Hva brukte SUV bør jeg unngå?

Tilbake i 1984 kom Jeep opp med Jeep Cherokee XJ, og mange tror at dette er den aller første SUV-en i historien. Helt siden den gang har SUV-er blitt bedre og bedre, men noen av dem har ikke klart å levere, selv etter flere tiår med forskning og utvikling.

Vi bor i en SUV-æra, dette betyr at det er mange flotte SUV-alternativer der ute, nye eller brukte. Før du går ut og begynner å lete etter din neste 4×4, må du imidlertid hoppe over disse for å leve et sunnere ogstressfrittliv.

Starter listen er 2005 V6 Chevy Equinox, 2008/09 Buick Enclave,  og 2011/2013 Dodge Durango. Videre bør du også hoppe over 2002-2004 Ford Explorer, 2015 Honda CR-V, og ganske mange  Jeep  Cherokee-modeller.

Starting  med  den  vanlige  2014/15 modellen, etterfulgt av2014/15 Grand Cherokee og 02/07 Jeep Liberty. I tillegg til det, bør en 2012-2014 Kia Sorento unngås for enhver pris. Den samme historien gjelder for 2005-2008 Nissan Pathfinder og 2006-2008 Toyota RAV-4.

2005 V6 Chevy Equinox

Chevy Equinox virker som et rimelig billig alternativ til mange nyere kompakte SUV-er. Imidlertid har ’05 generasjon drevet av en 3.4L V6  vært kjent for å fungere feil på grunn av et defekt kjølesystem. Selv om problemet kanskje ikke virker for alvorlig, kan det lett blåse ut motorenshodepakning.

Hvis dette skjer, noe det vil, betyr det at du sannsynligvis ser på en komplett motoroppbygging eller bytte, og deter trygt å si at en brukt 05 Equinox egentlig ikke er en dyr bil i dag for en motoroppbygging for å gi mening. Bare unngå det og spar deg selv hodepine.

  Hvilken Volvo SUV er den største?

Dodge Durango 2011-2013

En Dodge Durango er en ganske populær  SUV, men noen modellår bør unngås for enhver pris. Den 2011-2013 Durango er plaget av en velkjent TIPM (Helt integrert strømmodul) problem som resulterer i alle slags elektriske problemer og feil.

Dodge husket til og med en haug med 2011-2013-modeller på grunn av denne grunnen, og den beste ideen ville være å fullstendig hoppe over disse modellårene. Du bør også hoppe over 1999-2000 Durango-modellene fordi de var utstyrt med utrolig upålitelige motorer.

2000-2004 Ford Utforsker

Vi vet alle at en Ford Explorer har en tendens til å ha et  problem, men 2000-2004-modellener  kjent for en ekstremt elendig overføring. Ifølge et par anerkjente kilder sa til og med en Ford-forhandler at så mye som 10% av disse Explorer-modellene er nødt til å ha overføringsproblemer, alt fra harde skift, glidende gir  og mange andre overføringsproblemer.

Noen eldre modeller er kjent for å mislykkes helt, og som sådan bør de alle bare unngås. Det er veldig vanskelig å rettferdiggjøre en fullstendig overføring gjenoppbygging etter bare 50-100k miles. For å være helt ærlig,bør en godtsatt sammenbil ikke trenge en overføringserstatning selv med dobbelt så  mye.

2014-2015 Jeep Grand Cherokee

Selv om Jeep angivelig oppfant SUV-en, ser det ut til at et sted nede i linjen glemte de å lage en.  Tilbake i 2014-2015 har de allerede nevnte FCA TIPM-problemene også plaget Grand Cherokee. Durango var feil for det meste på grunn av TIPM-problemet, men Cherokee har langt flere problemer enn det.

Hovedproblemet er overføringen fordi noen Grand Cherokee-modeller er kjent for å bare begynne å rulle selv når de er i parkmodus. Det har skjedd noen tragiske hendelser som har vært knyttet til nettopp dette problemet. Foruten dette hadde Grand Cherokee også problemer med  å holde seg på bakken fordi  noen av disse klarte å havne på taket.

  Hva er de beste kompakte bilene for sikkerhet og pålitelighet?

2006-2008 Toyota RAV 4

Deter vanskelig å tro at noen Toyota-modell, enn si RAV4, bør unngås. Dessverre, tilbake på dagen, selv Toyota hadde problemer alvorlig nok til å fullstendig ødelegge en bestemt modell. Modellene fra 2006-2007 og 2008 har vært kjent for å bruke altfor mye olje, så mye at detnoen ganger er vanskelig åholde tritt.

Ifølge et par rapporter var så mye som en fjerdedel av oljen borte etter bare 1000 miles eller så. Selv om Toyota aldri fullt ut anerkjente dette som et problem,er detbare best å unngå denne RAV4-modellen, du trenger ikke å rulle terningene.

Delen Vanlige spørsmål

Er det sant at noen modeller bør unngås helt?

Stort sett alle SUV-er på denne listen har en godtdokumenterthistorie med forskjellige problemer, men lister som disse bør bare fungere som et veipunkt for de som er interessert i hva de skal se etter. Sannheten er at hver bil er unik, og uten en skikkelig inspeksjon, bør hver brukt SUV unngås.

Når det er sagt, hvis den aktuelle bilen er relativt ny, og selges av en anerkjent forhandler, er sjansen stor for at bilen er i god stand. Vær det som mulig, deter alltid en god idé å grave litt dypere inn i hver bil før du trekker av og kjøper den.

Er en bil etter tilbakekalling trygt å kjøpe?

Deter ingen hemmelighet at mange modeller gjennomgår en tilbakekalling eller to, og å se slike biler solgt for mye mindre enn før kan være en fristende idé. Alt avhenger imidlertid av hva tilbakekallingen var til. Hvis detbare er et rutineproblem som ikke påvirker noe annet, og lett kan løses, er en slik bil en stjele.

  Hvilken bil er best for dårlige veier?

Men hvis slikeproblemer  var knyttet til  mange andre viktige bilsystemer,er det bare best å unngådisse bilene, og kanskje vurdere dem noen ganger i fremtiden hvis alt ordner seg.

Hva er den verste SUV-en i historien?

Deter vanskelig å plukke ut en enkelt modell som den verste SUV gjennom tidene, men hvis jeg måtte velge, vil jeg si at Pontiac  Aztek er den ene. For det første ser Aztek forferdelig ut, selv Heisenberg selv kunne ikke hjelpe. For det andre så interiøret  rart ut, og det var billig og helt kjedelig.

For det tredje, og viktigst av alt, Aztek gikk gjennom flere tilbakekallinger, og noen få av dem var faktisk alvorlige. Aztek var dømt helt fra starten, og etter bare ca 5 år ble prosjektet skrotet, og Aztec var ikke mer, heldigvis.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter