Kan en dårlig ac kompressor føre til at en bil blir overopphetet?

Det er flere  grunner til at en bil overopphetes, en dårlig AC-kompressor er absolutt en av disse grunnene. Enten det er et problem med kjølesystemet, noe galt med viften eller en defekt vannpumpe, kan noen av disse drastisk øke motortemperaturen.

Sørg for å ta bilen inn for en skikkelig inspeksjon, da det er mange forskjellige grunner til hvorfor dette skjer. Hvis du ikke finner den rette skyldige, kan problemet vedvare og forårsake ytterligere skade over tid, noe som vil belaste motoren din.

Motorvarmestyring er viktig hvis du vil at motoren alltid skal yte på sitt beste. Når temperaturen øker, er forbrenningsprosessen ikke så raffinert, noe som resulterer i tap av kraft blant mange andre ting.

Den hyppigste årsaken til overoppheting er overbelastning av AC-kompressoren eller bare et dårlig kjølesystem. I tillegg til disse er en defekt motorkjølevæskesensor   og  en  defekt vifte også kjent for å forårsake slike problemer. Sørg for å sjekke alle komponentene og alle væskene for å sikre at du finner den rette skyldige.

AC Compressor Overbelastning – Den vanligste årsaken til overoppheting

Mellom alle grunnene som er oppført her, er AC-kompressoroverbelastning muligens grunnen til at motoren din overopphetes. AC-kompressoren krever mye strøm for å fungere som tiltenkt, det er grunnen til at vekselstrømssystemet trekker betydelig energi fra selve motoren.

Selvfølgelig er dette kanskje ikke så bemerkelsesverdigei stand mens du kjører en bil med en større, kraftigere motor, men hvis du noen gang har kjørt en mindre bil med en svakere motor, er sjansen stor for at du har følt tap av motorkraft i det øyeblikket du slår på A / C.

  Hvor pålitelige er selvparkeringsbiler?

Som sådan må disse to viktige komponentene fungere sammen, og når du slår på A / C, trekker kompressoren strøm  fra motoren for å slå sylindereninn  i kompressoren som komprimerer kjølemediet.

Når motoren svinger, snur kompressoren også. Hvis kompressoren ikke klarer å ta belastningen av en eller annen grunn, begynner den å tappe ned, og den spinner ikke i takt med motoren. Hvis dette vedvarer, fører det til at motoren overopphetes.

Dårlig kjølesystem – Vanligvis kjent for å forårsake overoppheting av motoren

Når bilens motor, og mange andre deler snurrer,snur eller gjør det de trenger å gjøre, skaper de energi og friksjon. Noen av disse delene spinner raskere enn andre, og noen av dem er større enn andre. Slik energi resulterer i økte temperaturer, og de bør kjøles ned.

Det er her hele bilkjølesystemet kommer inn med et sett med kjøleskap, vifter, kjølevæskevæsker,sensorer  og hva ikke. Alle disse komponentene har til oppgave å varmestyring og holde alle de nevnte komponentene i sine optimale temperaturer for effektivitet’s skyld.

Kjølesystemets rolle i denne situasjonen er å holde A /C-kondensatoren avkjølt, og hvis kjølesystemet av en eller annen grunn ikke fungerer som intended, vil temperaturen stige og til slutt føre til overoppheting av motoren.

Slike problemer skyldes ofte tilstopping av rør og/eller kjøleskap. Sørg for å ta bilen inn for en inspeksjon fordi en dårlig kjøleenhet kan ødelegge mer enn bare klimaanlegget.  Riktig varmestyring er avgjørende for bilen din.

  Skal jeg kjøpe en bil med rust?

Defekt motorkjølevæskesensor/vifte – Noen ganger kjent for å forårsake overoppheting av motoren

Det er ikke så vanlig at en kjølevæskesensor svikter, men det er mulig. Dette skjer hvis temperaturavlesningene ikke er riktige mens A/C fungerer. Oftere enn ikke forårsaker dette også  iackuratere temperaturavlesninger på dashbordet.

For å rette opp dette, sørg for å sjekke termostaten, hvis sensoren ikke måler riktig temperatur, er det viktig for deg å finne ut av det så snart som mulig. En profesjonell mekaniker bør enkelt fikse dette, hvis ikke, kan det være lurt å se på å erstatte hele sensoren.

I tillegg til en defekt motorkjølevæskesensor, er en defekt vifte også noen ganger kjent for å forårsake overoppheting av motoren mens klimaanlegget er på. Hvis bilen din opplever temperaturøkning mens du går på tomgang eller kjører i lavere hastigheter, er en defekt vifte sannsynligvis grunnen til det.

Hvis luftstrømmen på en eller annen måte er blokkert eller viften selv er ødelagt, vil bilen din bli overopphetet. Slike problemer fører vanligvis til feil på viftebryteren, og hvis dette skjer, kan bilen din overopphetes i løpet av få øyeblikk.

Delen Vanlige spørsmål

Hvordan kan jeg bli kvitt overoppheting av motoren?

Sørg for å sjekke noen viktige motorkjølekomponenter og væsker som vannpumpen, radiatoren, A / C-kompressoren, kjølemediet, A / C-kondensatoren  og til og med frostvæsken. Vannpumpen har til oppgave å flytte vannet rundt motoren i et forsøk på å kjøle det ned.

Oftere enn ikke er en defekt A / C-kompressor den vanligste skyldige med A / C-feil, så sørg for at du inspiserer den før du gjør noe annet. Den beste måten å gjøre dette på er å ta bilen inn for en inspeksjon hos en lisensiert profesjonell mekaniker.

  Har bilen min et tidsbelte eller kjetting?

Er det ille å slå på A /C før du slår på bilen?

I motsetning til populær tro er det ikke nødvendig å starte degr  A / C etter at du har startet motoren. De fleste moderne bil elektriske systemer er mer enn i stand til å ta lasten, men det  er ikke engod ide å holde A / C kjører for lenge uten at motoren kjører.

Men hvis de elektriske systemene ikke fungerer som de skal, eller batteriet er svakt eller gammelt, kan det å starte klimaanlegget uten at motoren går bare forkorterørenslevetid. Dine elektriske og mekaniske bilkomponenter skal fungere sammen.

Hva gjør en A/C-termostat?

Klimaanleggstermostaten har til oppgave å regulere væsketemperaturen i radiatorslangene. En dårlig termostat forårsaker strømbrudd og temperatursvingninger. Det største problemet er når termostaten ikke klarer å lese temperaturen i det hele tatt, og den slutter å regulere temperaturen helt.

Selv kjølevæsken som går gjennom selve motoren er regulert av denne termostaten, noe som betyr at hvis det går dårlig, er overoppheting en sannsynlig  mulighet.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter