Beste Mercedes GLA-modell

I landet med sub-kompakte luksus crossover SUVer, tilbyr Mercedes GLA en Mercedes-Benz-verdig opplevelse på rundt $ 34k. Denne prisen kan virke som litt av en strekning for en sub-kompakt crossover SUV, men GLA klarer å slå over sin vektklasse i flere viktige kategorier.

Den beste, høyeste trim Mercedes GLA er GLA 45 AMG, men denne ytelsesversjonen koster så mye som $ 54k. Denne prisen er litt vanskelig å rettferdiggjøre hvis du ikke er i markedet for en ytelsesorientert sub-kompakt crossover SUV, men det er andre rimeligere alternativer.

Vanlige Mercedes GLA-modeller

De to viktigste trimnivåene for GLA er standard GLA 250 som starter på rundt $ 34,000, og GLA 250 4-Matic som starter på rundt $ 36,000.

Den åpenbare forskjellen her er firehjulsdriftsystemet, og mange kunder har en tendens til å velge 4-Matic, da firehjulsdriftsystemet gir et bedre grep. Dette systemet resulterer i en allsidig sikrere pakke, spesielt under fuktige og kalde forhold.

Men hvis du lever i et klima som sjelden opplever ugunstige værforhold, kan det å velge den vanlige forhjulsdriften GLA 250 spare deg for en dollar eller to. Når det gjelder videresalg, er 4-Matic-versjonen absolutt et mer populært valg.

GLA 250 tilbyr 208hp og rundt 258 lb-ft. i begge trims, en 7-trinns DCT-overføring, og returnerer rundt 35MPG, som ikke nødvendigvis er et klasseledende drivstoffeffektivitetsresultat. Men hvis du synes at begge disse trims er kjedelig utseende, en AMG Exclusive versjon absolutt ser mer tiltalende.

AMG-pakken innebærer en lang liste over sporty alternativer, for eksempel AMG-hjul, AMG sportsseter, forsetevarme, 4-veis lumbalestøtte, et 3-snakket multifunksjons sportsratt, utvidet aluminium og lærdesign berører og mye mer. AMG-pakken er også svært ettertraktet i bruktmarkedet.

  Hva er den beste kjølevæsken for Mercedes?

GLA 35 AMG og GLA 45 AMG

Hvis du tror at selv AMG-pakken på GLA 250 4-Matic fortsatt er kjedelig og at den mangler ytelse, er GLA 35 AMG og GLA 45 AMG helt øverst på linjen GLA-modeller som for tiden er oppført for salg i de fleste Mercedes-forhandlere.

35 AMG koster rundt $ 47,500, og for en slik prislapp får du en velutstyrt 300hp GLA 250 4-Matic. Selv med en så høy prislapp vil Mercedes fortsatt selge en haug med ekstra tilleggsalternativer som vil øke den endelige prisen på 35 AMG til et territorium som for det meste er okkupert av større SUV-er.

For kontekst starter GLC SUV i full størrelse på rundt $ 43k, og en godt alternativ GLA 35 kan gi deg en anstendig spesifisert GLC. La oss innse det, subcompact crossover SUVer er ikke laget for ytelsesorientert kjøring, og av den grunn, og mange andre, er et GLC et bedre kjøp på dette prispunktet.

Men hvis du vil ha den sportiest subcompact crossover SUV Mercedes noensinne kunne selge deg, det er GLA 45 AMG. GLA 45 tilbyr 382 hestekrefter, et stivere chassis og en fjæringspakke som for det meste er egnet for kjøring med moderat ytelse.

Som nevnt tidligere er biler i dette segmentet begrenset av konstruksjonen og er ikke laget med tanke på ytelseskjøring. Videre er prisen på disse kjøretøyene utrolig vanskelig å rettferdiggjøre. Så hvis du vil ha en mindre sportier Mercedes, gå for A eller CLA 45 AMG, eller glem det helt og velg en anstendig spesifisert GLC i stedet.

  Hvilken Mercedes er V8?

Den «perfekte» GLA

For å finne den perfekte GLA, bør du gå videre og prøvekjøre alle de forskjellige variantene. Etter at alle disse forskjellige versjonene er erfarne, bør du ta en god titt på alternativlisten og bestemme hva som trengs, og hva som er ønsket.

Når du kjøper en ny Mercedes, kan du mikse og matche mange forskjellige Premium- og AMG-pakker, spesifikke alternativer og slikt som vil tilpasse bilen til din egen smak. Du kan velge maling, hjul, lydanlegg, omgivelsesbelysning og en haug mer.

Så en perfekt GLA er sannsynligvis den du anser for å være perfekt, ikke den noen andre velger for deg. Selvfølgelig er noen versjoner objektivt bedre enn andre, men vi må ikke glemme det faktum at biler også er et følelsesmessig kjøp.

Mer om Mercedes GLA

Hvordan stabler konkurransen seg opp til GLA?

De viktigste konkurrentene for GLA er Audi Q3 og BMW X1. Alle tre kjøretøyene tilbyr en opplevelse som er verdig slike premium merkenavn, men noe kostnadskutt i disse er åpenbare, og spesielt i AMG-, RS- eller M-modellene.

Alle disse tre merkene anerkjenner den store markedsandelen til disse modellene, så etter hvert som nyere modeller kommer ut, tilbyr de fleste av dem betydelig mer enn forgjengerne. For eksempel er den nye Q3 mer lik en A3, men forrige generasjon Q3 virket bare litt forrige generasjon, selv når den nettopp ble utgitt.

Hvilken generasjon av GLA er best?

Den nye GLA er den beste, det er en no brainer. Forrige generasjons GLA og A-klassen hadde en ganske blandet mottakelse av kunder, da mange av dem trodde at begge disse ikke er «ekte Mercedes».

  Hvilken er bedre - Infiniti eller Mercedes?

Videre, med den nye modellen, Mercedes faktisk sette noen tanke inn i GLA, og nå GLA representerer en stor entry-level Mercedes sub-kompakt crossover. Mercedes klarte å gjøre den nye GLA mer lik større modeller, og mindre av en design ettertanke. Og salget høster sikkert fordelene.

Er GLA et bedre kjøp enn inngangsnivået A-klasse hatchback eller den stilige CLA?

I dag elsker folk SUVer. Selv om GLA er en sub-kompakt crossover SUV, er det fortsatt en SUV.

Så det er mer et spørsmål om design enn noe annet, fordi disse to deler mange komponenter. A-klasse hatchback og GLA er relativt priset, og de tilbyr stort sett de samme funksjonene. GLA tilbyr FWD i ikke-AMG-modeller, og A-klassen gjør det ikke.

Men hvis du vil ha en AMG-versjon, virker A-klassen som et sporty kjøretøy. Hvis du foretrekker stil og substans, tilbyr $ 38k Mercedes CLA en sedan-lignende design til et mer tilgjengelig prispunkt. CLA er absolutt et populært valg, men det mangler praktisk i forhold til GLA og A-klassen.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter