Hvilken Porsche-motor passer til en VW Beetle?

Tilbake i 1939 har Ferdinand Porsche, en av de ledende ingeniørene i heleden tyske bilindustrien, fullført en spesiell versjon avfolkets bil – VW Beetle 39. Denne versjonen av beetle var for alle formål  en Porsche.

VW 39 brukte en motor rett ut av Porsche Type 64 Berlin to Paris racerbil. Det er ganske enkelt å overdrive viktigheten av ulike Porsche-modeller gjennom historien, men Type 64 er definitivt en av de eldste overlevende Porsche-modellene i hele world.

VW Beetle 39 brukte mange neste generasjons bilproduksjonsmetoder som maskinpressverktøy, som senere ble brukt i stor utstrakt bruk for hele bilindustrien. VW 39 tilbød en toppfart på 90 mph, som i 1939 var intet mindre enn spektakulær.

VW 39

Ferdinand Porsche har bygget 14 VW Beetles, men tilbake i 1939 var Tyskland litt for alvorlig, og bare en eneste VW 39 forblir nå lagret i Hamburg-museet etter noen  års innsats for å sek  ut den eneste gjenværende VW 39.

Chassis # 1-00003 er den eneste gjenværende originale Porsche-motoren byttet Beetle, og denne modellen ble brukt til å transportere Ferdinand Porsche og hans sønner mellom produksjonssteder i  Zuffenhausen  i Wolfsburg og hovedstaden i Berlin.

VW 39 ble senere solgt til en privat samler i Hamburg i en ganske dårlig tilstand, men Thomas König og Oliver Schmidt, grunnleggerne av Hamburg Prototype Museum kjøpte VW39 og Porsche Beetle ble fullstendig restaurert av en tidlig VW-spesialist.

VW 39 er nå stolt vist frem i Hamburg Prototype Musem,  og den fungerer som en viktig del av alle fremtidige modifikasjoner av den ikoniske Volkswagen Beetle.

  Porsche 911 koppholder løsning

Porsche Cayman 982 flat-4 turbo inne i en VW Beetle

Tilbake i 2016 gikk Porsche tilbake til en flat-4-motor, men denne gangen ble årsaken ikke støttet av rase stamtavle eller sonorøs motor appetitt, men snarere innsatsen for å lage en mer effektiv Porsche-motor som tåler de stadig strengere utslipps- og  effektivitetsforskriftene.

Selv om Porsche har en mangeårig historie med å lage flate 4 motorer, som den som finnes i Porsche 356, hadde den som finnes i 982 Cayman / Boxster-modellene en ganske utilfredsstillende mottakelse mellom entusiasten, da den var litt for tam, ikke veldig god lydende, og heller ikke så høy revving som en vanlig naturlig aspirert flat 6.

Men noen, ganske altfor entusiastiske bensinhoder  lurte på om det var mulig å passe den nye flate 4 i en VW Beetle, og etter en stund kom noen eksperter til den konklusjonen at det faktisk var  mulig. Du må imidlertid snu drivverket 180°   fordi Beetle er bakmotorisert,og Cayman er en midtmotoret  sportsbil.

Du må ogsåvurdere kjøleegenskapene til Beetle betydelig, et nytt eksosanlegg, mange kuttings- og karosserijusteringer   og en haug med ECU-omkart. Å montere en flat 4 inne i en bille er ikke så uvanlig som mange mennesker motorbyttet en bille med en Subaru flat 4 for en ultimate sovende Frankenstein.

En 911-motor i en VW Beetle

Men hva om en flat 4 rett og slett ikke er nok for dine ultimate Beetle racer ambisjoner, og du faktisk ønsket å  bruke en flat 6-motor fra en 911? For det første, hvorfor? For det andre er det selvfølgelig mulig, men det krever betydelig innsats, penger  og tid.

  Porsche mot BMW: Pålitelighet

Det er verdt å nevne at cramming en flat 6 motor i en beetle sannsynligvis kommer til å trenge mye mekanisk improvisasjon fordi en flat 6 er for stor for en kompakt  Beetle chassis, noe som betyr at du må ofre enten baksetene eller du er mer en type fyr som foretrekker en motor stikker ut på baksiden.

Mange entusiaster tror at det rett og slett ikke er verdt innsatsen, at du er bedre til å bare sette en Subaru flat 4 som er mye billigere og mindretidkrevendepå grunn av de mindre dimensjonene til Subaru flat 4. Men hvis du er overivrig om en flat 6 Beetle, er det ikke mye man kan si for deg å revurdere ideen.

Delen Vanlige spørsmål

Hva er den mest ikoniske VW Beetle gjennom tidene?

Hvis du vurderer hele bilindustrien gjennom historien, har ikke mange biler noen gang vært så ikoniske som en VW Beetle. Og å velge den mest ikoniske modellen til den mest ikoniske bilen noensinne er ganske vanskelig, og det kan vekke litt av et  n-argument mellom  die-hard  Beetle-entusiaster.

I en ærlig innsats for å bestemme den mest ikoniske Beetle gjennom tidene, virker The Bug absolutt som  den du bør vurdere for en så verdsatt posisjon. Den klassiske Bug er like elsket av bilsamfunnet og vanlige folk som egentlig ikke bryr seg om biler. Den originale Bug er definitivt en fast favoritt i hele VW-bilhistorien.

  Er Porsche Boxster rask?

Hva er den raskeste VW Beetle gjennom tidene?

Noen former er umiskjennelige,  Eiffel T  ower, pyramidene i Egypt og Volkswagen Beetle. Og alle slike legendariske ikoner trenger 500+ hestekrefter, 543hp for å være nøyaktig. Det er utgangseffekten til Beetle LSR eller med andre ord en 208mph Volkswagen Beetle.

En slik rekord er oppnådd og bekreftet for noen år siden på Utahs Bonneville Salt Flats  12. Preston Lerner, en medvirkende redaktør for Automobile Magazine,  var den bak rattet, og på et tidspunkt regnet han til og med med at beetle hadde mer å gå, men saltoverflaten altfor skisseaktig til å til og med prøve.

 

Hva er den dyreste VW Beetle?

Ikoner kommer ikke billig, det er en selvfølge. Men i en verden av $ 30-40 millioner biler, er Beetle heller et røverkjøp på $ 128700. Det var prisen på den velkjente 1963 Herbie VW Beetle filmbilen fra 1977, gjort kjent av filmen  Herbie Goes to Monte Carlo.

Men hvis VW 39 noen gang går i salg (noe som er svært usannsynlig), vil det definitivt hente den høyeste mengden dollar i VW Beetles historie, og hvilken strålende  historie det  absolutt  er.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter