Mercedes B-klasse år å unngå

Mercedes B-klasse

Mercedes Benz B-klasse er en luksuriøs MPV designet primært for familiebruk. Noen sier at Mercedes Benz B-klasse er den verste Mercedes-modellen gjennom tidene fordi den er kjedelig og den egentlig ikke gjør noe spennende i det hele tatt.  Ingen kan imidlertid nekte for at B-klasse er en av de beste no-nonsense familiebilene fra hele Mercedes Benz-katalogen.

B-Klasse ble først introdusert på markedet tilbake i 2005 og ble erstattet av en ny modell i 2011. Den tredje  og siste modellen fulgte  i 2019 og kommer sannsynligvis til å forbli slik i noen år fremover. Noen B-klasse modellår er verre enn andre, men 2005 Mercedes Benz B-klasse er sannsynligvis den verste av dem alle.

Vi må også nevne 2011-modellen, da den også er en sterkt kritisert bil av mange grunner.  2013-modellen er ikke så mye bedre, da den virkelig ligner på 2011-modellen. Disse modellene er de med lavest kundetilfredshet og  de som folk flest anser for å være de minst pålitelige B-Klasse modellene ennå.

Uansett om du går for en eller ikke, bør du gjøre en inspeksjon før kjøp for å være helt sikker på at modellen du ser på er god nok. Selv en modell fra disse tre modellårene kan være et godt kjøp, da det er mye viktigere hvordan en bestemt bil har blitt beholdt enn modellåret den kommer fra.

1. 2005 Mercedes Benz B-klasse

W245 Mercedes Benz B-klasse var i produksjon i 6 år før den ble erstattet. Grunnen til at vi plasserte 2005 øverst på listen vår  er at det er den med høyest antall klager. De fleste eiere anser 2005 B-klasse for å være  en mangel glansbil som lider av mange problemer, noen av dem er alvorlige, andre er bare en plage.  

  Hvilken Mercedes har head-up display?

Du må også huske på at W245 B-klasse ikke har respekt i det hele tatt fordi den egentlig ikke virker som en ekte Mercedes-modell. Både utsiden og interiøret i disse er fullpakket med plastbiter som ser ut til å misfarges i  det øyeblikket de blir utsatt  for solen i en lengre periode.

W245 var også en del av noen få tilbakekallinger, hvorav noen var relatert til drivstoffproblemer og kollisjonsputeproblemer. Til slutt føltes ikke W245 som en ekte Mercedes fordi den kjørte som en buss. Du var rett og slett ikke i stand til å nyte bilen ved siden av det faktum at den kan bære alle tingene dine og opptil fem voksne, noe som absolutt er en god ting.

2. 2011 Mercedes Benz B-klasse

2011 Mercedes Benz B-klasse representerer den aller første 2.  generasjons modellen som definitivt hadde en veldig tøff start.  2011 B-klasse opplevde en rekke mekaniske problemer i det øyeblikket den ble utgitt, og mange av disse var skadelige for bilens evne til å operere i det hele tatt.

Overføringen er en kjent gripe med 2011 B-klasse som it synes å lide av massevis av forskjellige problemer.  Den elektriske er også en pai fordi de synes å være sviktende venstre og høyre.  Det virker som de fleste eiere vurdert 2011 B-klasse med enten 3 av 5 eller enda mindre enn det som sikkert maler et bredere bilde om hva kundene mener.

Kundens mening er det eneste du trenger å ta en titt på hvis du er interessert i å kjøpe en 2011-modell som eiers av disse vet hvor vanskelig de kan være å eie.  Men hvis du bestemmer deg for å ignorere det, og du klarer å finne en velholdt modell som har alle nødvendige vedlikeholdsposter, kan det være et godt kjøp til riktig pris.

  Hva betyr AMG på Mercedes?

3. 2013 Mercedes Benz B-klasse

Til toppen av denne listen må vi også nevne 2013 Mercedes Benz  B-klasse som også ser ut til å være en av de verste B-klasse-modellene som finnes.  2013 B-klasse var en del av en haug med tilbakekallinger på grunn av kollisjonsputeproblemer, elektriske problemer og problemer med overføringen.

Det var ganske mange tilbakekallinger for 2013 B-klasse, da dette også var tiden da Mercedes opplevde en haug med kollisjonsputerelaterte problemer på en haug med sine modeller. 2013 Mercedes Benz B-klasse er heller ikke den mest pålitelige B-klasse modellen som finnes, selv uten alle tilbakekallingene vi nevnte.

Kundetilfredshetsresultatene ser ut til å være ganske mangelfulle, slik tilfellet er med 2011-modellen. Alt i alt er 2013 ikke så ille som 2011-modellen, men den fortjener absolutt sin plass på denne listen.

FAQ-seksjon

Bør jeg kjøpe en Mercedes-Benz B-Klasse?

Hvis du har en stor familie eller bare vil ha en bil som har en haug med plass, kan Mercedes Benz B-klasse være et godt kjøp. Det er en relativt populær bil på 2. håndsmarkedet, spesielt i Europa hvor de fleste av disse blir solgt.  B-Klasse er en flott familiebuss, og det kan ingen nekte for.

Det er imidlertid også en ganske kjedelig bil, noe som betyr at den ikke gjør noe spesielt bra. Det er ikke den mest spennende bilen å kjøre, og heller ikke den mest komfortable. Gitt det faktum at vi lever i en tid dominert av SUVer og crossovers, vil de fleste heller bruke pengene sine på en SUV eller en crossover.

  Mercedes AMG E63 S - Svakheter, driftssikkerhet & pålitelighet

Hvilken Mercedes Benz B-klasse modell er best?

Den generelle appellen til B-Klasse er svært avhengig av alternativene du går for, noe som betyr at bare AMG-linjebiler kan betraktes som kule. Når det gjelder motorvalg, kommer ikke B-klasse med avanserte AMG-modeller fordi det ikke gir mening i det hele tatt.

Du bør gå for et av dieselalternativene hvis du verdsetter effektivitet. Hvis du vil ha en god bybil, er en 1.5L 4-sylindret bensinmodell veien å gå.

Er Mercedes Benz B-klasse en ekte Mercedes?

Det er absolutt noe med B-klasse som gjør at den ikke føles like god som de fleste Mercedes-modeller er. Det er det faktum at det egentlig ikke føles som en ekte Mercedes å kjøre eller se på. Den nyeste B-Klasse-modellen er faktisk mer imponerende enn alle de andre modellene som gikk foran den. Men det er rett og slett kjedelig og sjelløst.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter