Hyundai Ioniq 5 vs Kia EV6

Er Hyundai Ioniq 5 en god bil?

Hyundai Ioniq 5 er den mest solgte  elbilen fra Hyundai, mens Kia EV6 er den mest solgte elbilen Kia, noe som betyr at disse to er i forkant av bransjen og ser mot en lysere og avkarbonisert fremtid. I denne artikkelen skal vi sammenligne Hyundai Ioniq 5 vs Kia EV6 og fortelle deg alt du trenger å vite om dem.

Ved slutten av denne artikkelen vil du ha en bred forståelse av hva du får med hver av dem og hvorfor du bør gå for den ene over den andre. Vi trenger å nevne at disse to deler mange deler med hverandre da de er en del av samme gruppe. Begge er basert på Hyundais nye Electric-Global Modula Platform (E-GMP).

Som sådan skal vi fokusere mest på forskjellene mellom de to, men vil også dekke alle nødvendige spesifikasjoner.  For det amerikanske markedet er EV6 litt billigere enn  Ioniq 5  , men Ioniq 5 kommer med flere funksjoner fra fabrikken som jevner ut spillefeltet med ganske mye.

Alt i alt vil vi fortelle deg alt du trenger å knå om batteriene, de elektriske motorene, teknologien, rekkevidden, påliteligheten, prisene, designen og det praktiske i denne artikkelen. Så hold deg rundti f du er i markedet for noen av disse.

Drivlinjen

Både Ioniq 5 og EV6 tilbys med enten FWD- eller AWD-konfigurasjoner.  Basismodellene leveres  med 167 hk, mellomspesifiserte modeller  tilbyr 225 hk,  mens toppmodeller med to motorer tilbyr 320 hk med AWD som standard.  EV6 har imidlertid den øvre kanten her fordi den også er tilgjengelig i sin EV6 GT-form som tilbyr 576 hk og er den desidert kraftigste modellen av de to.

  Er Hyundai i10 en god bil?

Når det gjelder batteristørrelse, kommer både Ioniq 5 og EV6 med mindre 55kWh batterier og større 77kWh batterier og begge kommer med en onboard 11kW lader.  Du kan forvente å lade begge batteristørrelsene med denne laderen mellom 6-8 timer.  Men hvis du er i stand til å finne en 350kW DC hurtiglader, kan begge batteriene etterfylles på mindre enn 20 minutter.

EV6 har et høyere estimert område over hele linja, men forskjellene er minimale. Som sådan kan du forvente rundt 232 miles for standard EV6 og 220 miles for Ioniq 5.  L ong-range Ioniq 5 kan gjøre  305 miles mens langdistanse EV6 kan gjøre opptil 310 miles.

Design og kjøring

Når det gjelder utvendig design, ser Ioniq 5 ut som en  retro-fremtidig bil fra 70-tallet, noe som er en ervervet smak for mange, men ingen kan si at Ioniq 5 ikke ser autentisk og kul ut.  EV6 derimot er slankere og mer sporty utseende, noe som pleier å være et pluss for de fleste sjåfører i disse dager.   Ioniq 5  føles luftigere innvendig  og kommer ikke med en midtkonsoll mens EV6 føles nedbøyd og kommer med en flytende midtkonsoll.

Når detgjelder kjøring, føles EV6 som en mer spesialbygd modell, da den både er raskere og håndterer bedre. På den annen side  føles Ioniq 5 mer polert på en måte som føles mer behagelig og avslappende. Kia vil sannsynligvis være  mer populær blant yngre sjåfører som ønsker  mer dynamikk og smidighet, mens Ioniq 5 er en mer avslappet cruise-lignende opplevelse.

  Vanlige problemer med Hyundai i30N

Teknologi og rom

Når det gjelder teknologi og spesialfunksjoner, må vi nevne at begge modellene kommer med en 12.3-tommers berøringsskjerm  som huser både førerdisplayet og midtdisplayet.  Begge er nesten identiske når det gjelder funksjoner bortsett fra noen få små.  Ioniq 5 kommer med et lite magnetic-brett som du kan legge ting på som på et kjøleskap.

Kia EV6 kommer med flere funksjoner til en lavere pris enn Ioniq 5.  Dette betyr at du kan få mer ut av pengene dine med EV6 hvis du går for avanserte modeller.   Ioniq 5 tilbyr 4-tommer mer innenfor akselavstanden, noe som betyr mer benplass både foran og bak med tillegg av mer hode- og skulderrom også.  Ioniq 5 tilbyr også tre kubikkfot i bagasjerommet og trunk.

Priser

Når det gjelder priser, er Kia EV6 litt billigere med bart utstyr, men er dyrere i den øverste enden. Med tre standard trims over hele linja, er prisene nesten identiske med priser mellom  $ 41.000 og $ 53.000, bortsett fra EV6 GT som bør koste mye mer.

Kjennelse

Hvis du er mer interessert i å kjøpe en familiebil, en bil som skal prioritere plass, komfort, stillhet, brukervennlighet og praktisk,  er Ioniq 5 det bedre valget. På den annen side, hvis du liker sportspåvirket design, en mer fokusert kjøreopplevelse og litt bedre effektivitet, er Kia EV6 den som skal gå.

  Er Hyundai i20 en god bil?

FAQ-seksjon

Er Hyundai Ioniq 5 tryggere enn Kia EV6?

Når det gjelder sikkerhet, er det veldig lite å skille de to, da begge kommer med alt du forventer av en 2022 EV. Dette inkluderer AEB, blindsonevarsling, parkeringssensorer foran til bak, føreroppmerksomhetsovervåkingssystem, varsling av kryssende trafikk bak og en hel masse kollisjonsputer.

Hvor lang er ventelisten for Hyundai Ioniq 5?

Hvis du er interessert i å kjøpe Hyundai Ioniq 5, vær forberedt på å vente minst 6-18 måneder før du får en, da disse bilene er etterspurt over hele verden, og den nåværende mikrochipmangelen og forsyningskjedeproblemene hjelper absolutt ikke.

Hvor lang er ventelisten for Kia EV6?

Det virker som om du kan få Kia EV6 litt tidligere enn Hyundai Ioniq 5, men dette er tilbøyelig til å endre seg hele tiden. Som sådan kan du forvente å vente minst 6-12 måneder i en, men det vil sannsynligvis endre seg i de kommende månedene som det vanligvis gjør.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter