Hvilke bilstoler i skinn eller stoff er bedre?

Svaret på dette spørsmålet avhenger sterkt av personlig preferanse. Mens lær alltid har vært kjent som »status» alternativet, regelmessig funnet i høyere-slutt luksusbiler, stoff seter var alltid litt too provinsiell og bonde for folk som eier biler med skinnseter.

På den annen side er det mange fordeler med stoffseter. Det er trygt å si at den ene ikke er 100% bedre enn den andre, og at jegikke  alle avhenger av et individ. Foruten lær og stoff, er det i dag seter laget av falskt skinn eller andre dyrevennlige materialer.

Du kan også velge seter helt laget av Alcantara for mer av et sporty utseende. Noen merker som Porsche bruker også spesielle stoffer somRace-Tex  som er laget av mikrofiberplast av høy kvalitet. Det er en stor trend i dag der bilprodusenter bruker recycled materialer som grunnlag for setetrekk.

Uansett hvilken av disse to du liker mer, erdetgodt å vite at stoff koster mindre, er lettere å vedlikeholde, er bedre temperaturmessig, og skader ingen dyr. Lær ser imidlertid bedre ut, føles mer luksuriøst, hjelper bilens videresalgsverdi,  og er mindre tilbøyelig til å gjøre deg allergisk.

Pris – Delvis skinn er det beste verdialternativet

Uansett hva du kjøper, er pris en variabel som  ikke kan  ignoreres. Når det er sagt, koster lær alltid mer penger uansett hvordan du sier det. De aller fleste biler i dag kommer som standard med tøyseter, og det er forskjellige nivåer av skinninteriørbelegg.

De fleste biler er tilgjengelige med skinnseter som en valgfri pakke, og disse kan noen ganger pakkes inn i dyrere interiørpakker. Selv om du merker av for et slikt alternativ, kan du fortsatt få et delvis skinnsetebelegg.

  Hvilken bil er Bumblebee

Noen merker krever at du velger en såkalt »full-leather» pakke hvis du vil nyte setene dine helt dekket av lær. Som sådan inkluderer disse pakkene også vanligvis dørene dine, øvre dash, armlenene dine,  og noen ganger til og med taklinjen  i lær.

Stoff er derimot et standardalternativ, som sådan er det ikke nødvendig for deg å smerte mer penger på  noe. Noen produsenter som VW eller Audi tilbyr til og med flere forskjellige valg av stoffseter, og noen av dem er ekstra alternativs.

Utseende og stil

Biler er ikke bare verktøy, de viser verden at vi har en bestemt interesse, og de uttrykker vår stil og måte å tenke på. Som sådan er det viktig hvordan en bil ser ut inne og ute, spesielt hvis den aktuelle bilen koster mye penger.

Som sådan er det ingen sammenligning her, skinnseter ser mye bedre ut, og de er vanligvis tilgjengelige i flere forskjellige farger som ikke kan replikeres på klutseter. Noen produsenter tilbyr ikke engang topp seter hvis de ikke er polstret i lær.

Som sådan kan lær kunstnerisk manipuleres med interessante stitching patternsog broderier som ikke er tilgjengelige på stoffseter. Når du velger det dyreste og mest utstyrte trimnivået til en bestemt modell, er sjansen stor for at du får skinnseter.

Imidlertid er ikke alle stoffseter like. Noen biler som VW Golf GTI tilbyr spesialdesignede og dekorerte stoffseter. Porsche er også kjent for sine Houndstooth stoffinnlegg som er noen av de mest kjente designer  alternativer som tilbys av Porsche.

  Hvorfor gikk stasjonsvogner av moten i USA?

Vedlikeholds- og videresalgsverdi

Mellom de to er stoffet mye lettere å vedlikeholde sammenlignet med lær fordi det ikke trenger kondisjonering eller regelmessig rengjøring. Lær har en tendens til å falme bort, eller til og med sprekke hvis det ikke er deltatt regelmessig, og stoffseter er vanligvis det mer holdbare alternativet.

På den annen side, hvis du har behov for en dyprengjøring, er skinnseter lettere fordi de vanligvis ikke absorberer så mnoen  væsker som stoffseter  gjør. Når det er sagt, er stoffseter langt lettere å permanent flekke.

Videresalg verdimessig er det virkelig ingen sammenligning her, skinnseter er langt bedre, men bare hvis setene i det minste er i anstendig stand. Jada, du vil aldri få pengene tilbake fordi det utvidede skinnalternativet koster mye når dukjøper nytt, men hele verdien er ikke oversatt tilbruktmarkedet.

Likevel er biler utstyrt med godt-bevarte og kondisjonerte skinnseter bundet til å selge for mer, og den store interessen for skinnseter hjelper også. Imidlertid er det folk der ute som foretrekker stoff og er mer sannsynlig å kjøpe en bil med stoffseter, ikke engang vurderer lær.

Delen Vanlige spørsmål

Er fuskeskinn et levedyktig alternativ?

Faux skinn er et skinnlignende-utseende materiale som faktisk ikke har noe til felles med lær i tillegg til utseende. Faux skinn kan noen ganger se ut og føles som ekte skinn, men det kan også noen ganger se ut og føles som søppel, alt avhenger av hvor mye penger som er investert i det.

  Hvorfor elbiler er bedre enn gassbiler?

Gjennom årene endres oppfatningen mot falskt skinn sakte takket være dyremishandling organizations blir mer anerkjent, og det faktum at faux skinn i seg selv sakte blir en  ekte erstatning for lær.

Er lær tilgjengelig på alle biler?

For noen år siden var lær tilgjengelig for stort sett alle biler på markedet som ikke passer inn i bilkategorien »rimeligste’. I dag beveger noen produsenter seg sakte bort fra lær på grunn av dyremishandling og miljøhensyn.

Tesla, et av de mest kjente bilmerkene i dag, tilbyr ikke lær i det hele tatt av disse grunnene, og setene i alle Tesla-modellene er faktisk polstret med falskt skinn.

Hva er temperaturforskjellene mellom lær og stoff?

Lær og stoff er langt annerledes når det gjelder temperaturretensjon og enb-sorpsjon. Skinnseter er kjent for å bli utrolig varme om sommeren, så mye at de til og med kan forårsake noen brannskader og ubehagelig svette.

Om vinteren er skinnseter også kjent for å miste varmen raskere sammenlignet med skinnseter. Dette betyr at selv om solen er ute, kan skinnseter fortsatt være kalde å ta på. Stoffseter er ikke like ekstreme uansett årstid fordi de holder seg relativt konsistente med berøringen.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter