Lager de manuelle transmisjonsbiler lenger?

Den gode nyheten er at ja, de gjør fortsatt håndbøker i 2021. De dårlige nye er at bare noen få dusin biler fortsatt tilbys med en håndbok, og det ser ut til at manuelle girkasser til og med kan gå helt til grunne fra det vanlige bilmarkedet i de kommende årene.

Årsaken bak dette er enkel ettersom dual-clutch-girkasser blir mer effektive og sømløse, og etterspørselen etter vanlige manuelle biler i USA minker kontinuerlig.  I 2021 er 27 biler fortsatt tilgjengelige med en håndbok, men disse er for det meste entusiastbiler med bare en håndfull av dem som «vanlige» biler.

BMW M biler tilbys fortsatt med en manual, men det virker som DCT er det mer populære alternativet. Chevy Camaro, Ford Mustang, Dodge Challenger er de eneste tre gjenværende ponnibilene med manuell girkasse. Vanlige manuelle biler inkluderer Corolla, Nissan Versa, Mitsubishi Mirage, Mini Cooper og Mazda 3.

Noen sedans som Kia Forte GT, Genesis G70, Hyundai Accent er også fortsatt tilgjengelig med en manual. Manuelle sportsbiler inkluderer Aston Martin Vanquish, Porsche 911, Toyota GT86, Mazda MX-5 Miata, Porsche GT4 og Lotus Evora.

#SaveTheManuals – Hvorfor blir de ikke frelst

Vi, bilentusiaster, elsker en spennende kjøreopplevelse, og for noen biler kan ingenting erstatte en manuell girkasse. Selv om en 911 GT3 PDK er sprang og grenser over en hvilken som helst annen dual-clutch girkasse der ute, er en manuell 911 GT3 og vil alltid være den opprinnelige oppskriften på en ekte sporfokusert 911 GT-variant.

Det er imidlertid umulig å benekte bekvemmeligheten som følger med moderne automatiske girkasser. Lenge borte er dagene med automatikk mindre drivstoffeffektivitet og mer utsatt for funksjonsfeil fordi moderne DCTs er så avanserte at du ikke engang føler girskiftene som finner sted.

  Hvorfor gikk stasjonsvogner av moten i USA?

Dette er spesielt viktig når det gjelder urban kjøring fordi du ikke trenger å administrere tre pedaler og en girknapp som gjør hele opplevelsen mye enklere. Selv om bilentusiaster elsker en god håndbok, foretrekker de fleste av dem fortsatt DCT-veibiler fordi det gir mer mening for daglig pendling.

Beste manuelle biler til salgs i dag – Nyt dem mens du fortsatt kan

Som nevnt i innledningsavsnittet er ikke manuelle biler døde ennå, noe som betyr at du fortsatt er i stand til å kjøpe og nyte en manual i 2021. Hvis du vil ha en komfortabel daglig sjåfør som fortsatt tilbyr mye «umph» for både banen og den svingete veien, bør du velge hvilken som helst manuell bil fra BMW M-katalogen.

M2 er den beste og mest dynamiske M-bilen som er til salgs i dag, men BMW M3 er den mest praktiske og mest brukbare manuelle bilen BMW for tiden tilbyr.  Beste daglige manuelle biler er Mazda 3, Genesis G70 og Toyota Corolla.

Hvis du vil ha en ekte sportsbil, er den manuelle Porsche 911 GT3 Touring den beste manuelle sportsbilen for veien som for tiden er i salg. Cayman GT4 er ikke langt bak, og den samme historien går for den kjevepende vakre Aston Martin Vanquish.

Fordeler med en manuell girkasse – Hvorfor de skal lagres

Som nevnt tidligere, grunnen til at manualer dør er at etterspørselen etter dem er lavere og lavere, spesielt når du vurderer visse segmenter som SUVer eller store sedans som hovedsakelig ikke er tilgjengelige med en manual for en stund nå.

  Hva er den mest økonomiske hybrid SUV?

Manuelle girkasser har imidlertid færre bevegelige deler, noe som betyr at de er lettere å fikse hvis noe går galt. Videre gir manuelle girkasser deg et helt nytt nivå av kontroll over bilens hastighet og RPM, noe som betyr at du er mer engasjert i kjøreopplevelsen.

Den primære fordelen med en manuell girkasse er imidlertid kostnaden fordi manuelle girkasser nesten alltid koster mindre penger å kjøpe eller vedlikeholde. Likevel er etterspørselen etter manualer lavere og lavere fordi de lenge har nådd sitt platå mens automatiske girkasser stadig forbedres ytterligere.

Delen Vanlige spørsmål

Bruker en manuell girkasse olje?

En manuell girkasse bruker olje, og du bør bytte ut den manuelle girkasseoljen hver 30-50k miles eller så, avhengig av produsentens anbefalinger.  Automatiske girkasser krever også en oljeskift, men de er kjent for å vare mellom 60-100 000 miles, noe som er en betydelig forbedring.

Skipping regelmessig vedlikehold er et stort nei-nei når det gjelder overføringer fordi de er utsatt for alvorlige problemer hvis de ikke opprettholdes riktig. Selv om mange tror at automatiske girkasser fortsatt ikke er så pålitelige som en god håndbok er, tar de feil fordi en manuell girkasse vanligvis drives av en mer erfaren sjåfør.

Hvordan vite om min manuelle girkasse har lite væske?

Den enkleste måten man kan fortelle at deres manuelle girkasse skyldes en væskeoppfylling, er når de opplever girkassesliping. En velsmurt manual skal skifte jevnt og sømløst, mens en dårlig smurt en vanligvis føles tvunget og altfor mekanisk.

  Hjelper firehjulsdrift i regnet?

Det beste du kan gjøre er imidlertid å følge de vanlige serviceintervallene som nesten alltid inkluderer overføringskontroller og erstatninger for girkassen.  Dette er ekstremt viktig for girkassens levetid også, så sørg for å gjøre dette grundig.

Hvilken type biloverføring er best?

Det er mange forskjellige typer biloverføring der ute. En manual kan være en vanlig manuell, men det kan også være en hundebenshåndbok eller en manual med en datastyrt kobling kalt en synchro manuell girkasse. Mellom disse tre er en vanlig manual den beste veien å gå fordi den varer lengst og er den enkleste å bruke og vedlikeholde.

Automatiske girkasser kan være enkeltkobling, dobbel clutch eller til og med multi-clutch. Mens en MCT eller en DCT-girkasse er den raskeste og mest sømløse å kjøre på daglig basis, kan de ofte være nervøse ved lavere hastigheter hvis de ikke er riktig kalibrert. En enkelt clutch dreiemoment omformer er vanligvis jevnere, men er også tregere å svare sammenlignet med en high-end DCT girkasse.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter