Hyundai i30 vs Mazda 3 – Hva er bedre?

Er Hyundai i30 en god bil?

Den nåværende epoken i bilindustrien er mest kjent for massiv interesse for crossovers og SUVer som har noe nedtonet populariteten til andre segmenter som hatchback-segmentet.  Hvis vi kobler dette med det faktum at hatchbacks aldri var veldig populære på steder som USA, spør det spørsmålet om en hatchback til og med er et godt valg i disse dager.

Men for det siste året eller så, har drivstoffprisene vært på en jevn økning etterfulgt av sterk prisvekst på varer og tjenester. Dette gjorde en effekt på det globale bilmarkedet som folk er nå litt mer villige til å vurdere en hatchback fordi disse bilene har en tendens til å være drivstoffeffektiv, og også billig å kjøre.

Hyundai i30 og Mazda 3 er de to tungvekterne i det rimelige hatchback-segmentet fordi de er veldig populære blant både velstående og kjøpere på økonominivå. Begge disse gir mange fordeler, men ikke for mange ulemper. Så, Hyundai i30 vs Mazda 3 – Hvilken er bedre?

Begge disse kommer med effektive og kraftige motorer, de er rimelig praktiske og flotte. Interiørteknologien er på nivå med de nyeste bilene på markedet, mens påliteligheten er så sterk som den kan bli. Men hvilken er det beste valget generelt? Husk å lese artikkelen, og finn ut!

Hyundai i30

Med en startpris på rundt $ 20.000, er Hyundai i30 definitivt en veldig god avtale. Du kan velge mellom to forskjellige motorer, en mindre  1.0L inline 3-sylindret motor med 120hp eller en større 1.5L inline 4-sylindret motor med 160hp.   Fallodd er det eneste alternativet du kan få med i30, men du kan velge mellom en 6-trinns manuell eller en 7-trinns DCT automatisk.

  Hyundai i10 vs Ford Fiesta - Hva er bedre?

Hvis du virkelig er seriøs om ytelse, bør du også vurdere i30 N som er topp-spec i30-modellen som tilbyr opptil 275 hk.  Designmessig ser den vanlige i30 relativt temmet ut både innvendig og utvendig, mens i30 N ser mye mer seriøs ut, spesielt hvis du kjøper den i sin signaturblå farge med alle de ekstra bitene på toppen av den.

Påliteligheten er veldig god med alle i30-modeller, da i30 virkelig er en av de mest pålitelige bilene i dette segmentet. I30 kjører på en normal måte, noe som betyr at det ikke er noe spesielt, bortsett fra i30 N selvfølgelig. Verdiene av disse er sterke i de fleste markeder fordi de ikke svekkes så raskt.

Praktisk er på nivå med andre biler fra dette segmentet, men noen klaget over at bilen manglet plass i andre seterad.

Mazda 3

Startprisen på en base-spec Mazda 3 er mer eller mindre den samme som med i30, noe som betyr at det ikke er noen overraskelser her. Drivlinjemessig kan du velge mellom en 2.0L 4-sylindret bensinmotor med mellom 122 hk og 180 hk eller en diesel 1.8L 4-sylindret med 116 hk.  En manuell 6-trinns er standardoverføringen, men du kan velge en 7-trinns automatisk DCT-boks.

FWD er også det eneste valget for Mazda 3 som er tilfellet med Hyundai i30. Designmessig ser Mazda 3 veldig autentisk ut, noe som videreføres inne i Mazda 3. Kjøreopplevelsen er på den sportslige siden, men Mazda tilbyr ikke en dedikert ytelsesversjon av Mazda 3.

  Vanlige problemer med Hyundai ix20

Påliteligheten er utmerket, på nivå med i30. Praktisk er litt mer begrenset som Mazda 3 tilbyr så mye som 100tent ers av bagasjerommet plass mindre enn i30. Alt i alt er plassen som tilbys med Mazda 3 ikke så ille, men i30 er definitivt bedre i den forbindelse.

Bedømmelse – Mazda 3 er bedre

Først og fremst er begge disse hatchbackene strålende på det de gjør fordi de ikke hopper over noe. De er både rimelige, velutstyrte, trygge, effektive  og relativt komfortablebord og praktiske. Mazda 3 tar  det imidlertid for meg fordi det er en mye mer engasjerende bil å kjøre, og interiøret føles rett og slett bedre bygget og med høyere materialer.

Dessuten er eksteriørdesignet egentlig ikke en konkurranse fordi det nye Mazda-designspråket passer perfekt til Mazda 3-størrelsen. Vi trenger å nevne at Hyundai har mer effektive motorer, men Mazda-motorer er kraftigere, bortsett fra i30 N selvfølgelig.

Hyundai er også den mer praktiske bilen av de to. Uansett kan du ikke ta en feil beslutning her, da begge disse er gode.

FAQ-seksjon

Hvorfor skal jeg kjøpe Hyundai i30 fremfor Mazda 3?

Du bør kjøpe Hyundai i30 over Mazda 3 hvis du vil ha en mer praktisk bil, en bil som  er enklere å bruke, og en bil som passer bedre  til familiens behov. I30 er den litt nyere bilen her, noe som betyr at den også gir bedre MPG-resultater.

  Vanlige problemer med Hyundai Tucson

Hyundai i30 er en bil som passer til flere bruksscenarier enn Mazda 3, men Mazda 3 dominerer Hyundai i30 i visse, svært viktige scenarier.

Hvorfor skal jeg kjøpe Mazda 3 over Hyundai i30?

Hvis du verdsetter ytelseskjøring, godt utseende, materialer av høy kvalitet og gode kjøreegenskaper, er Mazda 3 bilen for deg. Designmessig er Mazda 3 rett og slett mer autentisk,  mer livlig og mye mer målrettet enn i30. Den i30 er bare så bra, at det ser ganske kjedelig ved siden av Mazda 3.

Sterkere basemotorer, mer responsiv styring, bedre standardutstyr og flere alternativer å velge mellom, alle disse grunnene er hvorfor du bør kjøpe Mazda 3.

Er Hyundai i30 tryggere enn Mazda 3?

Både Hyundai i30 og Mazda 3 er 5-stjerners vurdert biler når det gjelder krasj regulations. Dette betyr at du heller ikke kan ta en feil beslutning her. Vi må nevne at både Mazda 3 og Hyundai i30 også får mye sikkerhetsutstyr rett fra fabrikken.

Du må imidlertid bruke mer penger hvis du vil at disse skal være så trygge som de kan være.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter