Hvordan hindrer jeg bilen i å ruste?

For å stoppe bilen fra å ruste, bør du bare gå videreog  kjøpe en nyere bil. Nyere biler er bygget annerledes sammenlignet med alle de eldre bilene. De bruker mange rustavstøtende materialer som galvanisert stål, sink, plastbelegg, voks  og e-belegg.

Foruten fabrikkens rustbeskyttelse, kan du også velge et par ettermarkeds rustsikre teknikker som underbelegg, drypp / dryppløse sprayer, elektroniske moduler. Disse koster oppover $ 100, og noen av dem er mer effektive enn andre.

Videre bør du også vaske bilen  regelmessig, spesielt om vinteren mens det er mye salt i nærheten. Hvis du bor i et kystområde, kan du prøve å garasjeparkere bilen din for å redde den fra langvarige salteksponeringer. Videre er malingsbeskyttelsesfilm og masse forskjellige malingsbeskyttelsesbelegg også en god ide.

Rustbeskyttelse i ny bil

Som nevnt tidligere kommer nye biler rustbeskyttet rett fra fabrikken. En av de mest populære og effektive måtene å beskytte fabrikk rust på er økt galvanisert stålbruk i hele bilen. Galvanisering er en prosess der jern/ stål er beskyttet av et like fordelt lag av sink som avviser rust i ganske lang tid.

Bilprodusenter er også kjent for å bruke spesifikke plastlignende malingsbelegg som også er effektive for å gjøre bilen skinnere i prosessen. Disse beleggene påføres etter den klare kappen, eller de blandestil og med i selve den klare kappen.

Mange bilmerker dekker også over sårbare metaller før de forlater fabrikken med andre mer rustavstøtende metaller. Noen merker bruker også elektrisk strøm til å ladebilenspanel elektrisk, som ofte brukes til rustbeskyttelse i den marine virksomheten.

For å toppe det hele, bruker de også en  haug med forskjellige vokslignende produkter som er designet for å dekke over alle de  utilgjengelige  krokene og krokene. Etter at bilene forlater fabrikken, blir de nøye inspisert for å sikre at alle disse trinnene er gjort riktig.

  Hvilke små biler har parkassistanse?

Rustsikring etter markedet

Hvis du vil ha ekstra rustbeskyttelse, er det noen populære rustsikringsteknikker etter markedet å vurdere. En av de mest populære er et dedikert tjærebasert belegg som vanligvis brukes på alle de sårbare delene av undersiden.

Dette belegget koster vanligvis $ 100-200, og det varer noen år eller så. Beskyttelsesnivåene er anstendige hvis belegget påføres riktig. Du bør også sjekke ut forskjellige typer drypp eller dryppløse oljesprayer. Disse sprayene koster også $ 100-200, og er også ganske vellykkede med å avstøte rust i noen år.

Dryppoljesprayversjonen sprøytes på strategiske deler, og den drypper inn i alle sårbare områder. Ulempen med denne metoden er continuous lekkasjer til løsningen endelig herdes. Men den dryppfrie oljesprayen kan til og med kreve at du borer deg inn i bilenspaneler, og dette er ganske tvilsomt.

En av de nyeste metodene er en dedikert elektronisk modul, som hvis denplasseres strategisk sender ut en konstant elektrisk strøm gjennombilens karosseripaneler, som i teorien skal stoppe korrosjon. Men disse er ikke så effektive hvis det ikke er mye fuktighet rundt hele tiden, og de koster noen hundredollar også.

DIY rust korrektur

Det er ikke sant at alle rustsikre teknikker skal overlates til fagfolkene. Selv rengjøring av bilen fra innsiden og ut bidrar til å avvise rust i det lange løp. Interiøret ditt kan være skittent i lang tid, og slikt smuss kan finne veien inn i alle krokene som ikke er lett tilgjengelige, og de kan også forårsake rust over tid.

  Trenger moderne biler rustisolering?

Videre gjør en komplett vanlig bilvaskprosess også underverker for rustbeskyttelse, da den fjerner alle slags forurensninger fra panelene som kan forårsake korrosjon nedover linjen. Forsikre deg om at du også rengjør undersiden av bilen din.

Disse prosessene er ekstremt viktige hvis du bor i et kystområde som  ofte blir slått av salt. Det samme gjelder vinterstid hvis området ditt bruker salt som isavskrekkende. Prøv å holde trygg avstand til andre biler på veien, da små steinflis kan skade malingen, og senere forårsake rust hvis de når  bart  metall.

Du bør også sjekke utsmertebeskyttelsesfilm s,  da de er en ganske populær method av malingsbeskyttelse. Det er mange forskjellige plastbelegg for flere forskjellige bilpaneler, og prøv å  konsultere en profesjonell når du velger et bestemt produkt fordi noen av dem kan være mer eller mindre gunstige avhengig av en rekke forskjellige aspekter.

Delen Vanlige spørsmål

 Hva skal jeg gjøre hvis jeg støter på rust?

Etter at du har støtt på rust, bør du sannsynligvis ta bilen inn for en inspeksjon. Hvis rusten er ganske minimal, bør du male den ut, prime den inn og male inn. Dette er også et flott øyeblikk å vurdere å bruke noen ettermarkeds rustavstøtende produkter.

Uansett hva du gjør, må du alltid inspisere bilen for ekstra rust selv om du ikke er i stand til å finne den. Ta bilen inn for en inspeksjon, og en utdannet profesjonell er vanligvis utstyrt med spesialutstyr som kan  inspisere bilen helt.

  Hvorfor lukter bilen min råtne egg

Hvor ofte forekommer rust?

Selv om det noen ganger kan virke vanlig, er rust i moderne tid ganske  vanlig. Det er i utgangspunktet fordi nyere biler er gode rustavstøtende midler, men hele bilproduksjonsprosessen er langt mer sofistikert tha n hva detengang var.

Selv om produsentene ikke skulle bruke alle disse spesifikke rustbeskyttelseselementene, ville nyere biler fortsatt være mer rustavstøtende sammenlignet med eldre biler fordi panelhullene er mye bedre, og det samme er maling og klar frakkapplikasjon.

Kan rust drepe en bil?

Teknisk sett kan nesten alle nivåer av rust erstattes eller festes på den ene eller den andre måten. Så teoretisk sett nei, rust kanikkedrepe en bil hvis det er grunn og interesse for at bilen skal fikses. Når det er sagt, hvis det ikke gir mening fgalskap,velger de fleste skraphaugen.

Bare en liten prosentandel avbilene erverdige til rustreparasjonsjobber på høyt nivå. Slike biler er vanligvis verdifulle klassikere med lav kjørelengde som har blitt neglisjert i årevis. Slike »barn-find» biler er bare en liten  prosentandel, og de fleste biler blir drept av rust fordi det  endelige  verdiforslaget bare ikke gir mening.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter