Hva er galt med elbiler?

Elbiler tar sakte men sikkert over, og som sådan erdetbare riktig for oss å kritisere dem for å forbedre teknologien ytterligere. Tross alt er det å stille spørsmål et smart trekk, og det skal hjelpe oss med å få de riktige svarene til slutt.

Når det er sagt, er elbiler dyre, og det er bare et par relativt rimelige elbiler på markedet. For det andre lider elbiler av lange ladetider, og mange regioner rundt om i verden har fortsatt en infrastruktur for underlading.

En annen stor ulempe er rekkeviddeangst, da du aldri kan væresikker på hvor lenge du kan gå før batteriet går tomt. Noen byer er ikke i stand til å støtte en EV-revolusjon på grunn av en alvorlig mangel på makt. Dette betyr at hele nettet må være langt mer avansert for at vi skal kunne gå helt over.

Til slutt, selv om ytelsesnivåene kan være helt sinnssyke, er elbiler langt torobotisert og sensorisk fratatt at det på en måte ikke gir mening å kjøpe en »ytelse» elbil. Jada, du vil kunne nå 60 mph fra en stillstand på mindre enn 2 sekunder, men det er stort sett det.

Elbiler koster fortsatt altfor mye penger

Mange land rundt om i verden tilbyr statlige tilskudd til de som ønsker å investere i en elbil. Imidlertid er disse tilskuddene ekstremt begrensede og kommer sannsynligvis til å forsvinne når folk begynner å kjøpe elbiler i større skala. Itillegg pleide land å tilby skattelettelser til de som kjøper elbiler, men mange land gjør ikke det lenger.

  Hva brukte SUV bør jeg unngå?

Vær det som mulig, elbiler koster fortsatt altfor mye penger, og mange tror at noen merker som Tesla ikke engang tilfredsstiller det minste av  kvalitetskontrollstandarder  . Brukte elbiler er  også ekstremt begrenset i mengde. Hvis du bare vil ha en relativt rimelig bruktbil, er du fortsatt  tvunget til å velge biler med en tradisjonell forbrenningsmotor eller en hybrid.

Ladetider for underpar og ladeinfrastruktur

Uten tvil er det verste aspektet ved å eie en elbil det faktum at du noen ganger må lade noen ganger før du ankommer destinasjonen et par hundre miles unna. Ja, du bør gjøre det samme med en vanlig forbrenningsmotorbil, men en kort gassstopp tar noen minutter hvis alt går etter planen.

På den annen side kan det noen ganger ta opptil 3 timer å lade en elektrisk bil. Dessuten er elektriske ladere  ikke i nærheten så allment tilgjengelige som vanlige bensinstasjoner er. En gjennomsnittlig bensinstasjon har plass til rundt 4-8 pumper, og et vanlig ladested tilbyr maksimalt opptil 4 plasser.

Mangel på strømnett

Mange store byer og bysentre rundt om i verden står overfor alvorlig strømmangel, så mye at de noen ganger trenger å stole på å importere energi fra nærliggende land som også kan oppleve mangel på strøm. Hvis vi går overtil elbilersnart, kan vi støte på alarmerende strømmangel.

Det er fortsatt uklart hvor mange regjeringer rundt om i verden som planlegger å håndtere dette problemet, mendeter trygt å si at en massiv EV-revolusjon trenger en like massiv endring i den elektriske kraftinfrastrukturen. Sjansen er stor for at vi sannsynligvis går mot kjernekraft i større skala, noe som er en god ting og en dårlig ting samtidig.

  Hvorfor gassmotorer er bedre enn elektriske?

Elbiler er raske, men livløse

Rimac Nevera og Tesla Model S Plaid er de to raskeste serieproduksjonsbilene i menneskehetens historie. 0-60 mph i rundt eller enda mindre enn 2 sekunder, kvart-mile ganger på 8.5 for Nevera eller 9 sekunder for Tesla er helt sinnssyke.

Det tar imidlertid bare noen få sinn-bøye akselerasjoner for å innse at elbiler ikke er så spennende som vanlige ytelsesbiler er. Selv om Nevera absolutt kan ødelegge Ferrari LaFerrari i nesten alle henseender, vil jeg heller ta Ferrari o n  nesten  enhver  anledning.

Delen Vanlige spørsmål

Er elbiler verdt å vurdere?

Svaret på dette spørsmålet avhenger sterkt av hvor du bor og hva bruker du bilen din til. Hvis du er i stand til å utnytte EV-plattformen fullt ut, og du har mange avanserte ladestasjoner i nærheten, må du vurdere en EV. Også, hvis du ikke regelmessig skal på lengre reiser, er en EV et skritt i riktig retning.

Imidlertid, hvis du ikke er i stand til å dra nytte av et avansert ladestasjonsnettverk, er detbedre å hoppe over å kjøpe en ELBIL for øyeblikket. Du bør leie en EV i en kort periode bare for å se hvordan det føles å eie en EV fordi det  aldri er engod ide å skynde seg noe.

Hvorfor er elbiler så tunge?

Elbiler er tunge fordi de bærer batterier som i gjennomsnitt veier så mye som 1000 pund. Det gode med denne vekten er atdenalltid er plassert helt nederst i bilen som igjen elsker tyngdepunktet og får bilen til å føles lettere enn den faktisk er.

  Er en Tesla en god første bil?

Imidlertid bærer økt vekt noen nevneverdige advarsler. Tunge biler har vanligvis bedre trekkraft og er tryggere i tilfelle en ulykke. På den annen side har disse bilene en tendens til å avta langsommere og er noen ganger vanskeligere å kontrollere hvis de bryter trekkraft.

Bør jeg kjøpe en hybrid eller en EV?

Elbiler tilbyr mange fordeler i forhold til hybridbiler som økt miljøbevissthet, de bruker ikke drivstoff i det hele tatt, de er visstnok mer pålitelige, og de drar nytte av mange neste generasjons teknologier som fortsatt ikke er tilgjengelige med vanlige forbrenningsmotorbiler og hybrider.

Men hvis du vil maksimere rekkevidden din, bør du velge en hybrid fordi en hybrid relies på den  elektriske motoren og forbrenningsmotoren.    Deter alltid verdt å nevne at det er en begrenset mengde hybridbiler der ute, da interessen for dem ikke er så intens som den er mot elbiler.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter