Er parkering i en garasje bedre for bilen din?

Uansett hvilken type bil du eier, erdetalltid bedre å parkere bilen i en garasje av en rekke årsaker. Garasjeparkering beskytter bilen mot ugunstige varmesykluser og værforhold. Videre  reduserer det også sjansen for biltyveri.

Visse typer biler som klassiske biler eller superbiler bør alltid holdes i en garasje fordi malingsteknologien som brukes på disse bilene noen ganger ikke er i stand til å tåle kraftig regn, fuglebæsj eller tresap. Foruten selve malingen, kan dørtetninger og elektriske komponenter også bli skadet på grunn av fuktighetseksponering.

Hvis du ikke kan  parkere bilen inne i en garasje, bruk etbildeksel av høykvalitet, da dette kan beskytte utsiden mot mange potensielle problemer. Det holder deg ogsår bil ren og ser bra ut når du trenger å bruke den.

I tillegg til alle de vanlige fordelene garasjeparkering tilbyr, vil du sannsynligvis betale en lavere forsikringspremie hvis du parkerer i en garasje. Garasjer er også ofte varme, noe som holder de mekaniske komponentene smurt lenger.

Garasjeparkering støtter langsiktig kjøretøyytelse

En av de store katalysatorene for slitasje er  været. Continuous og langvarige varmesykluser der temperaturen faller til frysenivåer i en del av året, og det stiger til scorching varme om sommeren spiller en massiv rolle i langsiktig mekanisk og elektrisk ytelse.

Bremser er for eksempel utsatt for for tidlig rusting hvis de tilbringer mesteparten av tiden ute. Kaldt vær,is  og fuktighet er i stand til å skape små rustflekker på veldig kort tid, spesielt hvis du ofte kjører på veier som er dekket av salt.

I tillegg til bremser, kan ekstremvær også redusere ytelsen til bilbatteriet drastisk. Hvis været er altfor varmt, kan batterivæskene partially  fordampe som effektivt forkorter batteriets levetid. Kaldt vær kan også skade battericellene dine, og til og med fryse dem til tider.

  Beste kupéer for høye sjåfører

Dekk er en viktig komponent når det gjelder sikkerhet og ytelse, da det er de som oversetter all kraften til bakken. Utvidet soleksponering kan forårsake for tidlig tørrrotting som i hovedsak begynner å bryte dekkveggen. Dette kan være et stort sikkerhetsproblem hvis det ikke løses på riktig måte.

Garasjeparkering holder maling og karosseri riper og skadefrie

Foruten en haug med mekaniske og ytelsesproblemer bidratt til extreme værforhold, slike forhold kan også skade bilens maling og karosseri. Det handler  ikke bare om utsiden, da interiøret i seg selv også skal beskyttes mot solen, spesielt hvis det er et mørkt-farget skinninteriør.

En av de største problemene alle biler har en tendens til å oppleve etter en stund er rusting. Uansett hvor god fabrikkbeskyttelsen er, etter noen tiår med kontinuerlig bruk, er du nødt til å komme over et ruststed et sted på bilen, og det meste skyldes oksidasjon forårsaket av fuktighetseksponering.

I tillegg til fukteksponering, fuglebæsj, insekt og knopprester, er tresap også tilbøyelige til å damage  bilensmaling hvis den ikke er adressert i detidligere stadiene. Hail er også i stand til å forårsake alvorlig skade på bilen din, så mye at den noen ganger til og med kan knekke frontruten.

Når det gjelder interiøret, kan langvarig soleksponering varme opp interiøret i cardrastisk, og hvis du ikke garasje parkerer bilen eller dekker dashbordet, rattet og andre sårbare deler, er du nødt til å ende opp med et toastinteriør.

  Hva er den billigste måten å sende bilen min på?

Garasjeparkering holder bilen trygg

Lakkkvalitet, mangel på rust, ytelse  og  et  uberørtinteriør er ikke noe du vil bry deg med hvis noen stjeler bilen din. Hvis bilen står parkert i garasjen,er det mye mindre sannsynligatbilen din enten blir vandalisert eller stjålet.

I tillegg til å stjele selve bilen,  har mange opplevd ødelagte vinduer og manglende mobiltelefoner, bærbare datamaskinerog hva ikke. Uansett hva du har inne i bilen  din, prøv å holde den ute av sukktil  enhver tid. Men selv slike scenarier er mye mindre sannsynlig å skje i en garasje.

Sannsynligvis den sikreste måten å parkere bilen på er å parkere den i en garasje utstyrt med overvåking, alarmer,barrierer  og sikkerhetspersonell. Men slike sikkerhetsnivåer er bare forbundet med ekstremt dyre bilkollections eller forhandlere.

Delen Vanlige spørsmål

Hvordan holde bilen trygg mens du er parkert utenfor?

Først og fremst må du alltid låse dørene. Prøv å finne en stor parkeringsplass som ikke er for isolert eller dårlig opplyst. Sørg alltid for at dører,vinduer, bagasjerom og takluke  er  helt forseglet, og skjul eventuelle verdifulle gjenstander for å holde dem ute av syne.

En annen god ide er å investere i en tyverisikringsenhet fra en anerkjent produsent eller noen annen form for alarmsystem avhøykvalitet. Prøv å parkere bilen i et område dekket med overvåkningskameraer, og ikke la bilen stå i gang.

Er et utendørs bildeksel verdt det?

Kort sagt, ja det er det. Utendørs bildeksler er laget for å holde bilen trygg mot malingsskader, soleksponeringsskader, og de holder bilen ren og ute av syne. Hvis parkeringsplassen din ligger under et tre,er detalltid lurt å dekke til bilen og rengjøre selve dekselet fra tid til annen.

  Hvilken bil er best for dårlige veier?

Hvis du ikke planlegger å bruke bilen på en stund, må du sørge for å dekke bilen din med et bildeksel av anstendig kvalitet. Bildeksler kan også beskytte bilen mot tyveri,riper  og hagl hvis de er spesielt designet for å gjøre det.

Hvilke typer biler skal aldri parkeres i gatene?

Noen biler er bedre av garasje parkert for enhver pris. Svært verdifullt, samlejegble sport, klassisk, og luksus biler er ikke laget for å være gateparkert. Disse bilene kan noen ganger bruke matt maling for eksempel, og disse typer maling krever en spesiell rengjøringsmetode.

Ikke alle er en bilentusiast, og den triste delen av det er at noen mennesker har en tendens til å glede seg over vandalisering av andresbesittelse. Så  hvis du eier en fargerik, høylytt  og »obnoxious» superbil, vil du sannsynligvis komme over folk som vil skade bilen din, og det er mye lettere å gjøre det hvis bilen din er  parkert.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter