Mercedes S63 – Alt du trenger å vite

Mercedes S63

Mercedes S63 AMG er range-topping 500hp + Mercedes Benz modellen tilgjengelig bare i kort-wheelbase form fordi det er en ytelse bil så mye som det er en luksusbil.  Du kan faktisk få en enda kraftigere 600hp + S65 AMG med en V12, men mange hevder at S63 er mye mer dynamisk.

S63 er en ekte S-klasse som betyr at den ikke mangler både størrelse og komfort. Det er mer enn i stand til å transportere 4 personer i ytterste luksus i hastigheter over 200 mph.  Mange anser S63 for å være den beste Mercedes-modellen du kan kjøpe fordi den er overlegen i så mange forskjellige aspekter, spesielt komfort, teknologi og ytelse.

AMG-behandlingen gjør at S-klasse ser mye mer aggressiv, raskere og ønskelig ut. Du får mange AMG-spesifikke kroppsstil og interiørinnslag som skiller de «vanlige» S-klasse-modellene fra de brannpustende AMG-modellene.

S63 koster mye penger, og det har en tendens til å avskrive veldig raskt. Det koster mye penger å vedlikeholde, og det er ikke fritt for ulike problemer, hvorav de fleste er forbundet med oljerelaterte problemer, suspensjonsproblemer, overføringsproblemer og for tidlig komponentforringelsesproblemer.

Mercedes S63 AMG – Kraftverket

Tilbake i 2009 introduserte Mercedes den aller første S63-modellen, W221. Denne generasjonen av S63 kommer med en 6.2L naturlig aspirert V8 med rundt 520hp og 465lb-ft av dreiemoment.  6.2L N / A V8 som finnes i W221 er en av de mest famous AMG-motorene gjennom tidene fordi det høres ut og oppfører seg som en muskelbilmotor.

W221 S-klasse fikk en oppdatering tilbake i 2010 som ga den noen betydelige oppgraderinger, men den andre generasjonen av S63 ble introdusert i 2014, W222. W222 tilbyr en 4.0L BiTurbo V8 med mer enn 600hp og en forbløffende 900Nm dreiemoment som gjør W222 til den sprøeste S-klasse modellen gjennom tidene.

  Hva er bedre – Quattro VS 4Matic?

W221 kom ikke med et 4MATIC AWD-system, men W222 gjorde det, og 4MATIC er det eneste drivlinjealternativet for W222 S63 AMG.  Alle S63-modeller kommer med en automatisk dreiemoment omformer girkasse fordi en dreiemoment omformer er den eneste overføringen tilgjengelig som kan takle 900 NM dreiemoment.

S63 kommer også med lanseringskontroll som gjør det mulig å nå 60 mph fra en stillstand under 4 sekunder, noe som er imponerende for en så stor bil.

Mercedes S63 AMG – Design og chassis

S63 AMG er en ekte all-out AMG-modell som betyr at den får en omfattende AMG styling oppgradering rett fra fabrikken. Dette gjør at S63 ser mye mer aggressiv ut takket være et sett med nye AMG-bare fremre og bakre støtfangere, et sett med aggressive sideskjørt, 4 eksosrør og et sett med 20-tommers + AMG-hjul.

De fleste S63-modeller kommer også med mange stylingoppgraderinger for interiøret, for eksempel AMG-spesifikke seter, AMG-spesifikke trimstykker laget av høykvalitets aluminium og karbonfiber, og AMG-spesifikk instrumentklyngegrafikk.

Chassismessig tilbyr S63 AMG en stivere konstruksjon for å gjøre bilen mye mer klar under svinging. Selv om S63 først og fremst er designet for konstant høyhastighets cruising på autobahn, er den også i stand til å konkurrere med mange sportsbiler på en banedag.

Mercedes S63 AMG – Fjæring og kjøremodus

Andre aspekter som i stor grad skiller S63 fra mer vanlige S-klasse modeller er suspensjon og spesifikke kjøremoduser. S63 kommer med en lavere kjørehøyde som gjør bilen mye mer dynamisk. S63 drar også nytte av et allsidig stivere fjæringsoppsett som ikke spiser så mye komfort.

  Hvilken Mercedes har en tredje rad?

Dette var et problem med W221-modellen fordi den var litt for stiv for en S-klasse, men W222-modellen balanserer perfekt komfort og ytelse. Til s.lutt kommer S63 AMG også med spesifikke kjøremoduser som lar deg imøtekomme kjøreopplevelsen akkurat slik du vil ha den.

Mercedes S63 AMG – Vanlige problemer og pålitelighet

S63 har en tendens til å lide av oljerelaterte problemer som økt oljeforbruk og oljelekkasjer. Disse må håndteres så snart som mulig for ikke å skade komponenter i nærheten.  Tidligere S63-modeller er kjent for mangelfull fjæring som roter med kjørehøyden og gjør bilen mye annerledes å kjøre.

Overføringsrelaterte problemer faller for det meste ned til en jittery og hoppende tur under hard akselerasjon fordi systemet trenger å administrere en utrolig tung bil og 900 NM dreiemoment.  Alt i alt er S63 en pålitelig bil, men du må opprettholde den så godt som mulig, ellers kan det lett bli en pengegrop.

Delen Vanlige spørsmål

Bør jeg kjøpe S63 AMG?

Hvis du er i markedet for en full størrelse luksus sedan flaggskip som kan konkurrere med mange sportsbiler, så S63 er definitivt verdt det. Men gitt det faktum at S63 AMG koster store mengder penger samtidig som det er utsatt for alvorlig avskrivning, er det bare fornuftig å gjøre det hvis du vil beholde det i lang tid.

Dette gir all mening i verden fordi en S63 er den typen bil du kommer til å beholde i mange år fremover. Det er en utrolig plysjbil som kan stå seg selv både på svingete veier og autobahn.

  Hvilken firehjulsdrift er bedre - BMW eller Mercedes-Benz?

Hvilken S63 AMG-modell bør jeg kjøpe?

Den oppdaterte W222 S63 AMG er den beste S63-modellen der ute because den tilbyr alle de nyeste teknologiene samtidig som den er utrolig behagelig. W222 S-Class er faktisk mye bedre enn forgjengeren både når det gjelder ytelse og komfort.

S63 er den mer dynamiske AMG-modellen, mens S65 AMG tilbyr en mer tanklignende kjøreopplevelse som prioriterer komfort og glatthet. W221-modellen er imidlertid også en fin bil, men den er ikke så pålitelig eller desirable som W222.

Er S63 AMG en trygg bil?

Mercedes S63 AMG er faktisk en trygg bil fordi alle S63 AMG-modeller har imponerende sikkerhetsrekorder. Mercedes prioriterer sikkerhet, noe som betyr at du er trygg med enten S63-modellen. Disse bilene brukes ofte til både familie- og VIP-sjåførformål, noe som betyr at de er førsteklasses trygge.

Imidlertid er  det også en 600hp bil som kan komme ut av kontroll hvis du ikke er forsiktig med det. Som sådan, sørg for å alltid holde trekkraft kontrollen på fordi S63 er måte too tung og aggressiv for deg å kontrollere det selv.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter