Mercedes GLK350 – Alt du trenger å vite

Mercedes GLK350

Mercedes GLK350 (X204) er en kompakt luksus-SUV laget av Mercedes mellom 2006 og 2015.  I løpet av denne perioden har Mercedes klart å selge mer enn 200.000 av disse bare i USA. Dette betyr at det er ganske mange av disse som banker rundt og venter på å bli kjøpt.

GLK350 er standard GLK-modell som bruker en 6-sylindret motor og leveres med Mercedes 4MATIC.  GLK350 er også en av de mest populære GLK-modellene helt siden den først ble utgitt, og mange anser det for å være det beste smellet for buck GLK-modellen der ute.

Designmessig har GLK en tendens til å dele meninger ganske mye, da mange anser det for å være altfor senior utseende. Imidlertid har AMG-pakker en tendens til å livne opp utvendig design betydelig. Interiøret er ikke så spesielt fordi det bruker et Mercedes interiørdesignspråk fra to tiår siden.

GLK350 er en overraskende pålitelig bil, men bare hvis du opprettholder den riktig.  Practicality-wise, GLK er mer enn anstendig, da den tilbyr mye hodeplass, benplass og lasteplass. Det kan også gis for ikke så mye penger som gjør GLK350 verdig din vurdering.

Mercedes GLK350 – Kraftverket

Den første gjentakelsen av GLK350 bruker en 3,5 L 6-sylindret motor med 272hp og 258 lb-ft dreiemoment. Den leveres med Mercedes 7G-T ronic automatgir, 4MATIC AWD-system og det er i stand til å returnere 28MPG kombinert som var et ganske anstendig resultat for tiden.

Senere innlemmet Mercedes også Blue Efficiency-teknologien i GLK350, noe som betyr 306hp, 272 lb-ft dreiemoment.  7G-Tronic er også til stede i denne modellen, og det samme er Mercedes proprietære 4MATIC AWD-system.

  2022 Mercedes GLE vs Audi Q7

Blue Efficiency GLK350 ble introdusert for et bedre MPG-resultat , noe som betydde at BF GLK350 er i stand til å returnere 34MPG, noe som er mye bedre sammenlignet med forrige generasjon. Det er trygt å si at drivverket som finnes i GLK350 er mer enn mye for vekten og størrelsen på GLK.

3.5L-motoren er innstilt for lineær og sofistikert kraftlevering, noe som betyr at det føles som en ekte Mercedes SUV bør.

Mercedes GLK350 – Design og chassis

Pre-facelift GLK350 ser boxy og ganske ufattelig for en Mercedes. Mange Mercedes-entusiaster mener at pre-facelift GLK er den minst attraktive Utseende Mercedes kompakt SUV i historien som det ser altfor senior-vennlig og kjedelig.

AMG-pakken er mer eller mindre en nødvendighet for både pre-facelift og post-facelift GLK selv om ansiktsløftningen i seg selv er en betydelig designoppgradering over pre-facelift-modellen. Interiøret i GLK ser ut og føles premium og holdbart, men det bruker eldre generasjonskomponenter som får interiøret til å føles datert i disse dager.

Det er også trygt å si at GLK er ganske spec-avhengig, noe som betyr at noen versjoner av GLK ser mer lovende ut enn andre.  Skjønnhet er i øyet til betrakteren, men knapt noen beholder kommer til å anse GLK vakker.

Mercedes GLK350 – Pålitelighet og potensial ersaksøker

Mercedes GLK350 er en over gjennomsnittet Mercedes når det gjelder pålitelighet, spesielt hvis den vedlikeholdes riktig. Dette betyr at GLK er en av de mest pålitelige nyere Mercedes-modellene. Dette betyr imidlertid ikke at GLK ikke kommer med sin rettferdige andel av problemer.

  Hva er den best brukte Mercedes kabrioleten å kjøpe?

De  vanligste GLK350-problemene er forbundet med kollisjonsputer, elektronikk,  fjæringsproblemer og motorkjølerelaterte problemer.  De mest stressende problemene GLK har en tendens til å oppleve er de som er forbundet med den fryktede Takata kollisjonspute tilbakekalling som faktisk er en stor sikkerhetsrisiko.

Mercedes GLK350 – Praktisk og verdi

I dag kan du finne en anstendig GLK350-modell mellom $ 15k – $ 30k.  Dette betyr at en nyere GLK350 med færre miles på klokken kan kjøpes for omtrent $ 25k, noe som faktisk er verdt det. Pre-facelift høyere kjørelengde GLK350 modeller kan til og med kjøpes for nær $ 10k.

GLK350 er plassert som en familie SUV, og det er ganske tydelig når du tar en titt på all tilgjengelig plass GLK350 tilbyr.  Det er mer enn nok plass til opptil 5 passasjerer takket være en ganske høy taklinje og mye fotplass. Lasterom er også mer enn mye for 99% av mennesker.

Delen Vanlige spørsmål

Er Mercedes GLK350 trygg?

Mercedes GLK350 er faktisk en trygg bil fordi Mercedes alltid har klart å tilby overlegne trygge biler. Det er sant at GLK350 ikke kommer med alle de toppmoderne Mercedes aktive programvaresikkerhetssystemene, men noen av dem er til stede selv i de eldste GLK-modellene.

Det er også trygt å si at GLK er ganske spesielt avhengig når det gjelder sikkerhet. Du må også huske at noen GLK-modeller fortsatt opplever kollisjonsputerelaterte problemer som må løses hvis du vil eie en trygg bil generelt.

  Hva er den beste Mercedes Benz for en kvinne?

Er Mercedes GLK350 en terrengbil?

Mercedes GLK350 er en SUV, men det er egentlig ikke en ekte off-roader som Mercedes har designet GLK350 å være en familie SUV først. De fleste som kjøpte GLK har aldri ment at den skulle gå off-road og Mercedes er klar over dette.

Derfor designet Mercedes GLK til å være en veikompatibel bil først. Dette betyr ikke at GLK er ubrukelig når det gjelder off-road, men at det bare kan gjøre mild off-roading. Noen ekstra utstyr packages var tilgjengelig for GLK for å gjøre det mer off-road vennlig, men sjelden noen valgte dem.

Er Mercedes GLK350 verdt det?

Den Mercedes GLK350 er faktisk verdt det fordi det er en relativt moderne og pålitelig Mercedes SUV som ikke koster ublu mengder penger å vedlikeholde.  Det tilbyr anstendig plass, anstendig teknologi, og det er en SUV som nå  er en del av det mest populære bilsegmentet på planeten.

Verdien av GLK350 er også ganske oppnåelig, spesielt hvis du går for post-facelift-versjonene. Alt i alt er GLK350 virkelig verdt det, men bare hvis du opprettholder det tilstrekkelig.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter