Hyundai Ioniq 5 vs Tesla Model Y

Er Hyundai Ioniq 5 en god bil?

Hyundai er en av de største bilprodusentene der ute, noe som betyr at de har eksistert en god stund nå. For noen år siden ble de med på elbilmarkedet og begynte umiddelbart å konkurrere med Tesla over hele linja. Selv om Tesla fortsatt er et elbilmerke med rekordstor popularitet, gjør Hyundai grep.

Hyundai Ioniq 5 er en av de mest interessante og avrundede elbilene som er til salgs i dag fordi den tilbyr flott design, god ytelse, god praktisk, god pålitelighet, ikke er for dyr og har alt du forventer av en elbil fra 2022. Som sådan ble Ioniq 5 en øyeblikkelig hit i det øyeblikket den nådde markedet.

På den annen side representerer Tesla Model Y en mer praktisk og crossover-ish ta på den eksisterende Tesla Model 3, noe som ikke er noen dårlig ting, da Model 3 er en av de beste elbilene gjennom tidene. I denne artikkelen skal vi sammenligne Hyundai Ioniq5 vs Tesla Model Y og fortelle deg hvordan disse to elbilene sammenlignes mot hverandre.

Så hvis du er i markedet for en familie elbil som tilbyr enorm funksjonalitet og en som ikke kommer til å bryte banken, hold deg rundt og finn ut hvilken av disse to som passer dine behov bedre.

Hyundai Ioniq 5 vs Tesla Model Y – Drivlinjen

Ioniq 5 kommer i to batteristørrelser, et mindre 58 kWh batteri eller et større 77 kWh batteri. Den mindre batterimodellen tilbyr enten 185 hk eller 225 hk og drives av en enkelt motor som til enhver tid driver bakhjulene. Den større 77kWh batterimodellen kan fås med en enkelt motor med 225hp og et permanent bakhjulsdriftssystem eller en konfigurasjon med to motorer for en kombinert effekt på 320hp og AWD.

  Vanlige problemer med Hyundai Nexo

Så langt som rekkevidde, Ioniq 5 vil tilby deg mellom 220 miles og 303 miles for topp-spec 77kWh modell med en enkelt motor. Lading er begrenset til 350kW, noe som betyr at du kan lade Ioniq 5 på litt under 20 minutter. Model Y kommer med enten et 75kWh batteri eller et større 81kWh batteri.

Kort rekkevidde modeller kan gjøre rundt 280 miles mens lang rekkevidde modeller kan gjøre 330 miles max. Maksimal hurtigladehastighet er 250 kW, noe som betyr at du kan lade Model Y på omtrent 30 minutter eller så. Hestekreftermessig tilbyr Model Y mellom 280 hk og 480 hk avhengig av modell, og AWD er standard for langdistanse- og ytelsesmodeller.

Hyundai Ioniq 5 vs Tesla Model Y – Design og kjøring

Design-messig, Hyundai Ioniq 5 tar signaler fra fortiden og fremtiden som det ser boxy, men skulpturert. Med sin pikselerte lys berører, Cyberpunk hjul, og crossover utseende, Ioniq 5 ser autentisk og kul. Modellen Y er ikke så pen som Ioniq 5 fordi den ser litt oppblåst ut. Interiøret i begge er godt designet, men Ioniq 5 ser mer ut som en vanlig bil.

Kjøreopplevelsen er der disse to deler ganske mange likheter når det gjelder komfort og isolasjon. Imidlertid er Model Y den mer dynamiske bilen i Performance-trim og er sikkert den du får hvis du liker ytelseskjøring.

Hyundai Ioniq 5 vs Tesla Model Y – Teknologi

Med Apple CarPlay, klimaanlegg med to soner, oppvarmede seter og Android Auto er Ioniq 5 godt utstyrt fra fabrikken, men avanserte Limited-versjoner har et stort panoramatak, en kul HUD og en sofistikert Bose-surroundlyd. Du får to store 12-tommers skjermer som huser alt du trenger med mange førerassistansesystemer.

  Vanlige problemer med Hyundai i10

Model Y er derimot mye mer spartansk med sin eneste 15-tommers midtskjerm som styrer alt som skal styres med Model Y. Du kan se Netflix og Youtube i Tesla, og Tesla kan kjøre av seg selv. Du får imidlertid fortsatt ikke Android Auto eller Apple CarPlay. Valgfritt utstyr er knapt, men det er fordi Model Y får mer av alt fra standard.

Hyundai Ioniq 5 vs Tesla Model Y – Praktisk

Hyundai Ioniq 5 tilbyr 106.5 kubikkmeter innvendig plass som inkluderer 27.2 kubikkmeter bagasjerom. Hvis du bretter setene ned, vil du ha 60 kubikkfot plass som absolutt er fantastisk. Model Y gir deg muligheten til å gå for den tredje seteraden, men de tredje seteradene er så små at det ikke engang er verdt det.

Selv om Ioniq 5 tilbyr mye bagasjeromsplass, tilbyr Model Y enda mer på 30 kubikkfot pluss 4.1 kubikkfot foran. Når det gjelder sitteplasser for de to første radene, tar Ioniq 5 det, men ikke mye.

Hyundai Ioniq 5 vs Tesla Model Y – Pris

Du kan forvente å betale mellom $41,000 og $53,000 for Ioniq 5 mens det lille batteriet SE-modeller koster den billigste. Toppspesifikasjonen Limited er vurdert til rundt $ 53,000 XNUMX, og den får alt du trenger. AWD koster $3,000 – $4,000 ekstra, men det er en verdig oppgradering.

Modell Y starter på $62,000 mens topp-end modeller gå for $72,000 som er mye dyrere enn Ioniq 5. Det er også verdt å nevne at Ioniq 5 tilbyr bedre garantidekning over hele linja.

  Hyundai Tucson vs Mazda CX 5 - Hva er bedre?

Dommen

Den rene brukervennligheten, populariteten, ytelsen, ladingen og det praktiske gjør Model Y bedre enn Ioniq 5. Imidlertid er Ioniq 5 billigere og gir deg dermed mer verdi over hele linja. Begge er flotte elbiler, noe som betyr at du virkelig ikke kan ta en feil beslutning her.

Ofte stilte spørsmål

Hvor lang er ventelisten for Tesla Model Y?

Det rapporteres at Tesla lager rundt 3,000 Model Y-modeller hver uke, noe som betyr at ventetiden ikke skal være så problematisk som med mange andre elbiler. Det er faktisk sant fordi du må rundt seks til 10 uker for en Model Y som ikke er dårlig i det hele tatt.

Hvor lang er ventelisten for Hyundai Ioniq 5?

I følge den siste utviklingen må du vente rundt 6 måneder til et år hvis du vil ha Ioniq 5, men Hyundai er satt til å øke produksjonen av alle Ioniq-modeller ettersom Ioniq 6 markedsdebut er rundt hjørnet og Ioniq 7 også snart blir avslørt.

Er Tesla Model Y tryggere enn Hyundai Ioniq 5?

Både Model Y og Ioniq 5 er IIHS Top Safety Pick + -biler, noe som betyr at disse har bestått alle IIHS-tester med glans. Som sådan, uansett hvilken du går for, vil sikkerhet aldri være et problem.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter