Hva er Distronic på Mercedes-Benz?

Mercedes Benz Distronic er et begrep laget av Mercedes for sine interne adaptive cruise control systemer.  Mercedes Distronic ble introdusert tilbake i 1999 for W220 S-klasse, og det var et av de aller første radarassisterte adaptive cruisekontrollsystemene i historien.

Nowadays du kan få Distronic i nesten alle nye modeller, inkludert inngangsnivå A-klasse.  Det er et par forskjellige Distronic-pakker du kan få. Det mest grunnleggende Distronic-systemet fungerer som et mer tradisjonelt cruisekontrollsystem som ikke er designet for å stoppe deg helt.

Mercedes Distronic Plus-systemet er litt mer avansert fordi det også er i stand til å få bilen til et fullstendig stopp.  Imidlertid, hvis du vil  ha Distronic Plus-systemet, må du også kjøpe driverassistansepakken.

Den range-topping Mercedes Distronic Plus-systemet med styreassistent gir det høyeste nivået av autonomi fordi bilen er i stand til å styre ved å holde deg mellom linjene.  Imidlertid er det noen mer avanserte Mercedes autonome kjøresystemer som den som finnes i den nye S-klasse.

Mercedes Distronic system – Det grunnleggende

Det grunnleggende moderne Mercedes Distronic-systemet er designet som et mer tradisjonelt cruisekontrollsystem med følgende avstander, det vil bremse deg, men ikke helt. Hvis du vil ha ekte adaptive cruisekontrollfunksjoner, må du gå opp til Distronic PLUS-systemet.

Dette systemet bruker sofistikerte sensorer og kameraer opp til 120mph.  Når du aktivt systemet vil du se et grønt ratt symbol vises i instrument klyngen som betyr at systemet er engasjert vellykket.

Systemet overvåker hele tiden alt som skjer rundt deg mens du legger en streng vekt på å holde deg mellom banene.  Systemet er også i stand til å gjøre mindre ratt korreksjoner hvis du holder hendene på rattet til enhver tid.

  Er 2022 Mercedes AMG EQS verdt det

Dette er range-topping Distronic Plus-systemet som også inkluderer styreassistent.  Systemet fungerer perfekt mens du reiser med konstante motorveihastigheter, men det er også et nyttig system å ha mens du reiser i stopp-og-gå-trafikk.

Mercedes Distronic system – Teknologien

Mercedes Benz Distronic PLUS er et ganske avansert utstyr som tilbyr et ekstra lag med bekvemmelighet og sikkerhet.  Systemet drar nytte av tre hovedradarer,  den langtrekkende radaren ligger bak grillen og de to andre kortdistanseradarene er plassert i støtfangeren foran.

Korte avstander radarer er i stand til å skanne alt foran bilen opp til 30 meter samtidig som de bruker en 80-graders skannevinkel mens langtrekkende radar er i stand til å skanne opp til 300m i an 18-graders vinkel.

Disse radarene overvåker omgivelsene dine hele tiden, og når bilen foran beveger seg, følger Mercedesen din. Når systemet anser at det må bremse voldsomt, vil det endre deg med et akustisk signal og et varsellys i instrumentklyngen.

Mercedes tilbyr også et mer sofistikert autonomt kjøresystem i den nye S-klasse kalt Automated Valet Parking som praktisk talt kan parkere bilen uten førerassistanse. Det er ennå ikke sikkert om dette systemet kommer til å bli tilgjengelig i nyere mer oppnåelige Mercedes-modeller.

Mercedes Distronic system – Fordeler og ulemper

Den største fordelen dette systemet tilbyr er bekvemmelighet, da det negerer behovet for å betjene både gass- og bremsepedalen til enhver tid.  Systemet fungerer bra, noe som betyr at det skal gjøre reisen din litt mer komfortabel og mindre stressende, både i stopp-og-gå-trafikk og på motorveien.

  Hvor lang tid tar det å produsere en Mercedes?

Dette systemet øker også din generelle sikkerhet på veien ved å se på alt som skjer rundt deg og tilpasse kjøreturen din i henhold til miljøet. Systemet er imidlertid ikke perfekt, og det er noen ulemper du bør være klar over.

Den første og mest åpenbare ulempen er kostnadene forbundet med å få systemet.  Hvis du vil ha range-topping-systemet, må du også kjøpe tilleggsfunksjoner som driverassistansesettet.  Videre kan systemet noen ganger føles litt for selvsikkert, noe som ikke er noe du vil hvis du ikke er klar over det.

Til slutt er systemet ikke i stand til å holde deg trygg helt, da du derfor alltid trenger å følge med på alt som skjer rundt deg. Det er også verdt å nevne at Mercedes-modeller utstyrt med Distronic går mye bedre når det gjelder bruktmarkedet.

Delen Vanlige spørsmål

Er Mercedes Distronic verdt det?

Hvis du tilbringer mye tid bak rattet både på motorveien og i byen, og du vil ha det høyeste nivået av bekvemmelighet og brukervennlighet,  er Distronic-systemet absolutt verdt det. Hvis du ser på systemet som noe av en erstatning for din egen oppmerksomhet, vil du bli skuffet fordi det bare er et ekstra lag på toppen av din spacial bevissthet.

Som sådan kan noen synes systemet er grunnleggende eller arkaisk, men realiteten er at bilprodusenter ikke kan tilby noe mer fordi den nåværende forskriften ikke tillater dem.  Systemet er faktisk nyttig, spesielt når det gjelder langdistanse motorvei cruising.

  Regnes Mercedes som luksus?

Er Mercedes Distronic bedre enn Tesla Autopilot?

Begge  disse systemene blir ofte referert til som bransjeledende av mange eksperter, men Teslas Auto Pilot tilbyr faktisk en mer sofistikert og sammenhengende cruisekontrollopplevelse. Tesla er et teknologiprogramvareselskap som tilfeldigvis også designer og bygger biler.

Dette er ganske åpenbart fordi AutoPilot er litt bedre kalibrert og mer selvsikker. Det betyr ikke at Mercedes-systemet er dårlig, men det er ikke så sammenhengende som Auto Pilot er.

Er Mercedes Distronic trygt?

Som tidligere nevnt er Distronic ikke der for å erstatte your bevissthet, men heller for å utfylle den. Som sådan, hvis du holder vettet om deg og du tar hensyn til alt som går rundt deg,  er Distronic-systemet virkelig trygt.

Systemet vil hindre deg i å krasje inn i andre biler ved å bremse bilen, men hvis du ikke holder hendene på hjulet, vil systemet be deg om å ta kontroll.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter