Hva er Presafe? Alt du trenger å vite

Mercedes Benz PRESAFE er en av de mest avanserte Mercedes aktive sikkerhetsfunksjoner som er ment å aktivere når systemet anser et krasj er nært forestående. Systemet bruker sofistikert teknologi, inkludert sensorer og kameraer, for å beregne om et krasj er tilgjengelig  og dermed aktiverer forebyggende tiltak for å holde alle beboerne trygge.

Systemet bruker noen  forskjellige komponenter som nakkestøtter, seter, farer, vinduer, takluke og sikkerhetsbelter for å forhindre skader.  Avhengig av hvilken Mercedes-modell du går for, er systemet enten en del av standardutstyr eller en del av en valgfri utstyrspakke.

Det er faktisk et nyttig system fordi det øker sjansene for å gå bort fra en krasjskadefri.  Systemet gjenkjenner ikke bare urokkelige hindringer det også gjenkjenner når det er biler på kollisjonskurs med din Mercedes.

Alt i alt er systemet nyttig og verdig pengene dine fordi sikkerhet er det siste du vil spare penger på. De fleste Mercedes-modeller i disse dager har en 5-stjerners sikkerhetsvurdering som delvis skyldes systemer som disse.

Mercedes PRESAFE – Hva gjør den?

Systemet overvåker hele tiden omgivelsene dine for å oppdage en potensiell krasjsituasjon. Hvis systemet faktisk gjenkjenner et potensielt krasj, vil det umiddelbart svare med en rekke sikkerhetsmålinger for å holde deg og passasjeren trygg.

Your vinduer og soltak vil begynne å lukke for å minimere risikoen for at ytre rusk trenger inn i hytta og forårsaker skader. Systemet vil også stramme sikkerhetsbeltene betydelig for å plassere deg i riktig posisjon for utplassering av kollisjonsputer. Dette betyr selvfølgelig at du må bruke sikkerhetsbeltene til enhver tid.

  Hvilke Mercedes-modeller har Apple CarPlay?

Videre vil systemet også justere hodestøtten din tilsvarende for å redusere eventuelle hode- og nakketraumer.  De fleste Mercedes-biler som følger med PRESAFE er også utstyrt med Mercedes Distronic Plus-systemet, noe som betyr at bilen vil bruke bremsene om nødvendig.

 Systemet er designet for alle slags ulykker, inkludert sidekollisjon, bakkollisjon, frontkollisjon og rollovers.

Mercedes PRESAFE Plus, PRESAFE impulssid  og PRESAFE-lyd

Mercedes er Mercedes, de vil tilby deg enda større beskyttelsesnivåer hvis du er villig til å betale mer penger.  Mercedes PRESAFE Plus er designet for å holde deg trygg i tilfelle en bakre kollisjon ved å oppdage at bilen bak deg kommer til å krasje inn i deg.

Når dette skjer, vil systemet blinke de bakre farene for å varsle sjåføren bak deg, og det vil også bruke bremsene for å minimere risikoen for at du støter i bilen foran.  Mercedes PRESAFE Impulse Side-systemet er designet for å minimere skader som stammer fra potensielle sidekollisjoner.

Hvis systemet oppdager at en annen bil er i en direkte kollisjonskurs med Mercedesen din, vil den blåse opp setestøttene dine for å dempe deg inne i setene og effektivt skyve deg mot midten av bilen og dermed senke sjansene for alvorlige skader.

Til slutt er Mercedes PRESAFE Sound et system designet for å avgi spesifikke frekvenser for å minimere risikoen forbundet med støyende slaglyder og plutselige støytrykkforskjeller .

Flere Mercedes aktive programvare sikkerhetssystemer

Overlegne krasjresultater er noen av de mest ønskelige og nødvendige aspektene en bil trenger å tjene for at den skal selge godt. Premium executive merker som Mercedes bruker ublu beløp of penger på å undersøke og utvikle alle slags aktive sikkerhetssystemer.

  Hvilken Mercedes-motor høres ut som en Pagani?

Moderne Mercedes Multi-beam frontlykter tilbyr adaptiv høy beam assist som er ment å maksimere belysningen uten å glitre andre drivere.  Night View Assist Plus bruker et infrarødt kamera for å øke synligheten med lite lys og for også å oppdage fotgjengere, syklister og dyreliv.

Mercedes Attention Assist er designet for å overvåke måten du samhandler med bilen på for å oppdage tretthet og døsighet.  Hvis systemet gjenkjenner at du er søvnig eller mangler oppmerksomhet, vil det utløse et varsel som skal få deg til å konsentrere deg om veien.

Moderne Mercedes-modeller er også tilgjengelige med mye mer aktive sikkerhetssystemer designet for å holde deg trygg i hverdagslige situasjoner, inkludert 360-graders kameraer, parkeringssensorer, automatisk bremsing, kjørefelt holde assistanse, blind-spot deteksjon, kryss-trafikk varsel, og mye mer.

Delen Vanlige spørsmål

Er Mercedes PRESAFE trygt?

Dette systemet er ment å holde deg trygg, bare hvis du gjør alt i henhold til trafikkregler. For eksempel, hvis du ikke spenner opp setene dine, kan systemer som disse ikke bare unnlate å hjelpe deg, de kan til og med potensielt forverre situasjonen.

Noen kan synes disse systemene er litt too selvsikker og dermed slå dem av som ikke er noe du bør gjøre fordi disse bilene er designet for at disse systemene alltid skal være i drift. Alt i alt er disse systemene trygge, men bare hvis du også tar hensyn til det.

  Hvilken Mercedes er best å kjøpe?

Trenger Mercedes PRESAFE maitnenacne?

Disse systemene krever ikke tradisjonelt vedlikehold fordi de ikke bruker tradisjonelle komponenter. Imidlertid er disse systemene kjent for å blinke en feil her og der, og hvis dette skjer, bør du kunne se et «Presafe ubrukelig» advarselslys på dashbordet.

Hvis du kommer over dette symbolet, må du ta bilen inn for en inspeksjon hos en opplært Mercedes-spesialist.  Det er ikke trygt å kjøre bilen din hvis disse systemene er ubrukelige, spesielt fordi årsaken kan være knyttet til mer alvorlige problemer.

Er Mercedes-biler trygge?

Mercedes er stolt av å vite at de tilbyr noen av de sikreste bilene på markedet. Gitt det faktum at flertallet av kundene i disse dager har en tendens til å bruke bilene sine av både forretningsmessige og personlige grunner, brukes mange Mercedes-biler kontinuerlig til familietransportformål.

Det må sies at sikkerhet ratings mest nyere Mercedes modeller i disse dager tilbudet er bare relevant hvis du velger en bil med riktig mengde utstyr. Passive sikkerhetssystemer som AirBags, effektive kollisjonssmulesoner og effektive strukturelle integrities finnes også i alle moderne Mercedes-modeller.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter