Overraskende fakta om VW Polo

Volkswagen Polo er en subkompakt familie kombi designet for å dra nytte av de samme kvalitetene som VW Golf, men i en mer fornuftig, mindre pakke. Polo har sine røtter flere tiår tilbake og er en av de eldste VW-modellene. VW holdt Polo gjennom hele denne tiden som det er en veldig godt balansert og rimelig bil som gir deg alt du ønsker fra en VW.

I denne artikkelen kommer vi til å nevne alle de overraskende fakta om VW Polo som inkluderer ting du aldri har hørt om, og ting du aldri ville forvente fra en bil som Polo. Alt i alt, noen av disse er viktig nok til å svinge deg mot eller bort fra Polo som din neste bil kjøp, så sørg for å lese denne artikkelen for å finne ut mer om VW Polo!

Den er ikke så liten likevel

I motsetning til hva mange tror, VW Polo er ikke så liten som folk flest tror den er. Jeg er 6’5 » høy og jeg passer veldig komfortabelt inne i Polo, selv med en voksen som sitter bak meg. Dette er fornuftig som VW Polo er basert på VW MQB-plattformen som også ligger til grunn for VW Passat som er en av de mest romslige biler VW gjør.

VW Polo har virkelig kort foran og bak overhands som betyr at akselavstanden måler rundt 2564mm som er bare et par titalls millimeter kortere enn den relativt romslige VW Golf. Dette betyr at den nye VW Polo tilbyr samme mengde plass som Golf Mk5 som aldri ble ansett som ikke romslig nok.

  Volkswagen Phaeton vs Volkswagen Phaeton D2

Høyteknologisk i massevis

Volkswagen er ikke et premium-merke, og Polo er en entry-level VW. Når du setter disse to fakta sammen, skulle du tro at VW Polo kommer med bare en nøkkel og fire hjul, men det er langt fra sannheten. Tvert imot, VW Polo drar nytte av banebrytende teknologi som en widescreen virtuell cockpit, adaptiv cruisekontroll, adaptive dempere og trådløse telefonladere.

Dessuten kan VW Polo også fås med full LED frontlykter og baklykter, air-care A/C med luftkvalitetssensorer og allergenfiltre, blindsonevarsling, bakre trafikkvarsling, nøkkelfri start, nøkkelfri inngang, nødbremsing, fotgjengerbeskyttelse, frontassistanse og en parkeringspilot som kan parkere bilen helt autonomt. Ikke så verst for en innstegsbil.

Stor kraft

Den subcompact kombi segmentet er for det meste kjent for biler knapt krysser 100hp mark. Dette gir noen mening som disse er utrolig små og har en tendens til å være under 3,000 kg i det minste som ofte er halvparten av vekten av en mellomstor til full størrelse SUV. Imidlertid, VW Polo er ikke om små kraft utganger som mer enn 50% av sin nåværende motor utvalg presser mer enn 100hp.

Stjernene i showet er 1,5 L TSI med 150hp som gir den lille Polo en kraft-til-vekt-forhold på 9kg/hp-forhold. For et sted av kontekst, G30 BMW 518d tilbyr en measly 11kg/hp-forhold, mens 520 G30d med 184hp er bare .2 kg per hk bedre enn Polo. Utvalget-topping 200hp Polo GTI tilbyr en 6.2 kg/hk-forhold som er bedre enn 260hp BMW 530d.

1. generasjons Polo var ikke en VW.

Mens på temaet av de mest overraskende fakta om VW Polo, må vi også nevne at den første generasjonen av Polo var ikke engang en VW i det hele tatt. Den første Polo kom ut på 1970-tallet, men bilen ble opprinnelig utviklet av NSU Motorwerkhe som senere ble kjøpt opp av VW som faktisk brakte Polo til liv.

  Vil Mercedes hjul passe VW

Dette betyr at 1. generasjons Polo ikke er en VW, den ble ikke utviklet av VW, og det var heller ikke planlagt å ha noen forbindelser med VW. Imidlertid har NSU Motorwerkhe-selskapet hatt en tøff tid med sine upålitelige garantikrav som førte selskapet til nær konkurs og var grunnen til at det ble kjøpt opp av VW.

Audi 50 var dens fødselsnavn

Før navnet Polo kom rundt, bilen byttet et par forskjellige navn. VW kalte den først Audi 50 (forestill deg), men VW var ikke så sikker på navnet og ønsket til og med å kalle den «Mini Golf» på et tidspunkt. VW vurderte også navnet «Bonito», men heldigvis satt Polo-navnet fast.

Utviklingen av VW Polo var absolutt en interessant æra som det var ikke engang sikker på at Polo kommer til å gjøre det. Heldigvis gjorde den det og er fortsatt rundt selv etter nesten 50 års produksjon.

Ofte stilte spørsmål

Hva er bra med VW Polo?

En av de tingene som VW gjør veldig bra er å lage biler som er enkle å anbefale. VW Polo har mange fordeler til sitt navn, så mye at det kan være vanskelig å stappe dem alle opp her, men vi vil prøve. For det første, Polo sitter mellom premium subcompact-segmentet og økonomi segmentet som er en pris som hører hjemme i den tidligere mens du tilbyr kvalitet nivåer av sistnevnte.

  VW Adaptive Cruise Control Problemer

For det andre er teknologien imponerende, den er mer komfortabel og romslig enn du skulle tro, og det er en av VWs mest pålitelige biler. Selv etter nesten 50 års eksistens selger Polo godt takket være klasseledende praktisk, teknologi, sikkerhet og til og med annenhåndsverdi. Til slutt må vi også nevne at det å ha muligheten til å fortsatt kjøpe en 200hp+ Polo GTI er rett og slett utrolig.

Hva er dårlig med VW Polo?

Det gode, det dårlige og det stygge, vel, vi kan ikke si noe om at Polo er stygg, men vi kan nevne noen ulemper med navnet. Selv om Polo ikke er så liten som den ser ut til, er den fortsatt for liten for de fleste bilister der ute, spesielt for de som bruker mye tid på å transportere mye folk og bagasje. For det andre har Polo blitt ganske dyr i 2023.

For det tredje har Polo fortsatt noen teknologiløsninger som finnes i VW Golf som har eksistert i 10 år, noe som har vært noe av et tema i tilfelle Polo. Enda mer, lavere-spec 2023 Polo modeller kommer med en A/C system design som først debuterte i Mk4 Golf tilbake i 1997, to og et halvt tiår siden!

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter