Vanlige problemer med Mercedes ML320

Mercedes ML320 Problemer

Mercedes ML320 var i produksjon mellom 1998 og 2009, og på denne tiden skapte ML to forskjellige generasjoner.  W163 var i produksjon mellom 1998 og 2005 mens W164 var i produksjon mellom 2005 og 2009.

Den første generasjonen av ML er nå en relativt gammel bil, og den har en tendens til å oppleve ganskemange problemer som motorproblemer, styresystemproblemer og servicebremseproblemer.  Den andre generasjonen av ML er mye mer pålitelig enn den første, og problemene viser vanligvis elektriske problemer, motorproblemer og styresystemproblemer.

Begge disse ML320-generasjonene er ikke de mest pålitelige Mercedes SUVene noensinne, og de har en tendens til å koste ganske mye penger å vedlikeholde. Alt i alt er de fortsatt komfortable og luksuriøse følelsen å kjøre, men hvis du vil ha en mer oppdatert Mercedes mellomstor SUV, bør du se etter 3rd generasjon ML.

De fleste problemer som har en tendens til å plage disse tidlige ML-modellene skyldes mangelfullt vedlikehold. Noen av dem er imidlertid mer alvorlige enn andre. Du bør se etter velholdte relativt lave kjørelengdeeksempler på hver hvis du vil ha en relativt håndterlig eieropplevelse.

Mercedes ML320 W163 motor- og motorkjøleproblemer

Den første generasjonen av ML320 er kjent for å oppleve problemer med den harmoniske balanseskiven, katalysatorene, mangfoldige / hodeproblemer og EGR-verdirelaterte problemer. Alle disse er kostbare å reparere, mens noen av dem noen ganger vises på både lav kjørelengde og høye kjørelengdeeksempler.

Hvis du føler at ML320-motoren din er tomgang grov, det er litt forstøyende, har problemer med å starte eller dør på deg uten noen åpenbar årsak, bør du ta det for en diagnose umiddelbart, da noen av disse er kjent for å forårsake mange problemer nedover linjen.

  Problemer med girkassen i VW Tiguan

Problemer med Mercedes ML320 W163-styresystemet

W163 ML320 er kjent for å oppleve problemer med servostyringshjulet relativt ofte. Mange eiere klaget over  at servostyringsslangen gikk i stykker, servostyringsvæskelekkasjer, tilkoblingsproblemer og problemer med det hydrauliske servostyringssystemet som helhet.

Noen av disse har en tendens til å vises mens du kjører, noe som betyr at det aldri er en god ting å miste servostyring mens du reiser på en motorvei. Du må holde øye med disse til enhver tid hvis du vil ha en trygg og håndterbar kjøreopplevelse. Sørg også for å holde øye med inkonsekvent styringsassistanse, da dette kan flere problemer senere.

Mercedes ML320 W163 service bremser problemer

Mange førstegenerasjons ML320-eiere rapporterte relativt problemer med bremsesystemet der bilen brått stopper etter at ESP-lyset slår på dashbordet. Det virker som om dette problemet skjer fordi styringsratsensoren begynner å feillese og bilen tror at noe er galt, og dermed stopper det uavhengig av bilen.

Dette kan være et stort problem mens du kjører, så husk å sjekke disse sensorene og systemene ut av deg som ønsker å kjøpe en W163 ML320.

Mercedes ML320 W164 elektriske problemer

Den andre generasjonen av ML320 er faktisk mye mer pålitelig enn den første, men selv disse er kjent for å oppleve alle slags elektriske problemer. Flere eiere har rapportert at mange elektronikk i bilen mislykkes fra tid til annen. Disse inkluderer kraft bakluke problemer, utvendige lyn problemer, og interiør brytere.

Mange eiere rapporterte at de fleste av disse er forårsaket på grunn av vanninntrengning i flere forskjellige områder av bilen. Noen eiere rapporterte at dette for det meste er ned til vanntetninger av lav kvalitet for hetten, takluken, bagasjerommet og dørsyltetøyområdene.

  Hvilken Mercedes har head-up display?

Mercedes ML320 W164 motor- og motorkjøleproblemer

ML320 bruker en pålitelig og ganske pålitelig motor. Imidlertid rapporterte mange eiere fortsatt at bilen har en tendens til å stoppe, spesielt hvis kamakselsensoren dør.  Motorlekkasjer er også et vanlig tema for eldre europeiske luksusbiler, mens incrlettet olje consumption er også utbredt med høyere kjørelengde eksempler.

Lekkasjer som disse kan noen ganger føre til brann, og det er ganske mange tilfeller der folk mistet ML320s på grunn av brannrelaterte skader.

Problemer med Mercedes ML320 W164-styresystemet

Styresystemet er et velkjent svakt punkt i ML320, og det er mange data på nettet som har en tendens til å diskutere disse problemene grundigere. Problemer med servostyringssystemet inkluderer servostyringsvæskelekkasjer, mangel på servostyring, voksende lyder, problemer med fremre lager og mange rør- og  tilkoblingsproblemer.

Disse kan også være relativt farlige, så sørg for å holde øye med disse hvis du er interessert i å kjøpe en Mercedes ML320.

Delen Vanlige spørsmål

Er Mercedes W164 ML320 mer pålitelig enn W163 ML320?

Den andre generasjonen av ML320 er mye mer pålitelig enn den første generasjonen. Det er fordi 1m gen ML nå er mer enn 20 år gammel, samtidig som den er en enormt kompleks bil til å begynne med. Dette betyr at biler som disse har en tendens til å ha mange problemer etter hvert som tiden går, spesielt hvis de ikke opprettholdes riktig.

Likevel betyr det egentlig ikke at W164 ML320 er mer pålitelig fordi den ikke er det.  Hvis du vil ha disse bilene, må du huske å finne en som er 1i tilstrekkelig stand, selv om det betyr å utbetale noen ekstra tusen.

  Mercedes Benz SLK55 AMG - Svakheter, driftssikkerhet & pålitelighet

Hvilken motor er i Mercedes ML320?

Den første generasjonen ML320 bruker en 3.2L V6 med 218hp og 228lb-ft av dreiemoment mens W164 generasjonen også bruker en 3.0L V6 med 220hp og 398lbft av dreiemoment.  Andre generasjon ML320 er mye mer ønskelig fordi den er mye nyere.

Det er trygt å si at begge disse powerplants er mer enn nok for 99%, men W164-motoren tilbyr mer dreiemoment som gjør det mer uanstrengt og passende for en stor SUV.

Bør jeg kjøpe Mercedes ML320?

Du bør hoppe over å kjøpe den første generasjonen av ML fordi den ikke er den mest pålitelige, eller den mest moderne bilen der ute. Den andre generasjonen av ML320 er mye bedre, men den er fortsatt ikke på nivå med moderne biler.

Hvis du kjøper en av disse som din daglige sjåfør, må du kjøpe en med ikke for mange miles på klokken. Sørg også for å sjekke alle de sårbare områdene, spesielt styresystemet og motorrelaterte problemer.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter