Hvorfor lukter bilen min råtne egg

Når du kjører bilen din, vær oppmerksom på eventuelle spesielle lukt eller lyder som kommer fra selve bilen fordi de ofte peker mot en bestemt feil. Rattling lyder er ofte forbundet med loose eksos klemmer og den råtne egg lukten er vanligvis forbundet med svovel.

Svovel eller råtten egglignende lukt kan noen ganger indikere et ganske alvorlig problem medi  eksos- eller drivstoffsystemet. Vanligvis omdannes hydrogensulfid til svoveldioksid som ikke avgir lukt, men hvis noe bryter i disse systemene, overføres en råtten egglignende    lukt.

Du må bestemme hvordan dette ble til, og hvis lukten bare er merkbar kort etter at motoren opplever mer stress enn vanlig. I så fall er det ikke noe å bekymre seg for, men hvis lukten vedvarer  lenger,bør drivstoff- og eksosanlegget inspiseres.

Det er imidlertid få mest utbredte grunner til hvorfor dette skjer, og de bør hjelpe deg med å begrense søket. Such problemer er ofte forbundet med defekte  catalytic omformere, mislykkede drivstofftrykk systemer, eller foreldet overføring væske. 

Katalysatorfeil – En vanlig råtten egglukt

En katalysator er en enhet som brukes til å omdanne giftige eksosforurensende stoffer og gasser til mindre skadelige partikler. Som sådan er en  katalytisk omformer en ekstremt viktig enhet i dagensdag og alderav stive drivstoffutslippsforskrifter, men de er kjent for å mislykkes og avgi svovellignende lukt.

Den samme lukten er forbundet med hydrogensulfid, og katalytisk omformerens jobb  er å forvandle hydrogensulfid til svoveldioksid som tar vare på lukten. Hvis dur  katalytisk omformer ikke klarer å utføre på grunn av tilstopping eller andre problemer, overføres en råtten egglignende lukt.

  Hvem lager den mest pålitelige turbomotoren?

Hvis du vil sørge for at katalysatoren din er synderen, må du ta degmed inn til en inspeksjon. En ny katalysator koster fra $ 900 opp til $ 2250 uten å vurdere lønnskostnadene.  Så  før du gjør noe, sørg for at du inspiserer bilen din hos en lisensiert forhandler.

Men noen ganger er katalysatoren ikke problemet som forårsaker svovel lukt. Hvis omformeren ikke viser tegn på skade eller ytelsesfeil, vil andre bilkomponenter sannsynligvis få skylden.

Defekte drivstofftrykksensorer eller gamle drivstoffilter kan også forårsake en råtten egglukt

En drivstofftrykksensor er et stykke teknologisk trolldom som  regulerer mengden    motorbrensel. Denne sensoren  kan lese drivstoffskinnens indre trykk for å bestemme hvor mye drivstoff som trengs ved å sende en elektronisk melding til drivlinjekontrollmodulen, eller hjernen til bilen.

Hvis drivstofftrykksensoren plutselig begynner å fungere feil, ender den opp med å tette katalysatoren med for mye olje som gjør omformeren ubrukelig. I dette tilfellet er problemet ikke katalysatoren,  selv om det kan virke slik ved et første øyekast.

Slike økte nivåer av olje / drivstoff biprodukter i katalytisk omformer varme opp  omformeren som vanligvis ender opp med en råtten egg type lukt. Sørg for å sjekke drivstoffreguleringssystemene før du sjekker selve omformeren.

Et annet vanlig problem som resulterer i en svovellignende lukt er et defekt eller slitt-ut drivstofffilter. Hvis filteret ikke er i stand til å gjøre jobben sin riktig, ender også noen    svovelpartikler  opp med å tette katalysatoren som til slutt begynner åbrenne og avgi slike lukt. 

  Hva er de beste elbilene for sikkerhet og pålitelighet?

Utslitt transmisjonsvæske eller lekkasje – en usannsynlig, men fortsatt mulig synder

Biler har en tendens til å lekke, og det er bare virkeligheten. Noen ganger er disse lekkasjene ubemerket og mer eller mindre irrelevante, men noen ganger kan de føre til alvorlige  problemer. Hvis du opplever overføringsvæskelekkasjer, kan de ofte forårsake en råtten egglignende lukt.

Dette skjer når væsken finner veien inn i andre bilsystemer som varmer opp og avgir slike lukt. Dette er mye mer sannsynlig å skje i en manuell bil, men det kan også skje med en automatisk. Pass på at du endrer overføringsvæsken i henhold tilprodusentensanbefalinger.

Mens du tar bilen din for en årlig kontroll, som du bør, må du sørge for å ta opp eventuelle lekkasjer som kan finne veien mot bilkomponenter som vanligvis opererer på en høyere temperatur som eksos,selve motoren eller katalysatoren.

Delen Vanlige spørsmål

Hvordan kan jeg fjerne den råtne eggbilen lukten?

Først av alt, bør du sørge for at du har funnet den sanne skyldige. Hvis det er katalysatoren, må du bytte den ut for å bestå utslippstesting og for å sikre at bilen din fungerer som den skal.  Katalytiske omformere koster ganske mye penger, så sørg for å inspisere alle nevnte systemer.

Hvis det er drivstoffreguleringssensoren eller drivstoffilteret, bør du også bytte ut disse bare for å være sikker. Transmisjonsvæsken bør skiftes ut i henhold til manufacturer’sanbefalinger. Når det er sagt, hvis du følger disse trinnene, vil du sannsynligvis bli kvitt den råtne egglukten.

  Beste elbiler for en første bil

Hvor kommer den råtne eggbillukten fra?

Sjansen er stor for at lukten kommer enten gjennom eksosanlegget  eller bilventilene. Hvis det er bilventilene, er drivstoffsystemproblemer den sannsynlige skyldige, hvis det er eksosrøret, er katalysatoren vanligvis den som har skylden.

Menometimes lukten kan faktisk være forbundet med A / C som er et vanlig problem med eldre biler. Av slike grunner  også, sørg for å inspisere bilen din hos enlisensiert mekaniker.

Lukter den råtne eggbilen farlig?

Hydrogensulfid er en farlig forbindelse ved høyere nivåer eller lengre eksponeringer. Vanligvis er lukten så sterk at jegikke  blir ganske merkbar på relativt ufarlige nivåer. Likevel er hydrogensulfid kjent for å forårsake bekymring, angst, harme, eller til og med død etter lengre og mer intense eksponeringer.

Det sikreste å gjøre ville være å løse dette problemet så snart som mulig barefor å sikre at du ikke setter deg selv eller noen andre ifare . De fleste mekanikere der ute er opplært og erfarne i å løse slike problemer, så sørg for å ta inn boksen din for en inspeksjon.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter