Hyundai i30 vs Toyota Corolla – Hva er bedre?

Er Hyundai i30 en god bil?

Hvis du ønsker å kjøpe en anstendig familie hatchback som både kan tilfredsstille alle dine praktiske ønsker og føles komfortabel, trygg og moderne, bør du fokusere oppmerksomheten på Hyundai i30 og Toyota Corolla. Disse to hatchbackene har solgt som gale de siste årene fordi de kombinerer alle fordelene du forventer av en hatchback med pålitelighet på toppnivå.

Tross alt er Hyundai og Toyota noen av de mest pålitelige bilprodusentene i disse dager, noe som øker appellen ganske mye. Hyundai i30 ble først avslørt tilbake i 2007 og har siden skapt tre forskjellige generasjoner den siste som ble introdusert i 20202. På den annen side er Toyota Corolla mye eldre som den først ble avslørt tilbake i 1966.

Dette gjør Corolla til den lengstlevende kontinuerlige kombikupéen i produksjon fordi Toyota kom ut med 12. generasjon  av Corolla for noen år siden, noe som betyr at 13.  generasjon er rett rundt hjørnet.  Corolla er også helt på toppen av «best solgte biler gjennom tidene» -listen som absolutt ikke kommer uten sine fordeler.

Så i denne sammenligningen skal vi sette disse to verdensberømte hatchbackene i en head-to-matchup for å se hvilken som kommer ut på toppen og hvorfor du bør gå for den ene over den andre. Så, Hyundai i30 vs Toyota Corolla – Hvilken er bedre?

Hyundai i30

Prismessig ser det ut til at i30 er den dyrere bilen i denne sammenligningen, delvis fordi det også er en aldri-bil. Men når det gjelder motorer, er i30 ikke den beste, da den mangler en dedikert hybridmodell og en dedikert dieselmodell. Uansett kommer den med tobensinmotorer, den første måler 1.0L i slagvolum og tilbyr s 120 hk mens den større 1.6L-motoren tilbyr 160 hk.

  Er Hyundai ix20 en god bil?

Vi må også nevne at i30 er tilgjengelig med «N» sportspakken som hever den kraften opp til 270 hk fra en 2.0L 4-sylindret turbomotor. Alle i30-modeller leveres med fallodd og manuell girkasse, mens en automatgirkasse er tilgjengeligsom ekstrautstyr.  Designmessig ser i30 ut som en velfortjent oppgradering fra forrige generasjon, da den ser mye bedre ut innvendig og utvendig.

En større infotainmentskjerm, jevnere linjer og bedre materialer finnes nå i nye i30. Kjøreopplevelsen er ganske vanlig, except for i30 N som føles mye mer seriøs og dynamisk. Påliteligheten er utmerket som det ofte er tilfelle med dagens Hyundai-modeller.

Praktisk er det du forventer av dette segmentet, noe som betyr at i30 både er en god familiebil og en god ytelsesbil i sin «N-Sport» -forkledning.

Toyota Corolla

Hvis du velger Toyota Corolla i stedet for i30, vil du kunne spare penger som senere kan brukes på alternativer som kan få Corolla til å føle seg mye mer eksklusiv.  Motormessig får Corolla en enkelt 1.2L 4-sylindret turboladet motor  med 115 hk  og til og med to hybridmotorer. Den første er 1.8L 4-sylinder med en elektrisk motor for en kombinert effekt på 122hp.

Den andre er 2.0L 4-sylindret hybrid som tilbyr 180 hk og er den mest populære Corolla-modellen på markedet.  Designmessig ser den nye Corolla mye bedre ut enn tidligere generasjoner, da den nå ser autentisk, målrettet og spennende ut.  Interiøret i Corolla er også mye mer luksuriøst enn det en gang var, noe som gjør det på nivå med i30.

  Vanlige problemer med Hyundai Tucson

Påliteligheten er enda bedre enn med i30, noe som er en overraskelse med tanke på at i30 er en av de mest pålitelige bilene i sitt segment. Kjøreopplevelsen er fin, men ingenting utenom det vanlige, og Corolla får ikke en dedikert performance-versjon. Fallodd og manuell girkasse leveres som standard , mens automatgir er et alternativ.

Praktisk er også veldig bra fordi Corolla også kan plassere opptil fire voksne uten problemer. Utstyrsnivået er veldig bra, og Corolla får ganske mye utstyr som standard.

Bedømmelse – Toyota Corolla er bedre

Hyundai i30 og Toyota Corolla er noen av de beste hatchbacks du kan kjøpe i disse dager, noe som betyr at begge er fantastiske. Imidlertid tar Corolla det her av noen forskjellige grunner. Først og fremst er Corolla tilgjengelig med ekstremt pålitelige, effektive og sofistikerte hybriddrivlinjer som fortsatt ikke er tilgjengelige med i30.

Corolla ser mye mer interessant ut å se på både innvendig og utvendig, mens materialvalgene er sammenlignbare mellom de to. Corolla klarer å være litt mer pålitelig og bedre utstyrt. I30 er imidlertid den bedre familiebilen takket være mye mer plass bak i tillegg til at i30 ikke føles like klaustrofobisk som Corolla.

i30 får også et større bagasjerom, men der tidevannet snur igjen er i kjøreavdelingen da Toyota Corolla rett og slett føles mer engasjerende, ungdommelig og rett og slett mer behagelig å kjøre.

FAQ-seksjon

Er Hyundai i30 mer effektiv enn Toyota Corolla?

Når det gjelder effektivitet, er begge disse bilene fantastiske. Hyundai i30 kan returnere opp til 45MPG, noe som absolutt er et veldig godt tall for en familiebil med bensinmotor. Toyota Corolla er imidlertid tilgjengelig med to hybride drivlinjer, som begge kan tilby mellom 50 og til og med 65MPG, noe som gjørden mye mer effektiv.

  Er Hyundai Ioniq 6 en god bil?

Uansett må vi nevne at disse fordelene ikke er så merkbarepå motorveihastigheter der Corolla tilbyr rundt 10MPG mindre mens i30 tilbyr stort sett det samme.

Er Hyundai i30 tryggere enn Toyota Corolla?

Sikkerhetsmessig er disse to nesten identiske med deres 5-stjerners rangerte sikkerhetsvurderinger. Dette betyr at sikkerhet ikke bør være et problem med noen av disse. Vi trenger å nevne at Corolla synes å være litt bedre utstyrt enn fabrikken som er en fordel siden det koster mindre til å begynne med.

Er Hyundai i30 N bedre enn Toyota Corolla?

Selv om Toyota Corolla vinner den «vanlige» biltesten, er i30 N et helt annet beist. i30 N er raskere, smidigere, morsommere å kjøre, mer spennende, kraftigere og mye mer ønskelig enn Toyota Corolla. Jada, det koster mye mer penger også, men du får det du betaler for med i30 N.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter