Alt om 2023 VW Polo

2023 VW Polo

Volkswagen Polo er den minste VW hatchback du kan kjøpe, og også en av de lengste varige kontinuerlige VW-modellene som den først ble introdusert tilbake i 1975. Vi er nå i 6. generasjon av VW Polo som også fikk en heftig oppdatering tilbake i 2021. 2023 Polo er for det meste en overføringsmodell, noe som betyr at den ikke kommer med mange forskjeller sammenlignet med 2022 Polo.

De mest bemerkelsesverdige inkluderer en lysstang i full lengde foran, litt restyled støtfangere og en ny VW-logo. Bortsett fra det er 2023 VW Polo nøyaktig den samme som 2022 Polo. Dette er ingenting å virkelig klage på fordi 2023 Volkswagen Polo virkelig er en god bil generelt. Så hvis du er interessert i å kjøpe den, skal vi fortelle deg alt om 2023 VW Polo.

For starters har VW også droppet dieselmotorer for den nye Polo for å holde tritt  med tiden og de stadig strengere utslippskravene. Dette betyr at du kan velge mellom to bensinmotorer i noen forskjellige tilstander. Designmessig er 2023 Polo litt slankere totalt sett, men ingen store endringer har skjedd bortsett fra de som er nevnt i 2.

Pålitelighetsmessig vil 2023 Polo sannsynligvis forbli like pålitelig som forgjengeren. Det er praktisk nok for størrelsen, men ikke fortsett å tenke at nedgradering til en Polo fra noe som en Golf ikke kommer til å gå ubemerket av  baksetepassasjerene.

2023 VW Polo – Drivlinjen

2023 VW Polo får en 1.0L 3-sylindret inngangsmotor som tilbyr 80 hk og 68 lb-ft dreiemoment som er relativt svakt med tanke på at dette er en bensinmotor. 68lb-ft dreiemoment kommer til å introdusere problemer når det gjelder forbikjøring busser og lastebiler som er grunnen til at du bør velge 95hp og 129lb-ft 1.0L 3-sylinder i det minste.

  Alt om den helelektriske Volkswagen ID. Buzz

Men hvis det var mine penger, ville jeg ikke vurdere noe annet enn 110hp, 147lb-ft 3-sylinder som det er nok for Polo å være rask nok, men like effektiv som 95hp motoren og enda mer effektiv enn 80hp som må jobbe veldig hardt for å gi nok kraft i hverdagslige situasjoner som hemmer effektiviteten.

Men hvis du vil ha alt, bør du gå for en 2.0L 4-sylindret 207hp 236lb-ft dreiemomentmotor i Polo GTI, men det kommer til å koste mye mer penger å fylle den opp. Den mest effektive motoren (95hk)  kommer til å returnere rundt 45MPG mens den minst effektive GTI-modellen kommer til å returnere rundt 34MPG.

Alle Polo-modeller leveres med fallodd, og du kan velge mellom en 5-trinns manuell eller en 6-trinns DCT DSG dobbeltclutch girkasse.

2023 VW Polo – Design og kjøring

Som nevnt i begynnelsen er 2023 Polo mer eller mindre den samme bilen under som 2022 Polo, men den får nye kjøligere lys med en lysstang i full lengde foran. Noen nye hjuldesign er også tilgjengelige og gjør Polo mer sporty og mer futuristisk. Interiøret låner sine designsignaler fra VW Golf som betyr skjermer i massevis.

Kjøremessig føles Polo godt isolert og solid på veien, noe du ikke kan si for mange subcompact hatchbacks. Hvis du vil ha en sporty kjøreopplevelse, må du vurdere Polo GTI, da den både er lavere til bakken og har et mye stivere fjæringsoppsett.

  Er Volkswagen Golf en god bil?

2023 VW Polo – Verdi og praktisk

2023 VW Polo koster rundt  £ 19,030 – £ 24,675 i Storbritannia, noe som betyr at Euro-prisene kommer til å være mellom € 20,000+ men har ennå ikke blitt avslørt.  I denne prisklassen får du virkelig mye valuta for pengene, noe som gjør Polo til en virkelig konkurransedyktig bil totalt sett.  GTI-modellen kommer til å koste mye mer, men er fortsatt stor verdi med tanke på resten av segmentet.

Praktisk med VW Polo har aldri vært perfekt, og det er derfor så mange mennesker styrte unna det og gikk med Golf. VW Polo er en god bybil og for de som ikke transporterer baksetepassasjerer ofte. Den er veldig lettkjørt, og  veldig lett å parkere, men ikke så lett å leve med hvis du er spesielt høy.

FAQ-seksjon

Bør jeg kjøpe en 2023 VW Polo?

Hvis du er i markedet for en subcompact hatchback, er 2023 VW Polo et flott alternativ.  Det virker litt mer ønskelig i forhold til noe som en Ford Fiesta eller Peugeot 208, men det kan ikke matche ønskeligheten av sin posher bror, Audi A1.

Hvis størrelsen ikke spiller noen rolle, vil du sannsynligvis nyte tiden din med Polo, da det virkelig er en velutstyrt og overraskende avansert bil, da den får stort sett alle funksjonene du får i den større VW Golf.  På den annen side, hvis du ikke kan forstå å kjøre en subcompact hatchback på grunn av mangel på plass, ikke prøv å.

  Vanlige problemer med Volkswagen Arteon

Er 2023 VW Polo en trygg bil?

Når det gjelder Euro NCAP-kollisjonstester, scoret 2022 VW Polo utmerkede 94 % i beskyttelse av voksne passasjerer, 80 % i barnevern, 70 % hos myke trafikanter og 70 % med sine sikkerhetsassistansefunksjoner.  Siden 2023-modellen kommer til å komme med flere hjelpefunksjoner, vil den sannsynligvis være litt bedre enn 2022-modellen, men lignende på andre måter.

Med tanke på bilens størrelse, kan du virkelig ikke klage på disse resultatene, da mange mye større biler fikk resultater som er mye verre enn denne. Alt i alt er 2023 Polo en trygg bil, spesielt hvis du planlegger å bruke den til pendling rundt i byen .

Er VW Golf bedre enn VW Polo?

Den største fordelen med Polo er prisen, mens den største nedbemanningen sikkert er størrelsen. Som sådan er VW Golf litt dyrere, men mye mer romslig, og det er derfor den slår VW Polo på alle tenkelige måter. Den største rivalen til Polo er sannsynligvis Golf, da de fleste ikke er klare til å gå på akkord med plass og størrelse så mye.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter