Hva er Mercedes Tirefit-sett?

Mercedes TIREFIT-settet er et Mercedes-Benz-medfølgende og merket dekkreparasjonssett som består av en  kompressor og en flaske fylt med dekkforseglingsmiddel som er designet for å forsegle dekkpunkter forårsaket av negler og lignende gjenstander. De fleste nyere Mercedes Benz-modeller leveres med TIREFIT-settet fordi det opptar mindre plass og er billigere enn etreservehjul i fullstørrelse.  

Hvis dekket punkterer,  bør du bruke dette reparasjonssettet til å fylle ut punkteringen bare hvis punkteringen ikke er større enn 4 mm eller 0,16 tommer,  og bare hvis punkteringen er plassert i dekkkontaktoverflaten. Hvis punkteringd området er større enn nevnt, bør du ringe veihjelp og ikke prøve å kjøre bilen.

Mercedes sier at med dette settet kan du enkelt forsegle en punktering som skal gi deg ytterligere 250 miles kjøring opp til hastigheter til  50mph. Selvfølgelig er dette ikke garantert, og alt avhenger av hvor alvorlig punkteringen er og hvor godt du klarer å forsegle den.

I denneartikkelen  vil vi veilede deg gjennom trinnene knyttet til hvordan og når du skal bruke settet og all nødvendig informasjon du trenger for å forsegle dekket best mulig.

Når og hvordan kan jeg bruke  Mercedes TIREFIT-settet?

Som tidligere nevnt kan du bare bruke dette settet hvis punkteringen ikke er større enn 4 mm eller 0,16 tommer i diameter. Du bør også unngå å bruke Mercedes TIREFIT-settet hvis utetemperaturen er lavere enn 4ºF eller -20ºC.

Bruk  settet  du trenger for å sikre at du er parkert i et trygt miljø borte fra trafikk- eller miljøfarer. Du må først koble til settet ved å gå gjennom instruksjonene som er oppført i pakken. Da må du koble kompressoren til 12V-kontakten for å slå den på og koble slangen  til  dekket.

  Mercedes-Benz SL500 Problemer

Engasjer kompressoren og sørg for å overvåke trykket hele tiden. Kompressoren kommer i utgangspunktet til å fylle opp dekket med tetningsmassen som og etterpå skal det også lufte opp dekket.  Hold prosessen i gang til dekktrykket er rundt  2.0 bar/29PSI / 200kPa.

Du bør ikke kjøre kompressoren uten å stoppe i mer enn 10 minutter fordi den kan overopphetes. Hvis dekktrykket er mindre enn 2,0 bar, bør du slå av kompressoren og gjenta prosessen etter noen minutter. Husk også å  rulle  dekkene litt mellom to luftøkter.

Kompressoren er ikke i stand til å nå det anbefalte trykket

Hvis alt går riktig, skal kompressoren  lufte opp dekket til slutt, og du bør være god til å gå. Dette er imidlertid ikke alltid tilfelle, og hvis dekket er langt skadet,vil du ikke kunne lufte opp dekket til 2,0 bar.

Dette betyr at Mercedes TIREFIT-settet ikke er i brukfor å lufte opp dekket fordi dekket er for hardt skadet. På dette tidspunkteter  det beste du kan gjøre å ringe veihjelp eller prøve å kontakte noen som kan forsyne deg med riktig  reservehjul  og dekk.

Uansett hva du gjør, sørg for ikke å kjøre bilen fordi et deflatert dekk kan forårsake mange problemer som starter fra å skade hjulet opp til å miste kontrollen og forårsake en ulykke. Det er viktig for deg å ikke kjøre bilen med et deflatert dekk uansett om du er i nærheten av hjemmet eller ikke.

  Trenger Mercedes spesialolje?

Potensielle problemer knyttet til bruk av Mercedes TIREFIT-sett

Mercedes Tirefit-settet  kan være et veldig nyttig verktøy i en klype fordi det raskt kan lufte opp et lett til moderat skadet dekk og gjøre det mulig for deg å nå destinasjonen din i de fleste tilfeller. Bruk av TIREFIT-settet kan imidlertid potensielt føre til  forgiftning eller alle slags skader.

Når du håndterer TIREFIT-settet, må du bruke et par industrielle gloves  og prøve å holde forseglingenent borte fra øynene, klærne, huden  eller nesen. Hvis huden  eller øyetkommer i kontakt med dekkforseglingsmiddel, må du sørge for å skylle det medvannså fort som mulig fordi dette kan forårsake hudirritasjoner.  

Du bør heller ikke kjøre kompressoren i mer enn 10 minutter i en enkelt rekkefølge, da det lett kan overopphete kompressoren. Til slutt, sørg for å justere kjørehastighetene dine opp til 50 mph helt maksimalt hvis du brukte TIREFIT-settet til å lufte opp dekket. Sørg også  for å sjekke dekket med noen få miles bare for å være sikker på at alt er i orden.

Delen Vanlige spørsmål

Er dekkinflasjonssett bedre enn reservedekk?

Nei, det er de ikke. Et matchende reservedekk i full størrelse er leagues og grenser bedre enn et inflasjonssett, men disse tar altfor mye plass og har lenge blitt forlatt av Mercedes og mange andre premiummerker.

En reserve i full størrelse er ikke det samme som det punkterte dekket fordi reservedekket sannsynligvis har nyere slitebanemønstre, noe som betyr at grepnivåene mellom de to dekkene ikke vil være de samme. Videre er et lite reservedekk også bedre enn et inflasjonssett, men det er ikke i nærheten så nyttig som en reserve i full størrelse.

  Beste Mercedes V8-motor

Leveres Mercedes TIREFIT-settet som standard?

Alle Mercedes-modellene er utstyrt med en slags løsning for et punktert dekk, og de nyeste leveres med TIREFIT-settet som standard. Eldre Mercedes-modeller var utstyrt med reservedekk i full størrelse, og noen av dem som Mercedes Benz G-klasse  tilbyr dem fortsatt den dag i dag.

Hvis mercedesen din ikke har TIREFIT-settet i bagasjerommet, må du investere i et, da det kan være nyttig hvis du opplever en dekkpunktering.

Er flate dekk verdt det?

Løp-flate dekk kan kjøres selv når punktert, men dette er bare begrenset til rundt  50 miles maksimalt, samtidig somdet opprettholder en langsommere hastighet. Maksimal hastighet bør ikke overstige 50 mph når som helst, og jo langsommere du går jo bedre.

Flate dekk er faktisk verdt det fordi de virker som en perfekt mellomting mellom det praktiske kompromisser i full størrelse ekstra tilbud og fordelene ved alltid å ha muligheten til å kjøre bilen selv når dekket er punktert.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter