VW Bluetooth-sammenkobling Problemer

VW problemer

Moderne biler er utstyrt med en mengde nyttige funksjoner for å gjøre vår daglige opplevelse både tryggere og mer underholdende. Bluetooth-funksjonalitet i bilen har eksistert siden begynnelsen av 2000-tallet, men ble senere oppgradert til flere forskjellige funksjoner som inkluderer samtaler i bilen, lydstreaming, GPS, forskjellige komfortfunksjoner og til og med noen sikkerhetsfunksjoner.

Alle VW-biler i disse dager kommer med Bluetooth-funksjonalitet som er å forvente siden VW-biler er moderne og i tråd med tiden. Noen ganger kan imidlertid disse systemene oppleve et bredt spekter av problemer, hvorav noen er enkle å fikse, mens andre krever programvare eller til og med maskinvareutskiftninger / oppdateringer.

De vanligste VW Bluetooth-sammenkoblingsproblemene inkluderer det sentrale infotainmentsystemet som ikke klarer å pare en enhet eller kutteting utentilsynelatende grunn, håndfrie mobiltelefonproblemer, lydavspillingsproblemer  og problemer med at systemet ikke gjenkjenner telefonen din, er til og med der.  

Disse problemene har en tendens til å ha lignende / de samme løsningene, og  det er derfor du bør utføre alle disse i f du ikke ser ut til å klare å få systemet i gang. Hvis du ikke klarer  å løse problemene dine på denne måten, er det best å henvise til en erfaren ed VW-tekniker / servicesenter, da noen av disse kan skyldes problemer med bilens viktige elektriske systemer.

Paringsproblemer eller systemet kan ikke opprettholde en konsekvent tilkobling

Sannsynligvis er det vanligste problemet med VW Bluetooth-funksjonalitet når systemet nekter å pare en ny enhet, eller det mistertilkoblingene intermittently. Begge disse er ganske frustrerende, da de krever at  du tar hensyn til systemet for å løse disse, noe som betyr at du ikke bør kjøre mens du prøver å fikse disse.

  Vanlige problemer med Citroën DS5

VW MIB-systemet kan vise problemer med ødelagte systemfiler  og forskjellige feil og feil som vanligvis har en tendens til å føre til disse problems. For å fikse dem, er det best å utføre en master reset av systemet eller oppdatere VW MIB-systemet til den nyeste iterasjonen.  Hvis dette ikke hjelper deg, bør du kontakte din VW-forhandler, da dette også kan være et maskinvareproblem som trenger en profesjonell vurdering.

Håndfri Bluetooth Cellphone Problemer

Den håndfrie Bluetooth-mobiltelefonfunksjonaliteten lar deg svare på og ringe mens du kjører på en måte som ikke er ulovlig. Dette er den eneste måten du skal ringe og svare på samtaler mens du sitter bak rattet, da dette vanligvis ikke krever at du tar telefonen i hendene. Alt dette blir imidlertid vanskelig til ganske umulig hvis systemet mislykkes.

For å løse dette er det best å gå inn i MIB-infotainmentsystemet og glemme Bluetooth-enheten og prøve å koble til igjen.  Dette har en tendens til å løse problemet i de fleste tilfeller, men hvis det ikke gjør det, bør du slå av bilen og la den stå i 10-15 minutter før du prøver igjen.  Det er også en god ide å sjekke telefonens sikkerhetsmeldinger, noe som betyr at du glemte å aktivere funksjonen via telefonens Bluetooth-meny.

Problemer med Bluetooth-lydavspilling

De fleste bruker i disse dager Bluetooth-tilkoblinger for å streame musikken mens de sitter bak rattet, noe som også kan bli et problem hvis systemet nekter å gjøre det.  Du kan utdanne deg selv om hvordan du streamer musikk i VW før  du kan begynne å fikse dette problemet.  Det første interessepunktet bør være å sjekke om du aktiverte denne funksjonen via telefonen.

  Vanlige problemer med Fiat e-Ulysse

Hvis dette ikke løser problemet, er det best å starte musikkprogrammet på nytt på telefonen og koble til systemet på nytt. Sørg for å skru opp volumet på appen din og aktiver avspilling av mediemusikk påden sentrale infotainmentskjermen.

VW Bluetooth gjenkjenner ikke telefonen min

Det siste problemet vi skal nevne er et der systemet ikke engang finner telefonen din.  Først må du slå på Bluetooth-synligheten på telefonen mens du søker etter enheten din gjennom bilens infotainmentsystem. Det er best å gi nytt navn til telefonen til noe du lett vil kunne legge merke til bilensinfotainmentskjerm.

Hvis du fortsatt ikke finner telefonen, kan du prøve å slå av telefonen og bilen og la dem være i 10–15 minutter før du prøver igjen. Hvis dette ikke løser problemet, kan du prøve å oppdatere telefonen og  MIB-systemet i bilen til den nyeste iterasjonen før du prøver igjen. Til slutt, hvis problemet vedvarer, er det best å komme i kontakt med VW.

FAQ-seksjon

Er det trygt å bruke Bluetooth-funksjoner mens du kjører?

En av de viktigste fordelene Bluetooth tilbyr er muligheten til å bruke / kontrollere enhetene dine mens du kjører. Som sådan er det faktisk trygt å gjøre det hvis du gjør det på en måte bilprodusenten anbefaler deg do. Også, hvis Bluetooth-systemet ditt glitching eller får deg til å fokusere oppmerksomheten  på å løse det mens du er på veien, er det best å forlate alt til du kommer til en fullstendig stopp.

  Problemer med klimaanlegget i Kia EV6

Noen ganger kan disse systemene gjøre mer skade enn godt, da kalibrering av noen av disse kan være et problem. Uansett, hvis alt er som det skal være, og hvis du bruker systemet som tiltenkt av produsenten, er det trygt å gjøre det mens du sitter bak rattet.

Tilbyr VW Bluetooth 5.0?

Bluetooth 5.0 kommer med ganske mange forbedringer i forhold til eldre systemer fordi det lar deg koble til flere enheter samtidig, noe som har en tendens til å være nyttig for de som bruker separate enheter for å ringe og spille musikk / stille inn nav. En annen fordel med et Bluetooth 5.0-system er at det vanligvis gir en bedre tilkobling.

Heldigvis kommer alle moderne VW-modeller med Bluetooth 5.0, mens eldre (10 år eller så) VW-modeller kommer med eldre Bluetooth-versjoner.

Tilbyr VW trådløs Apple CarPlay og Android Auto?

Bare de aller nyeste 2021+ VW-modellene kommer med trådløs CarPlay og Android Auto, noe som betyr at du må bruke en kabel hvis du vil bruke disse funksjonene i eldre VW-modeller.  Trådløs Apple CarPlay og Android Auto bruker Bluetooth i stedet for en kablet tilkobling som gjør tilkoblingsprosessen mye mer sømløs og premium-følelse.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter