Hvilken Mercedes har ekstern parkering

Mercedes har tilbudt parkeringsassistansesystemer en stund nå, og det nyeste systemet i den splitter nye  Mercedes S-klasse tilbyr en ekte ekstern parkeringsfunksjon som ikke engang krever at  du er inne, eller i nærhetenav  kjøretøyet.

Mange andre Mercedes-modeller forventes å dra nytte av dette systemet om noen år,men selv nå moderne Mercedes-modeller er i stand til selvparkering evner med lite driveren involvering ved hjelp av Mercedes PARKTRONIC Aktiv parkering assist funksjonen.

I dagens dag og alder av ADAS, og Tesla baner vei mot en autonom fremtid, vil denne typen teknologier bli mer og mer vanlige. Men uansett tilfelle må du alltid være den som er ansvarlig, så vurder disse systemene som assistentsystemer, ikke førererstatningssystemer.

Det er også verdt å nevne at Mercedes E-klasse, S-klasse, CLS-klasse og noen få SUV-modeller også tilbyr en spesifikk app som lar deg navigere bilen inn og ut av trange parkeringsplasser og garasjer.

Mercedes W223 S-klasse AVP-system

En av, om ikke den mest imponerende funksjonen i W223 S-klassen er AVP (Automated Valet Parking) systemet utviklet av Mercedes og BOSCH. I Mercedes-Benzspråkkalles systemet INTELLIGENT PARK PILOT, og det gjør det mulig for S-klassen å kjøre og parkere seg selv gjennom en smarttelefon-app.

Mercedes sier at S-klasse har nådd toppen av å kjøre luksus, så Mercedes bestemte seg for å gjøre selv parkeringsopplevelsen til en fest for luksus og teknologi. Detteer prosjektet som tar sikte påå gjøre hele Stuttgart flyplassbilgarasje til en helt autonom parkeringsplass uten sjåførmedvirkning overhodet.

Mercedes har gitt ut en video som skildrer den nye S-klasse forlater sjåføren på et utpekt sted, og selve bilen går bort og søker etter et passende sted å parkere. Senere kommer sjåføren tilbake til det stedet, og S-klasse er der for å hilse på ham.

  Mercedes modellnumre forklart

Disse teknologiene er utrolig avanserte og imponerende. Ikke mange bilprodusenter i tillegg til Mercedes, BMW og Tesla med »Summon»-funksjonen prøver virkelig å utnytte slik funksjonalitet.

Mercedes PARKTRONIC med aktiv parkeringsassistent

En mer utbredt parkeringsassistanseteknologi som tilbys av Mercedes er Mercedes PARKTRONIC-systemet. Dette systemet er tilgjengelig på mange nyere Mercedes-modeller, og målet med dette systemet er å fullstendig jevne ut den parallelle parkeringsopplevelsen, spesielt fordi noen Mercedes-modeller er enorme.

Systemet fungerer med hastigheter under 20 mph, og systemet vil varsle deg hvis det regner med at en anstendig størrelse parkeringsplass er tilgjengelig. Når du kommer til dette stadiet, må du sette bilen i revers, og systemet vil spørre deg om du vil bruke PARKTRONIC-funksjonen.

Si ja, oghan vil betjene styringen helt, men du må fortsatt betjene gass- og bremsepedalene. Systemet vil fortelle deg når du skal gå fremover eller bakover, bare følg instruksjonene, og du bør være perfekt parkert i løpet av sekunder.

Etter at du har kommet til ønsket posisjon, vil systemet fortelle deg at PARKTRONIC-systemet er ferdig. Du kan også gå ut av parkeringsplassen med denne funksjonen, og hvis du tar kontroll over rattet når som helst, vil systemet slutte å fungere umiddelbart.

Nødvendighet/pålitelighet av selv-/fjernparkeringssystemene

Ifølge AAA er så mye som 80% av amerikanerne sikre på parkering abilities som reiser  spørsmålet  om  nødvendigheten av disse systemene. Og det er ikke som om folk ikke gjorde parallell parkering år før disse systemene ble introdusert.

  Hva er den beste Mercedesen for en biltur?

Men mange ting har endret seg, og mange moderne biler er ekstremt store og ganske begrenset av synlighet. Så  det er litt logikk bak disse systemene tross alt. Ifølge noen få nettutsalg er disse systemene også ganske pålitelige, selv om det var noen tilfeller der folk klaget over at disse systemene parkererinærheten av  curb.

Etter hvert som denne typen teknologier fortsetter å utvikle seg, vil de bli mer og mer avanserte, og flere og flere biler vil begynne å bruke dem. Vi beveger oss sakte, utrolig sakte, men beveger oss nesten sikkert mot en helt autonom fremtid, og systemer som disse kan til slutt ta over helt.

Delen Vanlige spørsmål

Fungerer Mercedes PARKTRONIC-systemet kun for parallell parkering?

Det opprinnelige formålet med dette systemet var utelukkende basert på å biståence i et parallelt parkeringsscenario, men etter hvert som tiden gikk har Mercedes utvidetspekteret  der disse systemene er i stand til å hjelpe. Dette betyr at    PARKTRONIC-systemet kan  hjelpe deg i nesten alle parkeringssituasjoner du måtte møte.  

Også alle de tidligere systemene var rettet mot å bistå i parallelle parkeringssituasjoner, men bare i utpekte parkeringsplasser, og ved siden av veien. Nyere systemer kan parallellparkere bilen i mange andre situasjoner også.

Er Mercedes PARKTRONIC-funksjonen verdt pengene?

Hvis du skal parallellparkere bilen din ofte, så kanskje. Og de fleste har en tendens til ikke å parallell park hele tiden. Disse systemene krever en haug med sensorer, og de koster en pen krone, så hvis du ikke skal bruke slike funksjoner regelmessig, er du bedre til å bruke pengene på  noe litt mer nyttig.

  Hvilken Mercedes SUV er den største?

Mercedes vil fortelle deg at disse systemene er nødvendige for alle nyere Mercedes-modeller, spesielt de større. Men  nye Mercedes-modeller er også utstyrt med 360 kameras,og allsidige parkeringssensorer som er bevist og regelmessig brukt til praktisk talt alle parkeringssituasjoner mulig.

Er Mercedes PARKTRONIC bedre enn Tesla SUMMON?

Tesla SMART SUMMON-funksjonen er pitchet som en langt mer avansert versjon av PARKTRONIC og Active Parking Assist. Dette systemet er tettere matchet med Mercedes INTELLIGENT PARK PILOT som det selv gjør at bilen til å  aktivt se etter driveren på parkeringsplassen selv.

Poenget med dette systemet er at bilen er i stand til å kjøre seg selv så mye som 200 fot, slik at eieren ikke trenger å gå til bilen når han vil forlate. Men disse systemene er ikke perfekte, og en haug med videoer på nettetantyder  at mange  Teslaer  har funnet seg selv å kjøre inn i andre biler eller garasjevegger.

Disse systemene er bare intended for privat garasjebruk, et geofenced område som er i samsvar med alle variablene i systemet. Og du vil alltid være ansvarlig for eventuelle skader, så bruk disse systemene med et saltkorn.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter