Mercedes ML320 – Alt du trenger å vite

Mercedes ML320

Mercedes ML320 var i produksjon mellom 1997 og 2005 for den første W163-generasjonen og ML320 som fulgte var W164 som opphørte produksjonen i 2011.  Den første generasjonen av ML320 er nå en ganske gammel bil, og den er heller ikke den mest pålitelige mens W164 fortsatt er en anstendig bil.

Begge disse bruker en 6-sylindret motor med opptil 200hp, et AWD-system og en automatisk girkasse.  ML320 er også tilgjengelig med en 5-trinns håndbok i enkelte markeder. Alle disse ML320-motorene er glatte og passer for en så stor bil, men de opplever problemer med kjøling og remskiver.

Designmessig  er 1 m-generasjonen av ML temmet og enkel, mens 2. Chassiset og fjæringen er skreddersydd mot komfortsiden av ting, men det betyr ikke at ML ikke er en god terrengbil.

Verdimessig kan begge disse fås til en virkelig fristende pris, men høye vedlikeholdskostnader og pålitelighetsproblemer har en tendens til å skildre et annet bilde. Praktisk-klok, begge disse er rikelig romslige for de fleste, både sitteplasser plass-klok og last plass-klok.

Mercedes ML320 – Kraftverket

Den første generasjonen av ML320 bruker en 3,2 L V6-motor med 218hp og 228 lb-ft dreiemoment.  Den kommer med et permanent AWD-system som gjør det til en verdighile off-roader også. Standard girkassealternativ for 1m gen ML320 er en 5-trinns automatisk som passer karakteren til W163 ML320 ganske anstendig.

Den andre generasjonen av ML320, W164 generasjonen bruker en revidert versjon av samme motor for å tilby en 3.5L forskyvning som er god nok for 272hp og 258lb-ft av dreiemoment.  W164 tilbyr også en mer sofistikert og effektiv 7-trinns automatisk girkasse og et permanent AWD-system.

  Kommer Mercedes C-klasse i hybrid?

Første generasjon ML320 kan returnere ca 17MPG kombinert som ikke er så effektiv mens andre generasjon kan returnere en mer anstendig 20MPG. Alt i alt må du kjøre disse på en ganske begrenset måte for å virkelig oppleve 17 eller 20MPG.

Mercedes ML320 – Design og chassis

Den første generasjonen av ML320 ser ganske enkel og tam ut, noe som betyr at det ikke er alt som kommanderer. Imidlertid har AMG-versjoner en tendens til å krydre utvendig design og gjøre det mer kommanderende, mer SUV-ish.

Den andre generasjonen av ML320 ser mye mer kommanderende og luksuriøs ut med sterke haunches og uttrykte hofter. Interiørmessig kommer begge disse med skinnseter og smart designede brytere, men den andre generasjonen ser mye mer luksuriøs ut generelt.

Begge disse er designet som komfortable familie-SUVer, noe som betyr at de tilbyr en dempet og kjøligd kjøreopplevelse. De opplever ganske mye kroppsrull og pitching mens de bremser, noe som gjør dem uvillige til å gjøre ytelseskjøring.

Mercedes ML320 – Pålitelighet og potensielle problemer

Den første generasjonen av ML320 er ikke den mest pålitelige SUV-en der ute, ikke engang med et langskudd. Imidlertid er den andre generasjonen faktisk bedre, men bare hvis denopprettholdes riktig og rettidig. Uansett må du huske på at begge disse har en tendens til å oppleve alle slags motorrelaterte problemer, styresystemproblemer og elektriske problemer.

  Hva er den beste Mercedesen for en familie?

Luftfjæringsutstyrte modeller er også tvilsomme uten riktig maintenance, mens alle slags lekkasjer også kan skape alle slags problemer. Ingen av disse to er en pålitelighetsmester, noe som betyr at du trenger å opprettholde dem hvis du vil at de skal vare i det hele tatt.

Mercedes ML320 – Verdi og praktisk

Den første generasjonen av ML320 kan fås for peanøtter, men maintenance kostnader kan lett det på bare et år. Andre generasjons kommandoer en mer fornuftig pris, noe som betyr at du enkelt kan få en for $ 10k. Du må imidlertid kjøpe en nyere modell med lave miles på klokken hvis du vil ha den som din daglige sjåfør. Disse vil kjøre deg noen få grand extras.

Praktiskmessig er ML320 mer enn anstendig, uansett om det er W163 eller W164-generasjonen. Det er god plass til opptil 5 passasjerer, og lasteområdet som tilbys er også mer enn anstendig.

Delen Vanlige spørsmål

Bør jeg kjøpe ML320?

Du bør vurdere å kjøpe W164 ML320, men bare hvis du vil ha det, liker det, og du kan opprettholde det riktig. 1m generasjon ML320 er egentlig ikke så bra, spesielt hvis med mange miles på klokken. Gitt det faktum at disse pleier å bli kjørt til hjulene faller off, er sjansene for å finne en med lave miles  begrenset, i hvert fall ikke for en billig pris.

Som sådan bør du fokusere oppmerksomheten på andre generasjon ML320.  Det er mye mer pålitelig, og det kan fortsatt brukes i dag.

  Hvilken Mercedes er superladet?

Er ML320 en trygg bil?

Begge generasjonene av ML320 er trygge med tanke på alderen deres. Dette betyr at de tilbyr en tanklignende bygget kvalitet selv om de mangler alle moderne sikkerhetsfunksjoner. Den andre generasjonen av ML320 er mye tryggere, men heller ikke så trygg som de fleste moderne SUVerer.

Mercedes har alltid fokusert på å lage trygge biler, og disse to er ingen unntak. Men hvis du vil ha den sikreste Mercedes SUV-opplevelsen uten å betale enorme mengder penger, bør tredje generasjon ML-klasse gjøre susen.

Er ML320 en god terrengkjører?

Begge generasjoner av ML320 kan holde seg på enn off-road kurs, men det er trygt å si at ingen av disse to er faktiske terrengkjørere. De er designet og bygget for bruk på veien, skoleturer, motorvei cruising og fotballpraksis.  De er født til å tilbringe tiden på veien selv om de puster off-road kurs.

Mercedes vet at knapt noen er villige eller kommer til å ta en luksus Mercedes SUV av allfarvei og Mercedes vet også at de fleste Mercedes SUV-eiere ønsker komfort, stillhet  og uanstrengt ytelse.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter