Har noen biler selvmordsdører?

Selvmordsdører gir en annen ta på en bildør mekanisme ved å hengse dørene på baksiden. Denne løsningen gjør det mulig for personen å grasiøst gå ut og gå inn i bilen. Når det er sagt, ble de  opprinnelig kalt «bussdører», og ingen vet sikkert hvordan de fikk kallenavnet selvmordsdører.

Før WW2 var mange produsenter i USA ivrige etter å utnytte den bakhengslede dørdesignen, men konseptet ble ganske forlatt snart nok. I dag er det bare en håndfull biler som er tilgjengelige med en bakhengslet dørdesign, men det ser ut til at denne dørmekanismen kan gjøre et comeback.

For tiden er Rolls Royce og Lincoln de to eneste produsentene som fortsatt tilbyr bakhengslede dører på sine avanserte luksusbiler.  Ford har en gang tilbudt den bakhengslede dørdesignen på F150 Supercab-modellene sine, men det ser ut til at disse ikke er noe sted å finne på sine nyeste modeller.

Imidlertid har Mazda nylig gitt ut den kommende Mazda MX30 til publikum, og det virker som om MX30 kommer til å bruke den bakhengslede dørdesignen. Foruten disse har BMW i3 også selvmordsdør, men disse er ganske små sammenlignet med de som finnes på Lincoln og Rolls Royce biler.

Rolls Royce Phantom – Den mest luksuriøse bilen på planeten

Den åttende generasjonen av Rolls Royce Phantom ble introdusert tilbake i 2017, og er fortsatt den mest luksuriøse bilpengene kan kjøpe.  Fantomet er nesten 6 meter langt, noe som gjør det nesten dobbelt så lenge som BMW i3. Plassen som tilbys er gargantuansk, og alt du ser og berører er dekket med de fineste materialene som er kjent for menn.

  Hvem lager det beste firehjulsdriftsystemet?

Rolls Royce kaller det post-overdådighet fordi det nye Fantomet har en minimalistisk, men likevel grundig og sammenhengende luksusopplevelse som ikke kan oppnås ved teknologi og store skjermer.  Fantomet kommer som standard med selvmordsdører som er akkurat som alt annet i Fantomet konstruert til perfeksjon.  Det er verdt å nevne at alle nåværende Rolls-modeller tilbyr selvmordsdører.

Rolls Royce Cullinan – Den mest luksuriøse SUV på planeten

Selv om Phantom er en ekstremt fantastisk bil, er det ikke på langt nær det beste Rolls Royce-produktet du kan kjøpe. Den æren går til Rolls Royce Cullinan SUV som også ser et par selvmordsdører på baksiden. Rolls Royce mener at dører som disse er mer innbydende for VIP-er og lettere å åpne for sjåføren.

Men når disse dørene er helt åpne, er de ganske vanskelig å nå mens de sitter inne i bilen. Derfor kom Rolls med en strålende løsning – selvlukkende dører.  Det kan være latskap, det kan være bekvemmelighet, uansett ser de kule ut. Cullinan er bygget på samme plattform som Fantomet, så likhetene mellom disse er ikke verdener fra hverandre.

Lincoln Continental Coach Door Edition – Executive luksus sedan i full størrelse

Lincoln Continental er en av de beste i full størrelse amerikanske luksus sedans du kan kjøpe i disse dager fordi US exec full størrelse sedans var vanligvis et langt rop fra sin tyske konkurranse. Imidlertid er Continental i stand til å handle slag med slike som Audi A8, BMW 7-serien, Jaguar XJ eller Mercedes Benz S-klasse.

Imidlertid tilbyr ingen av disse bilene bussdører, og det gjorde de aldri, og det er noe som gjør Continental  litt mer spesiell i sammenligning. Foruten dørene, ser Continental ut og føles ganske upmarket, men V6-motoren som tilbys kan ikke handle slag med toppmoderne motorer som tilbys av tyskerne.

  Hvorfor elbiler er bedre enn gassbiler?

Mazda MX30 – Den nye gutten på blokken

Trenden mot elbiler øker etter hvert som årene går, og nå kommer Mazda ut med sin første sanne EV- The MX30. Det forventes at MX30 vil ha en rekkevidde på omtrent 250 miles på full lading fra et 35,5 kWh batteri. Dette bør gjøre MX30 i stand til å konkurrere med andre elbiler fra konkurrerende merker.

MX30 benytter også den bakhengslede dørmekanismen som kan utløse en trend i de kommende årene. Bilprodusenter er villige til å eksperimentere med sine kommende elbiler, noe som absolutt øker sjansene for at andre merker også innlemmer mer interessante designvalg.

BMW i3 – Rundt byen pendler

BMW i3 er en liten bypendler som også tilbyr et par bakhengslede dører. Selvfølgelig er disse dørene ganske små, men de er store nok til at de fleste kan komme bak. I3 har vært på markedet en god stund nå, og det ser ut til at i3 ikke er så interessant som den en gang var.

Vær det som mulig, det er fortsatt en av de aller beste bilene du kan kjøpe hvis du først og fremst kjører kortere avstander i byen. I3 er enkel å kjøre, lett å parkere og lett å holde ladet.

Delen Vanlige spørsmål

Hvorfor kalles bakhengslede dører selvmordsdører?

Det er ikke 100% klart hvorfor bakhengslede dører fikk kallenavnet selvmordsdører, men det ser ut til at kallenavnet stammer fra det faktum at bakhengslede dører er mer sannsynlig å få deg drept. Fordi disse dørene åpner mot vindstrømmen, hvis du ikke lukker dem ordentlig, kan de bli revet fra hverandre av vindtrykk.

  Beste kupéer for høye sjåfører

Imidlertid, hvis du prøver å trekke døren lukket mens dette skjer, vil du sannsynligvis fly ut selv. Videre ble selvmordsdører først og fremst brukt på biler uten sikkerhetsbelter, noe som ytterligere økte sjansene for at disse designfeilene kunne drepe deg.

Hva er sommerfugldører?

Butterfly dører er vanligvis hengslet helt øverst i bilen for å oppnå enklere tilgang til bilen. Dører som disse brukes hovedsakelig på superbiler og sportsbiler som Pagani Huayra eller en moderne McLaren superbil.

De er lettere å komme inn i, men de krever mer topsideklaring enn de fleste dører. Vær det som mulig, de ser kule ut, og det er hovedårsaken til at de eksisterer.

Hva er saksedører?

Saksedørdesignet ble gjort kjent av Lamborghini, men mange andre merker bruker også denne dørmekanismen. Disse dørene er hengslet på samme sted akkurat som vanlige dører, men forskjellen er at hengselmekanismen åpner dørene oppover.

Denne typen dører kalles også switchblade dører og finnes på biler som Lamborghini Aventador, Lamborghini Murcielago og Lamborghini Diablo.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter