Hva er Tesla Summon-modus?

Tesla er et av bilmerkene med den kuleste og mest avanserte teknologien. Og en av de mest bemerkelsesverdige Tesla-teknologiene er det fullt selvkjørende systemet som gjør bilen til å være nesten autonom. Men hva er Tesla-innkallingsmodus? 

Tesla Summon Mode er en funksjon som gir bekvemmelighet og sikkerhet til Tesla-sjåfører når de parkerer og henter bilene sine. For eksempel, hvis du parkerte bilen din på et trangt sted eller din private garasje, kan du kommandere bilen til å komme til deg uten å slite med å få tilgang til den. 

Tesla introduserte innkallingsteknologi i september 2016. Denne teknologien er en del av programvareoppdateringen for autopilot versjon 7.1. Først var denne teknologien bare tilgjengelig for Tesla Model S og X, men senere ble den også introdusert til Tesla Model 3. Dessuten kommer det som en standard på Tesla Model Y. 

Hvordan aktiverer jeg Tesla-innkallingsmodus?

Det er ganske enkelt å aktivere Tesla-tilkallingsmodus. Det første trinnet er å sikre at Tesla er i parken og slått av. Hold deretter nede den midterste knappen på nøkkelfoben i rundt tre sekunder til farelysene er slått på og bytt fra blinkende til stødig. 

Når farelampene er stabile, slipper du den midterste knappen. Teslaen din har aktivert tilkallingsmodus. Vær oppmerksom på at frontstammen og bagasjeromsknappene fungerer som retningskontroller. Så de fremre bagasjeromsknappene er for å bevege seg fremover, mens bagasjeromsknappene er for å bevege seg bakover eller bakover. 

Hvis du vil avbryte innkallingsmodus, trykker du bare ned på midtknappen igjen. Alle disse prosedyrene kan også utføres gjennom Tesla-appen. Dessuten jobber Summon sammen med HomeLink for å la systemet fungere. Den kan betjene garasjeporten, åpne og lukke etter inn- og utkjøring. 

  Hva er negativene ved å eie en Tesla?

Hva vil det si å tilkalle en Tesla?

Å tilkalle en Tesla er å kommandere den til å komme til deg eller å komme seg ut av et konstruert område. Tesla-tilkallingsmodusen gir bekvemmelighet og sikkerhet til brukerne, da de ikke trenger å slite med å få tilgang til bilen sin på trange steder. 

Tilkaller alle Teslaer?

Nei. Tesla innførte innkalling i september 2016. Derfor har ikke alle Teslaer laget før denne perioden denne funksjonen. Imidlertid kan folk som eier Tesla som ble laget før september 2016 fortsatt laste ned programvaren og tilkalle bilen sin. Så de kan fortsatt glede seg over innkallingsmodusen selv om bilene deres ble produsert tidligere. 

Hva er forskjellen mellom Teslas innkalling og smarte innkalling? 

Tesla summon er en funksjon som lar deg kommandere Tesla fra en parkeringsplass for å hente deg. Tvert imot er smart innkalling den forbedrede versjonen av innkallingsmodus, da den gjør det mulig for bilen å kjøre til deg eller en destinasjon du velger. 

Selv om disse to funksjonene ser like ut, er Smart Summon den avanserte versjonen av Summon Mode. Bortsett fra å komme til deg, kan det også sette deg av og parkere bilen for deg. Så det er bare mer enn å tilkalle. 

Dessuten ble innkallingen oppdatert til smart innkalling i september 2019. Dette er etter at Tesla oppdaterte autopilotprogramvaren til versjon 10.0. Imidlertid er den nyeste smarte innkallingsfunksjonen bare tilgjengelig for Tesla-biler med Autopilot FSD-programvare. 

  Skal jeg lade Tesla hver kveld?

FAQ

Hva er Teslas aktive sikkerhetsfunksjoner?

Enhver Tesla laget etter 2014 kommer med aktive sikkerhetsfunksjoner. Disse funksjonene er viktige når du bruker en autopilot eller et selvkjørende system på en Tesla. Dessuten er disse funksjonene muliggjort av Teslas autopilotmaskinvare og programvaresystem, og de inkluderer:

  • Automatisk nødbremsing 
  • Unngåelse av kjørefeltsavgang
  • Unngåelse av nødfeltavgang 
  • Advarsel om frontkollisjon 
  • Advarsel om sidekollisjon 
  • Overvåking av blindsoner 
  • Hindring klar akselererende

Disse sikkerhetsfunksjonene er svært avgjørende og bidrar til å holde føreren og passasjerene trygge til enhver tid. Sjåføren bør imidlertid være fullt oppmerksom på veien, til tross for at han har sikkerhetsfunksjonene som denne bilen tilbyr.  

Tilkaller alle Teslaer?

Etter å ha blitt oppdaget i 2016, ble Tesla-innkallingsfunksjonen først introdusert på Tesla Model S og X. Men senere ble det også introdusert på Tesla Model 3. I dag finner du denne funksjonen på alle Tesla-modeller med Tesla Model Y inkludert. 

Hvor mye koster Tesla smart summon-funksjonen? 

Tesla introduserte den smarte innkallingsfunksjonen i slutten av 2016. Dette betyr at Tesla-modeller laget før denne perioden ikke har Smart Summon-funksjon. Imidlertid, hvis Tesla har forbedret autopilot og fullt selvkjørende teknologi, kan du fortsatt installere smart summon-funksjonen. 

Hvis du vil legge til Tesla smart summon-funksjon på Tesla, må du dele med minst $ 6,000. Og hvis du ikke har den forbedrede autopilotfunksjonen, må du installere den først, noe som kan koste deg enda mer. 

Er Tesla FSD gratis?

FSD i sin helhet betyr «full selvkjøring.» Denne funksjonen gjør ikke Tesla helt autonom, men den leverer noen tilleggsfunksjoner som gjør det enkelt og morsomt å kjøre bilen. Kort sagt, FSD tilbyr mange driverassistansefunksjoner som gjør det morsomt å kjøre Tesla. 

  Bør jeg kjøpe en brukt Tesla?

Likevel er de selvkjørende funksjonene som FSD tilbyr ikke gratis, da Tesla belaster en månedlig avgift. Tesla-eiere som har bilene sine utstyrt med det grunnleggende autopilotsystemet, må betale en månedlig avgift på minst $ 199, mens de med forbedrede autopilotfunksjoner må betale minst $ 99 per måned. 

Trenger du autopilot til Summon? 

Ja, du trenger riktig autopilot til Summon. Selv om autopilot 1 er utstyrt med riktig maskinvare for å støtte grunnleggende innkalling, kan den ikke støtte Smart Summon-funksjonen. For smart innkalling trenger du autopilot 2-maskinvare på bilen din. Så hvis Teslaen din har forbedret autopilot og full selvkjørende funksjon, bør smart innkalling fungere. 

Bunnlinjen 

Oppsummert er Tesla Summon Mode en funksjon som gir Tesla-sjåfører bekvemmelighet og sikkerhet når de parkerer eller henter bilen sin fra en parkeringsplass eller garasje. Uansett må driveren være på utkikk, da dette systemet ikke er 100% effektivt. 

Imidlertid kommer ikke alle Tesla med Summon Mode, da den bare er tilgjengelig på Tesla-modeller laget etter 2016. Hvis bilen din har autopilot og ble produsert før 2016, kan du fortsatt installere innkallingsfunksjonen på bilen din. 

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter