Overraskende fakta om VW Tiguan

2023 VW Tiguan

Den nye Volkswagen Tiguan representerer en flott kulminasjon av imponerende teknologiske løsninger kombinert med toppmoderne design, sikkerhet og komfort. Det kompakte familie-SUV-segmentet er eksepsjonelt populært for øyeblikket, og derfor prøver VW sitt aller beste for å gjøre den nye Tiguan så god som den kan være.

Hvis du tror at moderne biler er alle ganske mye det samme, og at de mangler autentisitet, sørg for å sjekke ut våre overraskende fakta om VW Tiguan! I denne artikkelen skal vi liste opp noen fakta som gjør at Tiguan skiller seg ut fra resten av mengden, men også noen som er direkte overraskende for en bil som Tiguan.

Navnet Tiguan

De fleste bilprodusenter i disse dager har en forhåndsbestemt prosess for å navngi sine biler. Lamborghini navngir sine biler etter fryktinngytende okser, BMW navngir sine biler etter hvordan de passer inn i BMW-serien, mens VW har en tendens til å ha et spesifikt navn for sine modeller som vanligvis ikke er relatert til resten av serien.

Navnet Tiguan kom til da VW faktisk gjorde en offentlig navnekonkurranse der allmennheten kalte denne kompakte SUV-en – Tiguan. Ordet i seg selv er avledet fra en blanding av to ord «tiger + iguana» som Tiguan er en crossover mellom kraft og tilpasningsevne, eller kraft og lekenhet.

Den innvendige plassen

Navnet kompakt SUV vanligvis høres ut som det er å beskrive en SUV som mangler plass. Gitt, Tiguan er mye mindre enn sin Touareg og Atlas større brødre, men den innvendige plassen er ikke så annerledes. Tiguan er kjent for sin smarte bruk av plass, og med sin enkle boxy utvendig design, du drar nytte av mye takhøyde også.

  VW Bluetooth-sammenkobling Problemer

Tiguan kan til og med fås med tre seterader, men den kommer med fem seter som er mer enn gode nok til å passe fem voksne. Bagasjerommet drar også nytte av Tiguan er squared-off bak-end som den totale kapasiteten er bedre enn de fleste andre biler i sitt segment.

Prisen

Volkswagen er en av de svært få merker som klarer å gå linjen mellom økonomi bil segmentet og utøvende bil segmentet. Dette betyr at modeller som VW Golf ofte sammenlignes med biler som Ford Focus og Opel/Vauxhall Astra, men også Audi A3 og BMW 1-serie.

Det er den samme historien med Tiguan som det er en overraskende mengde cross-shopping mellom Tiguan og sin mer luksuriøse bror, Audi Q5. Med en startpris på $27,000, Tiguan koster like mye som Honda CR-V, Mazda CX-5, og Toyota RAV4, men mange anser det for å være litt plysj enn alle disse.

Deling av deler

Tro det eller ei, Audi Q5 og VW Tiguan er bemerkelsesverdig like. Begge er bygget på samme plattform, de deler alle de generelle dimensjonene, og bruker til og med de samme motorene og de samme girkassene i visse områder. Jada, Audi får et par større motorer for sin topp-spec-modeller, men de fleste av Audi Q5-modeller på gatene bruker nøyaktig samme motor og girkasse som Tiguan.

Dette er ikke bare begrenset til mekanikk som det er mange andre ting Q5 aksjer med Tiguan. Jada, den aller nyeste iterasjoner av begge er mer annerledes enn hva de pleide å være, men man kan lett lukke øynene og ikke være i stand til å se forskjellen mellom medium-utstyrt sammenlignbare modeller.

  Volvo mot Volkswagen: Pålitelighet

Det kan gå off-road

Det er ingen overraskelse at de fleste kompakte SUVer i disse dager er langt fra å være off-road maskiner, men Tiguan faktisk har et par triks under ermet som gjør det annerledes enn de fleste. Med den valgfrie 4MOTION AWD-system, kan du få Tiguan med funksjoner som dedikert snø/off-road-modus, hill descent-modus, og et par andre smarte triks.

Som de fleste SUV-er fra sin klasse er helt fokusert på å være noe annet enn pendler kjøretøy, Tiguan gir deg muligheten til å bruke det selv utenfor fortauet.

Infotainment System

Infotainmentsystemet med nye Tiguan er et av de beste, om ikke det beste infotainmentsystemet i sin klasse. De aller nyeste berøringsfølsomme VW-skjermene kommer med en plettfri respons og skarp grafikk, og er relativt enkle å bruke. Faktisk, den nye Golf gjorde dette litt vanskeligere, men den nåværende Tiguan fortsatt holder sin A/C-kontroller ut av den sentrale skjermen.

Den digitale dashbordet er også veldig rent utseende og lett å forstå, og du kan se Audi MMI Virtual Cockpit inspirasjon bak det. Dette er et stort kompliment til VW-systemet som Audis Virtual Cockpit var pioneren i dette segmentet og er fortsatt bransjeledende når det gjelder digitale måleklynger.

Ofte stilte spørsmål

Hva er bra med den nye VW Tiguan?

De gode tingene om VW Tiguan er det faktum at det spor mellom den billigere enden av kompakt SUV-segmentet og den mer berømte executive kompakt SUV-segmentet som koster mye mer penger. Tiguan har noe av en privilegert status i den tidligere som det er en virkelig god pakke for en økonomi-nivå SUV.

  VW Keyless Entry Problemer

Motorene som tilbys er kjent for de fleste mens DSG dual-clutch er også en av de beste på markedet, bortsett fra kanskje for lav hastighet manøvrering. Tiguan er romslig, rimelig å kjøre, anstendig pålitelig, og ganske populær på 2. hånd markedet.

Hva er dårlig med den nye VW Tiguan?

VW Tiguan ser imponerende ut fra utsiden, men interiørdesignet ser det samme ut som det du finner i en 10 år gammel VW Golf. Dette betyr at interiøret er i utgangspunktet basert på Mk7 Golf interiør, men har siden blitt maskert med et par oppgraderinger som ærlig talt ikke gjøre mye for å endre den generelle designen.

Andre dårlige aspekter av Tiguan er det faktum at det er litt kjedelig og uinspirerende og det faktum at velutstyrte modeller gå for så høyt som noen premium executive kompakte Suv-er gjøre.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter