Peugeot e-208 vs Hyundai Kona – Hvilken er bedre?

2023 Peugeot e-208

Både Hyundai og Peugeot er noen av de mest populære bilprodusentene i Europa fordi de kombinerer rimelige priser med mye teknologi, et stort utvalg av modeller og elektriske drivlinjer. Etter hvert som verden går mer og mer mot elbiler, har begge disse merkene gjort betydelige endringer for å transformere sine respektive utvalg til å omfatte flere elbiler enn tidligere.

Peugeot e-208 er den minste Peugeot-elbilen som også gjør den til en inngangselektrisk bilel Peugeot-elbil. Hyundai Kona er fortsatt den minste Hyundai hybrid/elektrisk bil, men dette kommer til å endre seg veldig snart som Hyundai planlegger å komme ut med flere mindre elektriske biler snart. Uansett, vi kommer til å sammenligne Peugeot e-208 vs Hyundai Kona og fortelle deg hvilken av disse to er den bedre bilen.

Vi kommer til å sammenligne disse med hensyn til priser, design, kraft, batteristørrelse, rekkevidde, ladehastigheter, praktisk, kjøreopplevelse og funksjoner. Det er verdt å nevne at begge modellene er sannsynlig kommer til å bli erstattet med nyere iterasjoner i et år eller to som begge er basert på relativt gamle plattformer.

Ved slutten av denne artikkelen, bør du ha en bred forståelse av hva som gjør begge disse så populære, og hvorfor den ene er bedre enn den andre.

Peugeot e-208 – Den minste elbilen fra Peugeot

Med en startpris på £31,345 i Storbritannia, €32,250 i Nederland, og €35,350 i Tyskland, e-208 ser ut til å bosette seg på den nedre enden av elbil-spekteret, men det koster mye mer enn sin ICE fetter. For denne prisen får du en subcompact 2/4-dørs elbil med FWD, en enkelt elektrisk motor som gjør 139hp, og virkelig attraktivt utseende.

  Hyundai Elantra Pålitelighet

Den e-208 har også en 45kWh brukbart batteri som skal være bra for mellom 125 miles og 265 miles rekkevidde, avhengig av hvordan du kjører bilen og temperaturen utenfor. Du kan lade dette batteriet fra 10% til 80% ved hjelp av en langsom 7,4 kW AC-lader på 7 timer og 15 minutter eller på 25 minutter hvis du benytter deg av en 150 kW DC-hurtiglader.

Designet til e-208 er en av dens sterke sider, ettersom den ser veldig skarp ut både innvendig og utvendig. Plassen som tilbys er på linje med resten av segmentet, men vi kan ikke skjule det faktum at disse bilene er ganske for små for mange sjåfører.

Utstyret som tilbys er veldig bra, mens kjøreopplevelsen er virkelig sammensatt som den lille e-208 håndterer mye bedre enn sin ICE fetter.

Hyundai Kona – Entry-Lelectric carel Hyundai elektrisk bil/Hybrid

For formålet med denne artikkelen, vi kommer til å fokusere på Hyundai Kona elbil / Electric som det er den eneste modellen som direkte konkurrerer med e-208. Den Kona Elektrisk starter fra €36,400 i Tyskland, £32,450 i STORBRITANNIA, og rundt €39,000 i Nederland. Top-spec modeller gå for €42,900 i Tyskland, €46,795 i Nederland, og £37,750 i STORBRITANNIA.

Hyundai Kona er en subcompact crossover SUV som betyr at det tilbyr en litt hevet kjørestilling som gir deg bedre sikt og gjør at du føler deg litt kjøligere på veien. Du kan velge mellom et mindre batteri på 39 kWh eller et større batteri på 64 kWh for toppmodellen. 39kWh-modellen skyver ut 139hp mens 64kWh-modellen tilbyr 201hp.

  Alt om 2023 Peugeot E-Traveller

Du kan forvente en rekkevidde på mellom 110 og 235 miles for 39kWh-modellen eller 175 og 370 miles for 64kWh-modellen, avhengig av kjøretider og vaner. 39kWh-modellen lades via en AC 7.2kW lader som lader batteriet på 6 timer hele DC-hurtiglading ved 44kW tar 47 minutter. Den 64kW tilbyr en 11kW AC 7-timers lading mens AC er begrenset til 77kW som tilsvarer 44 minutter.

Hyundai Kona ser quirky og har en urban design språk som mange mennesker liker. Den kommer med god standard utstyr, mer plass, men er ikke så underholdende å kjøre som e-208.

Konklusjon – Hyundai Kona elbil er den bedre bilen

Peugeot e-208 har vært noe av vår favoritt i de fleste av disse sammenligningene, men Hyundai Kona elbil tar kronen. Grunnen til at Kona elbil er bedre er at det er en kompakt crossover med flere sitteplasser og bagasjerom, litt bedre teknologi, et større batteri, mer rekkevidde, bedre sikt, bedre sikkerhet og bedre annenhåndsverdi.

Den e-208 er faktisk rimeligere og tilbyr raskere ladehastigheter, men det faller kort når det kommer til generell brukervennlighet og popularitet som crossover-SUV-er er nå alle raseri i Vestlige markeder.

Ofte stilte spørsmål

Er Hyundai Kona elbil tryggere enn Peugeot e-208?

Peugeot e-208 var nelectric carer testet av Euro NCAP som den siste 208 testet var 2019 ICE-modellen, men vi kan ta 208 som et referansepunkt som Peugeot egentlig ikke endre mye med e-208 bortsett fra å tilpasse den til å huse en elektrisk drivlinje. Med det blir sagt, e-208 har en 4 av 5-stjerners vurdering som er anstendig.

  2024 Hyundai Ioniq 7 - Hva du skal se frem til

Hyundai Kona på den annen side er en 5-stjerners Euro NCAP-klassifisert bil med virkelig god sikkerhet legitimasjon over hele linja. Kona får også mer standard sikkerhet tech i forhold til e-208 mens valgfritt utstyr palett er også mer utbredt.

Er Hyundai Kona En Off-Road SUV?

Selv om Hyundai Kona er klassifisert som en SUV, det har absolutt ingen plass på en off-road spor. Moderne Suv-er er ikke hardt rammet på å være fantastisk off-roadere som de pleide å som de fleste moderne SUV-kjøpere foretrekker luksus, komfort og gode kjøreegenskaper på veien.

Kona kommer med AWD og en litt hevet bakkeklaring som gjør den brukbar i mild terrengkjøring og snøkjøring.

Hva Gjør En God Elektrisk Bil?

En god elbil er en som er praktisk å bruke, ikke er altfor dyr, har urokkelige hurtigladehastigheter, har mer enn 250 miles rekkevidde i de fleste miljøer, har god autonom teknologi og ikke overkompenserer ved å være en elbil.

Dette betyr at gode elbiler gjør jobben sin uten å rope til verden at de er elbiler. Disse bilene er godt laget, romslige, overlegent sikre, og holder også verdien sin veldig bra og bryter ikke sammen på langt nær så ofte som biler med forbrenningsmotor gjør.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter