Overraskende fakta om VW Passat

2023 VW Passat

VW Passat er en av de mest vellykkede familiesedanene noensinne da den først ble introdusert tidlig på 1970-tallet, men fremtiden er like usikker som den alltid har vært. Ifølge VW, den nye Passat sedan kommer ikke til å gjøre markedet i 2024 som sin plass er nå kommer til å bli okkupert av sammenlignbart mer stilig VW Arteon.

VW Passat estate kommer til å fortsette produksjonen, men VW bestemte seg for at SUVer, elbiler og crossovere er mye viktigere for selskapet enn å holde Passat sedan i live. Uansett, i sin 5 tiår lange historie har det vært mange overraskende fakta om VW Passat, og vi skal fortelle deg de mest overraskende.

Det er den mest vellykkede mellomklassebilen i historien.

Med mer enn 30 millioner solgte VW Passat er Passat den mest vellykkede mellomklassebilen noensinne, og en av de mest vellykkede bilene generelt. Grunnen til at Passat har en så fantastisk historie er at den virkelig er en av de beste sedanene du kan tenke deg. For det første, det koster ikke så mye som sin mer premium Audi A6, BMW 5-Serie, eller Mercedes E-klasse konkurrenter.

For det andre tilbyr den mer plass og mer generell praktisk enn noen av disse, samtidig som den er mye rimeligere å leve med. Den får all den teknologien du noen gang vil ha, den er utrolig trygg, komfortabel og enkel å kjøre. Det er virkelig en full pakke på noen måte, det er litt trist at det kommer bort, men Passat kan gjøre et comeback etter hvert.

Standard utstyr er bra gjennom hele spekteret

En annen ganske overraskende ting om VW Passat er at det kommer med en overraskende mengde standard utstyr i NA markedet, så mye at det slår sin mer premium tyske trio i mange henseender. For det første kommer alle Passat-modeller med LED-frontlykter, klimaanlegg med to soner med bakseteventiler, kollisjonsvarsel fremover og frontassistent på alle modeller.

  Vanlige problemer med Volkswagen T6

Dette er ikke noe du kan få med sin dyrere og premium Audi A6. Også, større infotainment-systemet i den nye VW Passat er standard i alle VW Passat-modeller som videre gjør det utrolig konkurransedyktig for sin pris.

Diesel 2.0L BiTDI-motoren er et underverk.

Dette er bare for våre Europeiske lesere som 2.0L BiTDI er ikke tilgjengelig i NA. Dette er en av, om ikke den mest imponerende 2.0L 4-sylindrede dieselmotorer til noensinne å komme ut som det tilbyr 240hp og nesten 400lb-ft dreiemoment. Dette er et enormt antall for en liten 2.0L dieselmotor, og denne motoren er kraftigere enn noen av de 4-sylindrede dieselmotorene du finner i noen BMW, Audi eller Mercedes fra denne tiden.

Dette gjør det mulig for Passat å nå 60mph fra stillstand i litt over 6 sekunder, samtidig som den returnerer en like imponerende 50MPG STORBRITANNIA. Dette betyr at en 240hp, AWD, dual-clutch 2.0L BiTDI Passat med en full 66L 14.5-gallon tank kan vare i mer enn 710 miles før du trenger å fylle drivstoff.

Rattet er forskjøvet

Et annet faktum du sannsynligvis aldri hørt om er at NA VW Passat har en nesten 1-tommers offset hjulet til høyre som er fordi B8 Passat er sterkt basert på B7 som er en forholdsvis smalere bil. Selv om en 1-tommers ikke gjør en massiv forskjell, det er merkbar når du er klar over det.

  Vanlige problemer med Volkswagen ID.4

Med mindre du ikke vet om dette, du er aldri sannsynlig å fine det. Så, hvis du eier en Passat, er du sannsynligvis ikke kommer til å være i stand til å unsee det fra nå av.

Passat R36

Tilbake på slutten av 2000-tallet, Volkswagen kom ut med Passat R36 som var en spesiell ytelse utgave av Passat med var også siste gang R36 Passat kom til å bli. Den har en 3.6 L V6-motor som tilbyr 300hp, en VW 4MOTION AWD-system, og er i stand til å nå 60mph fra stillestående på bare 5 sekunder.

Som et sted av kontekst, 2008 BMW M5 trengte et sekund mindre for å nå 60mph fra stillestående som ikke er for stor av en tidsforskjell med tanke på at BMW har mer enn 500hp og en massiv naturlig aspirert V10-motor. V10-drevet 2008 Audi A6 med en Lamborghini-avledet motor trengte nesten et halvt sekund mer for å nå 60mph i forhold til R36.

FAQ-seksjonen

Hva er bra med Volkswagen Passat?

Det er mange gode ting om VW Passat, så mye at det er vanskelig å stappe så mange fordeler i en enkelt artikkel. For det første er Passat en av de best prisede mellomstore sedanene der ute, da den bygger bro over det sårt tiltrengte gapet mellom normale økonomisedaner og mer premium tyske sedaner, samtidig som den lener seg mer mot premium-enden av markedet.

For det andre, VW Passat er kjent for å være billig å kjøre, veldig økonomisk, og svært romslig som gjør det til en perfekt familie bil. Det er virkelig vanskelig å kjøpe en bedre familie sedan enn Passat hvis du ikke har et ubegrenset budsjett. Til slutt, VW Passat design har alltid vært på sporet med tiden, og infotainmentsystemet er på mange måter mer avansert enn den du finner i en A6 fra før 2019.

  VW 1.4 TSI-motor Problemer

Hva er dårlig med Volkswagen Passat?

Mange mener at VW Passat er så klinisk, så bra, at det blir kjedelig, og jeg har en tendens til å være enig. Passat er mer et verktøy enn det er et imponerende stykke maskineri som spiller på hjertestrengene dine. Den gjør alt så bra at du ikke trenger å tenke på noe. På den annen side har BMW 5-serie for eksempel mange feil, men mange av disse feilene gir karakter.

Passat får heller ikke noen spesielle motorer lenger, alle er stille, sofistikerte og effektive, men også ganske livløse og kjedelige. Til slutt, VW Passat bare gir deg fornuftig midlife mannlige vibber, som om det er en bil som ikke hvordan å bære noe annet enn en rutete skjorte. Det er så kjedelig at bare de mest utstyrte R-Line modeller kan tiltrekke seg litt oppmerksomhet fra VW-entusiaster bare.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter