Hva gjør Tesla Autopilot?

Tesla er blant de mest teknologisk avanserte bilene på markedet. Takket være autopilotens avanserte førerassistansesystem som gjør det eksepsjonelt. Men hva er arbeidet til Tesla Autopilot? 

Autopilot er et system som lar Teslaen din kjøre, akselerere og bremse automatisk i kjørefeltet. Denne funksjonen er imidlertid ikke helt autonom for øyeblikket, da den trenger aktivt førertilsyn. Likevel er systemet veldig praktisk, da det hjelper deg med de mest utfordrende delene av kjøringen. 

Selv om Tesla ikke er helt autonom for øyeblikket, kommer alle nye Teslaer med den fulle selvkjørende maskinvaren som kreves i fremtiden. Dette systemet er laget for å utføre korte og langdistanseturer uten aktivitet som føreren trenger i bilen. 

Hva er Tesla Autopilot?

Tesla Autopilot er det autonome førerassistansesystemet som Tesla kommer med. Det er funksjonen som gjør det mulig for Teslaen din å se omgivelsene sine, for eksempel biler, veier, gjenstander og mennesker rundt den. Etter at denne funksjonen undersøker området rundt, kan den kjøre seg opp til et begrenset område. 

Så til tross for at Tesla Autopilot-systemet er veldig nyttig, er det begrenset i hva det kan gjøre, da det krever hjelp av en fullt oppmerksom sjåfør for å fungere ordentlig. Uten kontroll av en sjåfør, kan ting gå sørover veldig raskt og ut av kontroll. Tesla planlegger imidlertid å gjøre bilene sine helt autonome i nær fremtid. 

Hvordan fungerer Tesla Autopilot?

Før vi diskuterer hva Tesla Autopilot kan gjøre, er det viktig å forstå at det er en grunnleggende Tesla Autopilot og forbedret Tesla Autopilot. Basic Tesla Autopilot er utstyrt på alle nye Teslas som standardfunksjon, mens forbedret Tesla-autopilot leveres i visse regioner, for eksempel Storbritannia. 

  Hvilke problemer har Tesla?

Den grunnleggende Tesla Autopilot-funksjonen har grunnleggende funksjoner som gjør at bilen kan akselerere, bremse og med minimal styring. Bilen akselererer opp til en forhåndsinnstilt hastighet, bremser for fotgjengere og andre biler, og styrer for å holde bilen i kjørefeltet. 

I tillegg er grunnleggende Tesla Autopilot designet for å hjelpe deg med den mest utfordrende delen av kjøringen. For eksempel når du kjører på motorveier eller lignende ruter. Noen av tilleggsfunksjonene som grunnleggende autopilot leveres med, er blindpunktovervåking, nødbremsing, adaptiv cruisekontroll og kollisjonsvarsler. 

Til tross for å tilby alle de ovennevnte funksjonene, gir det grunnleggende autopilotsystemet ikke autonom kjøring. Likevel vil den kontrollere akselerasjon og bremsing, men sjåføren vil ha ansvaret for å styre bilen. 

Tvert imot gir det forbedrede Autopilot-systemet deg det beste av både grunnleggende og full selvkjørende funksjoner som vi vil diskutere videre nedenfor. Forbedret autopilot gir funksjoner som autopark, innkalling, automatisk kjørefeltendring og ‘Naviger på Autopilot’-funksjon, men uten stoppskilt eller trafikklysalternativ. 

For amerikanske sjåfører som ønsker mer enn det grunnleggende Autopilot-systemet, tilbyr Tesla FSD-systemet (full selvkjørende). Tesla-eiere må kjøpe denne pakken for $ 10,000 XNUMX for å glede seg over funksjonene. Dessuten er dette systemet utstyrt med flere funksjoner enn den grunnleggende autopilotfunksjonen. 

Tesla FSD kan skryte av funksjoner som automatisk kjørefeltendring som kan administrere fusjoner, forbikjøring og utganger. Dessuten kan den også kontrollere ‘Naviger på autopilot’, men gjenkjenner også trafikklys og stoppskilt, noe den forbedrede autopiloten ikke kan gjøre. Andre funksjoner inkluderer et parkeringssystem og en «innkalling» -funksjon.  

  Kan Tesla Y parallell park

Hvilke funksjoner gjør Autopilot mulig?

Tesla kommer med mange funksjoner som gjør autopilot mulig. Disse inkluderer åtte surroundkameraer som gir 360 grader sikt rundt bilen på opptil 250 meter rekkevidde. På toppen av det har den 12 oppdaterte ultralydsensorer som fungerer sammen med kameraene, noe som muliggjør oppdagelsen av begge objektene rundt bilen. 

FAQ

Hva er noen av tingene som Tesla Autopilot ikke kan gjøre? 

Nå som du vet hva Tesla Autopilot gjør, er det også viktig å vite hva Tesla Autopilot ikke kan gjøre. Dette systemet finner det vanskelig å legge merke til biler i andre kjørefelt er ikke rett foran det. Så hvis en bil i et annet kjørefelt stopper eller bremser, vil Autopiloten smelle på bremsene og tro at den er i kjørefeltet. 

En annen situasjon der Autopilot ikke er nøyaktig, er å oppdage kurver på veien. Hvis en bil snur en kurve og Teslaen din er rett bak den, kan den tro at bilen svinger over veien, og den vil også smelle på bremsene umiddelbart. Det spiller ingen rolle om veien er merket eller ikke, den vil stoppe. 

Hva er forskjellen mellom Tesla Autopilot og den forbedrede piloten?

Tesla autopilot er det grunnleggende selvkjørende systemet som følger med alle nye Teslas. På den annen side er Tesla-forbedret autopilot bare tilgjengelig i selektive regioner, for eksempel Storbritannia. På toppen av det kommer forbedret autopilot med tilleggsfunksjoner som navigering på autopilot. 

Kan du sove i en Tesla mens du kjører?

Selv om Tesla har et selvkjørende system, er det ikke tilrådelig å sove i bilen, da det trenger menneskelig kontroll for å fungere ordentlig. Hvis noe går galt, kan du havne i trøbbel. Du kan imidlertid la bilen kjøre deg på motorveien, og hvis du tar en lur uten å vite det, kan autopiloten spare deg for et begrenset utvalg. 

  Er Teslas firehjulsdrift verdt det?

Er Tesla full selvkjørende verdt det? 

Hvis du kjører lange avstander eller på motorveiene, er Tesla selvkjørende funksjon verdt det. Dette er fordi det vil gjøre det meste av arbeidet for deg når du slapper av og kjører trygt. Likevel, hvis du kjører Tesla i byen, kan autopiloten ikke være veldig nyttig for deg, da du ikke trenger å bruke den mesteparten av tiden. 

Hva er standard sikkerhetsfunksjoner på alle Teslaer? 

Alle nye Tesla-biler leveres med standard sikkerhetsfunksjoner for å holde deg trygg og sikker. Noen av standardfunksjonene inkluderer sidekollisjonsadvarsel, automatisk nødbremsing, frontkollisjonsadvarsel og automatiske fjernlys. 

Konklusjon 

Oppsummert er Tesla autopilot et system som gjør det mulig for bilen å styre, akselerere og bremse automatisk i sin kjørefelt. Imidlertid trenger dette systemet en oppmerksom sjåfør for å kontrollere bilen, da den ikke er helt autonom ennå. Likevel forenkler systemet driverens arbeid ved å utføre noen oppgaver med minimal menneskelig inngrep. 

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter