Overraskende fakta om VW Golf GTI

2023 VW Golf GTI

Volkswagen Golf GTI er en av de mest ikoniske hot hatchbacks som finnes, ettersom den har eksistert like lenge som noen av verdens mest populære merker. Det er en bil som kombinerer fordelene med den vanlige Golf, som er en av de beste allroundbilene noensinne, med en motor med mange hestekrefter, sporty styling, sporty fjæring og et mer direkte og spennende styresystem.

I denne artikkelen skal vi nevne noen av de mer overraskende fakta om VW Golf GTI som vil tjene deg godt hvis du er i markedet for en. Mange mennesker er ikke engang klar over disse som er grunnen til at denne artikkelen kommer til å forlate deg med noe du ikke visste før. Så, hvis du ønsker å finne ut mer om VW Golf GTI, sørg for å lese denne artikkelen!

Det handler om en 4-sylindret Motor

Den første VW Golf Mk1 GTI kom ut i 1976, noe som gjør GTI til en av de eldste ytelsesbilene noensinne. Den første generasjonen av GTI, og hver generasjon som kom etter den, er utstyrt med en 4-pottemotor som betyr at den generelle oppskriften for GTI har vært den samme siden 1970-tallet. Dette gjør det virkelig imponerende som du kan se hvordan VWs 4-sylindrede motorer utviklet seg over tid.

Den første GTI har 110hp mens den aller nyeste Mk8 GTI har 245hp. Selv om den 182kph maksimal hastighet på Mk1 GTI er imponerende for 1970-tallet, Mk8 GTI kan gjøre mer enn 254kph.

Det var ment å være en begrenset utgave bil

Opprinnelig ønsket VW å selge 5000 GTI-modeller, og de var til og med redde for at de aldri ville kunne selge mer enn 500 av disse. Spol frem til midten av 2020, VW kom ut og sa at de klarte å selge mer enn 2,3 millioner VW Golf GTI-modeller siden starten.

  Vil Mercedes hjul passe VW

Dette gjør det bare åpenbart hvor interessert folk faktisk er i GTI, men VW trodde at det ikke kommer til å være tilfelle.

En Golf GTI Cabriolet Eksisterer

Mk6 Golf GTI var en rett suksess for VW som det introduserte en mer luksuriøs og mer komfortabel versjon av Golf, men det introduserte også en VW Golf GTI cabriolet. Golf Mk6 cabriolet var den raskeste VW cabriolet bil i sin tid som er virkelig imponerende.

Det er rimelig å si at interessen for en cabriolet hot hatchback har aldri vært sterk, noe som er grunnen til at VW avviklet GTI Cabriolet, og som nå, det er sannsynlig aldri kommer til å bringe det tilbake.

En midtmontert W12 Golf GTI.

Jepp, du leste riktig, en W12 VW Golf GTI. Tilbake i 2007, VW kom ut med uten tvil sin sprøeste konseptbil til å noensinne komme ut. Den østerrikske festivalen kalt Worthersee var stedet der VW kom ut med en midtmontert Mk6 W12-drevet Golf GTI med 650 hestekrefter. Denne motoren ble hentet fra Bentley Continental GT.

Den W12 GTI er en Frankenstein monster som betyr at det har foran bremser fra en Audi RS4, bak bremser fra en Lamborghini Gallardo, og en motor fra en Bentley. VW laget W12 Golf på bare seks uker, og bilen er fortsatt den mest latterlige versjonen av Golf som noensinne er laget.

  Alt om Volkswagen ID. 4 Pro 4MOTION

Det er en perfekt blanding av ytelse og komfort.

Volkswagen Golf GTI er en bil som kan gjøre alt som betyr at den kan nå dumme hastigheter på kort tid, samtidig som den er utrolig komfortabel. Det er egentlig ingenting annet der ute som VW Golf GTI, spesielt når du tenker på hvor billig det er å kjøre denne bilen og hvor dyktig den faktisk er.

Den nye Golf GTI kan takle noen superbiler når det kommer til 0-60mph ganger, men det kan også holde deg fin og komfortabel for lengst.

Designet

Vi kommer også til å nevne den spesielle design innslag som kommer med VW Golf. Siden den aller første VW Golf, VW har holdt ting som rutete seter som bare er tilgjengelig for GTI og har vært tilgjengelig med hver iterasjon av GTI å noensinne komme ut.

Golf-ball girspaken er også en VW Golf-spesialitet, mens de siste generasjonene av Golf GTI også har røde detaljer i frontlyktene. Til slutt, hver gang en ny GTI kommer ut, VW følger det opp med en spesiell one-of-a-kind hjul design spesielt reservert for GTI.

Ofte stilte spørsmål

Hva er bra med VW Golf GTI?

Det er mange ting som er fantastisk om VW Golf GTI, og ingen andre er så spesiell som sin 4-pot motor med 245hp. GTI er en FWD-bil og kan fås med enten manuell eller automatisk girkasse. Dette gjør GTI til en ekte førerens bil som er grunnen til at den er så elsket av så mange generasjoner, og hvorfor det er sannsynlig å forbli så lenge som mulig.

  Er Volkswagen Sharan en god bil?

GTI er også en veldig komfortabel bil med mye plass i hver rad og bagasjerommet. Det får en perfekt blanding av den mest moderne teknologi og komfort funksjoner uten å være altfor komfortabel, eller altfor sporty. Det er perfekt balansert mellom å være en stor daglig driver og en morsom helg canyon carver.

Hva er dårlig med VW Golf GTI?

Noen eldre generasjoner av VW Golf GTI er kjent for å være litt vanskelig å kjøre og ganske rykninger som er grunnen til at mange mennesker anser disse bilene usikre. Det er selvfølgelig en fullstendig løgn, men det er sant at GTI kan bli vanskelig hvis du ikke er klar over hvordan du kjører en høy hestekrefter forhjulsdrevet bil, spesielt hvis du ikke er for kjent med den manuelle girkassen.

Golf GTI er ikke dyrt for de som elsker ytelse biler, men GTI er ganske mye dyrere enn en vanlig Golf, noe ikke-ytelse entusiaster er sannsynlig å aldri akseptere. Til slutt må vi også snakke om annenhåndsverdi som GTI er kjent for å miste verdi raskere enn en vanlig Golf-modellen.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter