på tur med hardtopen på plass, må du holde den på fordi det ikke er noe sted for deg å lagre den.

I stedet, hvis du bare velger en Cayman i utgangspunktet, vil du få en uten tvil bedre sportsbil som er lettere, og mest sannsynlig morsommere å kjøre sammenlignet med en Boxster. Det er enten det, eller bare godta det faktum at soft-top 981/718 Boxster er det eneste alternativet for nå.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter