Hvordan vet jeg om hybridbatteriet mitt dør?

Hvert batteri dør til slutt, ogdeter ikke annerledes med hybridbilbatterier. For å forstå hva vi skal se etter, må vi forstå hva som forårsaker batteridød i utgangspunktet. Alle batterier er konstruert med en viss mengde ladesykluser i tankene.

Dette betyr at etter at du har nådd 1000-2000 ladesykluser i gjennomsnitt, bør batteriet begynne å forverres. Mange aspekter påvirker hvor lenge et batteri kan vare, og de viktigste er vær, lademetoder  og utladningsintensitet.

Hvis du av en eller annen grunn begynner å oppleve dårligere drivstofføkonomi, er sjansen stor for at batteriet ditt dør. Videre, hvis batteriladingsindikatoren fortsetter å svinge eller batteriet rett og slett ikke klarer å holde  en  konstant ladning, kan dette også indikere at batteriet er i nærheten avsin død.

Videre vil du noen ganger høre merkelige motorstøy som potensielt kan indikere et slitt-ut batteri. Til slutt, når forbrenningsmotoren fungerer mer intensivt, kan batteriet være grunnen til det.

Subpar drivstofføkonomi

Et hybrid drivverk består av en forbrenningsmotor og en elektrisk motor. Disse to strømkildene er utformet for å fylle hverandreshull, så når den ene begynner å falme, prøver den andre å redusere det. Dette betyr at hvis batteriet begynner å dø, vil forbrenningsmotoren sannsynligvis fungere mer.

Dette kan også være et tegn på mange andre hybride drivlinjeproblemer, men hvis dette problemet vedvarer i lang tid, og det stadig blir verre og verre, er batteriet mest sannsynlig den som har skylden. Sørg for å ta bilen inn for en inspeksjon for å rette opp disse problemene.

  Ti biler du ikke bør kjøpe nytt (kjøp dem brukt i stedet)

Batteriets ladetilstand svinger

Hvis batteriet ikke klarer å holde en jevn lading, kan det godt bety at batteriet faktisk dør. For at dette problemet skal peke mot overhengende batteridød, bør noen få aspekter falle sammen.  For det første, etter at du har ladet batteriet til 100%,  begynner ladetilstanden plutselig å svinge.

For det andre, hvis disse svingningene blir mer og mer aggressive, kan det være at selve systemet ikke fungerer eller at batteriet dør. Etter at du har startet systemet på nytt og problemet vedvarer, er batteriet sannsynligvis  døende.

Batteriet kan ikke holde konstant  ladning

Dette er et problem som ofteoppleves med litium-ion-drevnesmarttelefoner. Etter noen hundre eller thousands av lading cycles, batteriet blir ustabilt og raskt begynner utladning. Dette er aldri et godt tegn, og det peker nesten alltid på et slitt-ut batteri.

Det er stort sett den samme historien med hybridbilbatterier, bare i større skala. Før du kommer til noen konklusjoner, sørg for å lade bilen opp over natten, men koble den fra etterpå. Så etter noen timer gå og sjekk om ladetilstanden har falt betydelig.

Forbrenningsmotoren jobber hardere enn vanlig

En hybrid bil drivlinje er designet for å bytte fra en strømkilde til den andre for å oppnå maksimal effektivitet. Dette betyr for det meste at den elektriske motoren fungerer mer ved lavere hastigheter og at forbrenningsmotoren fungerer mer ved høyere hastigheter.

Men hvis  du plutselig opplever at forbrenningsmotoren sparker inn til tider når du regelmessig vil stole på den elektriske motoren. Videre, hvis forbrenningsmotoren ofte fortsetter å kjøre når bilen står stille, betyr det mest sannsynlig at batteriet dør.

  Beste hatchback-biler for høye sjåfører

Rare motorstøy og jittery kjøreopplevelse

Forskjellen mellom en hybridbil og en vanlig forbrenningsbil er at en hybrid bærer et langt mer avansert kjølesystem. Dette er fordi batteriet kan bli ekstremt varmt, og hvis all den ekstrakjøleteknologienikkekantakle  drastiske  temperaturøkninger, kan motoren til og medoveropphetes.

Slitt-ut batterier er utsatt for ekstreme temperatur  oscilationsfordi de er ganske ustabile. Hvis batteriet opplever konstant høye temperaturer, kan elektrolyttløsningen inne i hybridbatteriet noen gang begynne å fordampe,  noe som akselererer batteriforringelsen.

Delen Vanlige spørsmål

Hva er levetiden til et hybridbatteri?

I gjennomsnitt faller de fleste estimater et sted mellom 80k og 120k mile. Disse kan variere drastisk avhengig av alder, vær,ladesykluser  og lademetoder. Hvis du har en tendens til å lade batteriet med hurtigladere på nivå 3, skal batteriet vare mindre.

På den annen side, hvis du for det meste holder batteriet mellom 20% -80% og du ikke er avhengig av hurtiglading, bør batteriet vare mye lenger. Det  er verdt å nevne at mange produsenter dekker batteriene sine i omtrent 80 000 miles.

Hvor mye koster det å bytte ut et hybridbatteri?

I gjennomsnitt, for et helt nytt  hybridbatteri, bør du betale mellom $ 1000 – $ 6000 uten å  vurdere  lønnskostnader eller fraktkostnader. Disse avhenger også av tilgjengeligheten og forsyningskjeden. Du kan også velge et brukt hybridbatteri som også kan sette deg tilbake mer enn $ 2000 i det minste.

  Beste hybridbil for vinterkjøring

Det er verdt å nevne at et helt nytt batteri også trenger kondisjonering og testing som også kan sette deg tilbake for en grand eller to. Men hvis selve bilen ikke er så verdifull,  er det noen ganger ingen mening å investere i et helt nytt batteri og alle kostnadene som følger med et nytt batteri.

Er hybrider verdt det?

Hybrider blir stadig mer og mer populære etter hvert som årene går. Bare Toyota har klart å selge mer enn 15 millioner hybrider siden starten av den legendariske Prius. Hvis du er i stand til å utnytte hybridplattformen fullt ut, er det perfekt fornuftig å vurdere å kjøpe en i 2021. Men hvis du ikke er det, bør du hoppe over det for nå.

Hybrider er først og fremst laget for urbane kjøremiljøer fordi de er avhengige av effektivitetsteknologier som regenerativ bremsing. Disse teknologiene er mer eller mindre ubrukelige på  motorveihastigheter, noe som betyr at hybrider ikke er så gode når det gjelder motorveikjøring. Hvis du vil ha en flott motorvei cruiser,  bør du vurdere å kjøpe en dieselbil.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter