Kan du sette Apple CarPlay i hvilken som helst bil?

Selv om de fleste bilprodusenter i disse dager bruker enorme mengder penger på å kontinuerlig forbedre Infotainment-systemene sine, tilbyr bruk av Apple CarPlay deg fortsatt det høyeste nivået av telefon-til-bil-integrasjon.  Apple CarPlay lar deg bruke iOS-appene dine rett på infotainmentskjermen, noe som er mye praktisk enn å bruke bilens innebygde system.

Videre belaster de fleste bilprodusenter fortsatt en betydelig premie hvis du vil ha satellittnavigasjon, selv om systemet ikke er på langt nær så avansert som de som tilbys på moderne iOS- og Android-enheter.  Som sådan er det bare logisk å stole på et bedre system som også er et system du er helt kjent med.

For å bruke Apple CarPlay på bilens hovedskjerm, må du kjøpe en bil utstyrt med systemet fra fabrikken. Hvis du sitter fast med en bil som ikke tilbyr CarPlay-kompatibilitet, kan du også gå gjennom ettermarkedsruten for å nyte CarPlay-funksjonalitet.

Noen bilprodusenter lar deg ettermontere CarPlay-systemet hvis den opprinnelige eieren bestemte seg for ikke å velge det ut fra fabrikken.  Alt som trengs er an over-the-air programvareoppdatering,  og this er den beste ruten å gå for hvis du vil bevare bilens interiør og du er fornøyd med skjermen som tilbys.

Apple CarPlay – Grunnleggende funksjoner og fordeler

Før vi dveler ved hvordan du kan ettermontere et CarPlay-system i bilen din, er det viktig å vite hva CarPlay er og what er  fordelene med dette systemet.  Apple CarPlay er et system designet av Apple som gir deg muligheten til å kontrollere iOS-enheten din gjennom bilens viktigste infotainmentsystem.

CarPlay lar deg bruke smarttelefonappene dine rett på midtskjermen, noe som betyr at du kan bruke apper som Waze, Google Maps eller Apple Maps i stedet for å stole på navigasjonssystemet som tilbys med bilen. Det er verdt å si at alle navigasjonssystemer som for øyeblikket er tilgjengelige i moderne biler, ikke er på langt nær så avanserte som disse iOS- og Android-appene er.

  Er hurtiglading dårlig for elbiler?

I tillegg til navigasjon kan du også bruke musikkstrømmeappene dine som Spotify, Tidal og så videre. Det er mye lettere å ringe, og hele systemet er kjent fordi det ligner på iPhone-skjermen din. Dette betyr at uansett hvilken bil du kommer inn i, bruker du alltid det samme systemet.

Ettermarked Apple CarPlay supported systemer

Hvis du bruker en eldre bil og ikke er fornøyd med systemet som er tilgjengelig, kan du kjøpe en ettermarkedshodeenhet som pent kan integreres i bilens interiør og tilby deg Apple CarPlay og mange flere funksjoner.

Den enkleste måten å gjøre det på er å se etter selskaper som spesialiserer seg på  visse modeller fordi de vanligvis vet hvordan de skal integrere systemet slik at det ikke ser ut som en ettertanke. For eksempel anses systemer som tilbys av Eonon eller Koasan som de beste BMW F30-kompatible hodeenhetene fordi systemet ligner sterkt på OEM-enheten.

Det er alltid best å se etter systemer som ikke krever at du tar ut det eldre systemet ditt, noe som betyr at disse systemene senere kan fjernes uten at noen vet om det.  Sørg for å se etter systemer som er kompatible med bilen din fordi noen eldre biler ikke er utstyrt med en dobbel-din-tilkobling.

Oppdatering  av Apple CarPlay-programvare

Til slutt kan du også få Apple CarPlay ved ganske enkelt å be forhandleren om å installere den for deg hvis bilen din er kompatibel. For eksempel, hvis du eier en moderne Mazda-modell som tilbyr et såkalt MZD Connect System, er alt du trenger å gjøre å betale $ 500 og systemet vil bli installert i bilen din.

  Hva er den beste bilen for eldre sjåfører?

Dette er den reneste og beste ruten å ta hvis du vil ha OEM-løsningen. Før du gjør noe, må du sørge for at bilmodellen din er kompatibel med slike oppgraderinger, da disse oppgraderingene for det meste er reservert for nyere biler.

Noen merker som Tesla utfører regelmessig alle slags over-the-air programvareoppdateringer, så det er ikke uvanlig at moderne merker gjør det.  På denne måten vil du bevare bilens originale funksjoner og ta dem til neste nivå som også skal fungere bra for videresalgsverdien av bilen din.

Delen Vanlige spørsmål

Hvor mye koster et CarPlay-system etter markedet  ?

Svaret på dette spørsmålet avhenger av hvilken bil du vil oppgradere og hvor sofistikert systemet er. I gjennomsnitt bør du forvente å betale $ 300 i det minste, men de beste systemene for høyere biler kan kjøre hvor som helst mellom $ 500 til og med $ 700. 

Jo høyere pris, jo bedre skjerm. Dette betyr at du ikke bør forvente en responsiv høyoppfylte skjerm hvis du ikke er villig til å betale for den. En annen ting å huske på er at du er fornøyd med infotainmentskjermen uansett, hvis du er det, er det bedre å velge en programvareoppdatering hvis den er tilgjengelig.

Er adding Apple CarPlay worth it?

Det avhenger av hvor mye du verdsetter ditt nåværende system, og om du er villig og i stand til å utnytte systemet helt. Mange foretrekker å bruke telefonene sine til navigasjon uansett ved å stikke den til en spesiallagd dokkingstasjon på A / C-ventilasjonene eller frontruten.

  Beste SUV-er for høye mennesker

Hvis du stadig brukte CarPlay på den eldre bilen din, er det verdt det, spesielt hvis du er vant til å bruke et trådløst CarPlay-system.  CarPlay gir deg mange funksjoner som teknisk sett kan oppnås ved å bruke telefonen på seg selv, men det er langt tryggere og mer praktisk å bruke den gjennom bilens  midtskjerm.

Hvordan kan jeg koble telefonen til disse systemene?

De første Apple CarPlay-systemene ble introdusert tilbake i 2014, og den eneste måten å koble telefonen på var via ledning.  Imidlertid lar mange moderne biler deg koble telefonen trådløst, noe som er mye mer praktisk på daglig basis.

Noen ettermarkedshodeenheter lar deg også koble til trådløst, men dette er vanligvis de dyrere. Videre, hvis du verdsetter en stabil tilkobling, må du huske å velge et høyere system hvis bilen din ikke allerede er utstyrt med en.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter