Hva er den mest luksuriøse klassen av Mercedes?

Luksus er et ord som lett kastes rundt av mange merker i bilområdet. Men bare noen få forskjellige bilprodusenter kommer til tankene når luksus er nevnt. I dag er Mercedes et synonym for tysk luksus. Og den nylig utgitte 7. generasjonS-klassen representerer luksusens referanse, ikke bare for tyskerne, men for hele verden.

I denne dag og alder er luksus ikke bare komfort og eleganse, det er heller en måte å kommunisere til verden du har gjort det på. S-klassen er en måte å fortelle folk at du har jobbet hardt nok til å nyte det aller beste Mercedes kan tilby, til en startpris nord for $ 110,000.

S-klassen

Det er ganske umulig å tenke på bil luksus uten å tenke på S-klassen. Navnet S-klasse står for »Sonderklasse», et tysk ord for «en spesiell klasse», og hensikten er ganske åpenbar. Den nylig utgitte S-klasse forhåndsviser fremtiden for kjøring med enestående teknologi- og komfortfunksjoner.

Men forskjellen mellom den nylig utgitte S-klassen og de fleste luksusbiler er at S-klassen tilbyr luksus på en genial, men ubestridelig måte. S-klassen er utstyrt med en tredimensjonal målerklynge i «første klasse» som overskrider den moderne betydningen av teknologisk overlegenhet og tar et gigantisk sprang inn i fremtiden.

Den nye S-klassen tilbyr også slående omgivelseslys som er i stand til å innlemme mange nyttige sikkerhets- og komfortfunksjoner. Videre er S-klassen utstyrt med et svært avansert firehjuls styresystem som kan dreie bakhjulene i motsatt retning til forhjulene.

Dette har en effekt av å «forkorte» akselavstanden, noe som gjør bilen mye mer manøvrerbar. Når du kjører i høyere hastigheter, dreier bakhjulene i samme retning som de fremre for å ytterligere hjelpe stabilitet og sikkerhet.

Bilen er utstyrt med mange nye gest- og talekontrollsystemer, noe som gjør hele prosessen med pendling så mye jevnere og mer luksuriøs.

  Hva er den raskeste Mercedes sedan?

GLS-klassen

Mercedes er klar over merkeverdien S-klassen representerer, så de prøver å kaste den nye GLS som S-klassen av SUVer, og det er sant, til en viss grad.

GLS er full størrelse, 7-seters SUV flaggskip av Mercedes. Det gir god plass og S-klasse nivåer av komfort i en bil som er i stand til enkelt å krysse selv de mest krevende terreng. Startprisen på inngangsnivået GLS450 er rundt $ 76,000 XNUMX, men de fleste GLS-modeller som selges er godt over $ 90k-merket.

Men «S-classnes» av GLS kan være litt av en strekning. GLS tilbyr rett og slett ikke kjørekvaliteten til den utgående S-klassen, enn si den nye. Listen over gadgetry GLS tilbyr er ganske omfattende, men fortsatt ikke i samme skala som den nye S-klassen.

Faktum er at SUVer ikke kan levere samme komfortnivå sammenlignet med sedans. Bilen sitter mye høyere, noe som gjør det vanskeligere å komme seg inn og ut av. Videre tilbyr den gargantuanske størrelsen på GLS ingen firehjulsstyringssystemer for å gjøre det lettere å kjøre rundt i byen.

GLS er fortsatt en imponerende bil. Men det understreker bare den rene overlegenheten den nye S-klassen har sammenlignet med andre Mercedes-modeller.

Maybach undermerke

Maybach, tidligere en uavhengig luksusbilprodusent grunnlagt i 1909, ble nylig kjøpt opp av Mercedes Benz for å lage de beste, mest luksuriøse bilene skreddersydd til de høyeste standardene for luksus, men starter godt over sekssifret merke.

Fra utsiden er de vanlige S-klasse- og Maybach-versjonene ganske like. Et Maybach-merke her og der, litt mer krom, og forskjellige hjul skiller utsiden fra hverandre. Men interiøret er stedet de fleste forskjeller finner sted.

  Mercedes VS Lexus vedlikeholdskostnader?

Interiøret i Maybach S-klassen er dekket med det mykeste Mercedes-skinnet i skinn. Den tilbyr også plysjputer, og stort sett alle overflater er trimmet med overlegne materialer som ligner mer på en Bentley og deretter til en «vanlig» S-klasse.

Videre tilbyr Maybach-versjonen mer gadgetry som oppvarmede eller avkjølte koppholdere, kjøleskap og sammenleggbare bord i flystil, og til og med krystall champagnefløyter. Du kan også velge Maybach-versjonen av GLS. Mens det stryker ut de fleste ulemper med den vanlige GLS, er en pris på $ 200 000 et ganske bratt forslag.

Mer om kjøring i luksus

Hvorfor avskriver S-klassen så mye?

Det er ingen hemmelighet at S-klassen blir offer for alvorlig avskrivning. Bilen klarer å miste rundt 50-60% av sin opprinnelige verdi i den første treårsperioden. Til en startpris på 100 000 dollar er det et heftig underskudd.

Årsaken er at luksus og teknologi utvikler seg utrolig raskt. En teknologisk avansert bil i dag er bare tilstrekkelig etter et par år. Videre leies de ganske ofte ut, og etter tre år er det stor forsyning som fører til at markedet blir oversvømmet med knapt brukte S-klasser.

Rettferdiggjør den nye S-klassen oppgradering fra forrige versjon?

Å svare på dette spørsmålet er basert på måten du bruker bilen din og måten du betaler for den på. Mens den nye S-klassen sikkert tilbyr mange nye interessante funksjoner, er det sikkert ikke så stort hopp som det var mellom W221- og W222-generasjonene.

Noen synes også utformingen av den nye S-klassen er tvilsom. Tidligere startet S-klassen designtrendene i Mercedes-serien. En ny S-klasse ville komme ut, og snart ville stort sett alle Mercedes-modeller ta i bruk det nye designspråket i S-klassen. I dag er det omvendt, noe som senker appellen til den nye S-klassen.

  Hvilken Mercedes SUV er den største?

Men å sammenligne den nye med den gamle er avhengig av hvordan du får tak i dem. Hvis du kjøper direkte, er det en god ide å vente i et par år og deretter få den nye S-klassen til å unngå det tunge avskrivningstreffet.

Hvis du er på den vanligste treårige finansierings-/leasingavtalen, kan det være mer fornuftig å oppgradere.

Hva er den mest luksuriøse bilen i verden?

S-klassen tilbyr rikelig med luksus, knapt noen kan argumentere for det. Men for de få som gjør det, kommer merker som Rolls Royce til tankene. Rolls Royce biler er mye dyrere enn Mercedes, med priser på $ 400k eller til og med $ 500-600k.

Rolls Royce tilbyr selve høydepunktet av luksusreiser med vekt på ekte luksus. Ekte luksus består av å bruke de fineste materialene som er mulig og ganske mye hoppende teknologi som daterer bilen etter et par år.

Den mest luksuriøse bilen Rolls Royce lager er Fantomet. Prisene for Phantom starter i midten til høy $ 400k-regionen, og det er ikke noe tak. Rolls tilbyr sine kunder å tilpasse bilene fullt ut på omtrent hvilken som helst måte de vil. Og det er den største forskjellen mellom Rolls og Mercedes: eksklusivitet.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter