Kan du være for tung for en bil?

De fleste biler i disse dager er i stand til å bære selv de tyngste sjåførene. Selv om dette til slutt ikke vil påvirke bilen for mye, kan det utgjøre potensielle risikoer, og det kan også påvirke drivstofføkonomien din negativt. Biler i disse dager er ikke vurdert for å bære store belastninger, men de er i stand til å gjøre det uansett.

Problemet med for mye vekt er at det gjør bilen farligere. Overvektige mennesker har en tendens til å være bredere enn de fleste bilbarnestoler, og de har også en tendens til å sitte nærmere rattet enn andre. Alt dette påvirker sikkerheten over noe annet.

I tillegg til sikkerhet påvirkes også effektiviteten og den generelle ytelsen av økt vekt. Produsenter inkluderer vanligvis maksimal bæreevne noen få steder, for eksempel brukerhåndboken og et klistremerke i nærheten av førerens dørstopp.

En annen ting å huske på er høyde. Biler med høyere tyngdepunkt påvirkes enda mer av økt vekt fordi de lener seg mer, noe som får dem til å føle seg og kjøre litt utrygt. Likevel erdetalltid best å bare følge brukerhåndboken.

Overvektige mennesker bak rattet

Så mye som 1/3 av amerikanere over 20 år regnes som overvektige, som sådan erklærte American Medical Association at fedme er en sykdom. Selv om mange eksperter fortsatt hevder at det er en sykdom eller ikke,  er virkeligheten at fedme bærer mange potensielt skadelige  konsekvenser.

Når det gjelder kjøring og daglig pendling, har overvektige mennesker større sjanse for å dø av en bilulykke sammenlignet med normale-størrelse individuelles. Ifølge et par studier var sjåfører med BMI mellom 30% og 35% who ansett som moderat overvektige, 21% mer sannsynlig å dø i en bilulykke.

  Beste sportsbil for høye mennesker

De med en BMI mellom 35% og 40% var 50% mer sannsynlig å dø i en bilulykke. Imidlertid, hvis du er ekstremt overvektig eller BMI er over 40%, er du så mye som 80% mer sannsynlig å dø i en bilulykke. Overvektige kvinnelige sjåfører er enda verre ifølge en studie fra 2012 utført av    University  Of  California.

Det er ganske åpenbart hvorfor overvektige mennesker har en tendens til å klare seg verre i bilulykker. De er ikke i stand til å reagere så raskt, og de sitter heller ikke langt nok fra kollisjonsputen  for at den skal være trygg.

Biler med for mye vekt

De fleste biler i disse dager er vurdert for en flat mengde bæreevne, men dette gir bare mening hvis dekkene dine er riktig oppblåst. Hvis dekkene ikke er riktig oppblåst, er bæreevnen betydelig lavere, da det er sørg for å holde dekktrykket på et optimalt nivå foreslått av produsenten.

Tunge biler har vanskeligere for å bremse og akselerere fordi de trenger å bære mer masse. Produsenter har en tendens til å disse effektene med mer kraft, sterkere bremserog  bredere dekk. Men biler i disse dager er så tunge at detervanskelig å motvirke en slik vekt.

Et annet viktig aspekt av vekt er tyngdepunktet. Sportsbiler og superbiler er ikke lave til bakken av estetiske og aerodynamiske grunner. Et lavere tyngdepunkt gjør at bilen kan holde seg flat under svinging, noe som gjør den mer smidig og ivrig etter å endre retning.

  Hva er livet til en hybridbil?

Lette biler

I den andre enden av spekteret står lightweight biler. Disse bilene er kompakte innvendig og ute, og de har en tendens til å tilby den mest smidige kjøreopplevelsen der ute. En vanlig metode for å lage raske og spennende biler er å kaste vekt og legge til mer kraft.

Sportsbiler og superbiler er det sanne symbolet på hva en lett bil kan være. Noe som en Mazda MX-5 Miata regnes som en av de beste sportsbilene gjennom tidene, selv om utgangseffekten til MX-5 egentlig ikke er så mye.

De fleste overvektige mennesker er ikke i stand til å passe inn i de fleste sportsbiler der ute. Det er imidlertid et par alternativer som  faktisk kan passe selv de tyngste individer. Sørg for å teste bilen ut før du bestemmer deg for å kjøpe den for ikke å gjøre noen sikkerhetsmessige kompromisser.

Merker som Lamborghini og McLaren lager ikke biler for høye eller brede mennesker, mens noen superbiler som Audi R8 faktisk er romslige nok for alle. Uansett tilfelle, følg alltid kjørereglene og spenne alltid setet ditt.

Delen Vanlige spørsmål

Hvilke biler er best for overvektige sjåfører?

Det er mange alternativer der ute for større drivere, uansett segment. Hvis du vil ha en sedan, tilbyr Kia Optima god plass, det er den samme historien som    Volvo S90. Hvis du vil ha en hatchback, tilbyr Mazda 3 og VW Golf også mye plass.

Hvis SUV-er er mer din greie, honda CR-V og Volvo XC90 er de mest romslige og beste mellomstore SUVer for overvektige mennesker. Chevy Tahoe, GMCYukon  og Ford Expedition er flotteSUVer i full størrelsefor overvektige mennesker.

  Er parkering i en garasje bedre for bilen din?

Hvilke biler bør unngås av overvektige mennesker?

Som nevnt tidligere, overvektige mennesker bør unngå å kjøpe kompakte sportsbiler som Mazda MX-5 Miata, Fiat 124 Spyder, BMW Z4,  eller Porsche Cayman. Mange superbiler bør også unngås fordi de ikke tilbyr nesten nok plass selv for mindre sjåfører.

Sørg for å teste ut bilen før du bestemmer deg for å kjøpe den, dadetnoen ganger er vanskelig å bedømme hvor komfortabel eller ubehagelig en bil virkelig er. Foruten kompakte sportsbiler og superbiler, bør overvektige mennesker heller ikke kjøre biler  som er vanskelige å komme inn og ut av.

Hvilke biler har de største forsetene?

Hvis du er overvektig, og du vil ha en bil som tilbyr nok sitteplasser foran, må du huske å sjekke ut Dodge Challenger, Ford Expedition, Audi A8, Kia Optima, VW Golf, BMW 7-serien. Dodge Challenger kan like gjerne være bilen med det bredeste førersetet på markedet.

Ford Expedition er en full størrelse SUV med den bredeste driveren sete, og den nydelige utseende og ekstremt glatt går Audi A8 er sedan med den største driveren sete. Kia Optima er ikke langt bak, og heller ikke BMW 7-serien og VW Golf.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter