Vanlige problemer med Mercedes W211

Mercedes W211 problemer

Mercedes Benz W211 er en mellomstor luksus sedan som har vært i produksjon mellom 2002 og 2009. Dette betyr at W211 nå er en 20 år gammel bil, og dermed er den ikke så pålitelig som den en gang var. Dette gjør imidlertid ikke W211 dårlig, men det betyr bare at du bør opprettholde den hvis du vil at den skal vare enda lenger.

De vanligsteproblemene som plager W211 er forbundet med kamakselposisjonssensoren, fjæringen, SBC (Sensotronic Brake Control) pumpen, elektronikken og oljekjøler radiatortetningen.  Disse er kjent for å mislykkes noen ganger i løpet av levetiden til en W211.

Mange er fast bestemt på at W211 er en av de mest pålitelige Mercedes-modellene etter 2000, dette er ganske tydelig gitt det faktum at mange av disse er kjent for å krysse en million kilometer.  Dette er bare mulig hvis du vedlikeholder bilen riktig.

Alt i alt er det trygt å si at en W211 er en av de mest ikoniske Mercedes-sedanene, det er spesielt tilfelle fordi W211 er en av de best solgte E-klasse-modellene der ute.  Dette er et viktig faktum ettersom Mercedes klarte å selge mer enn 13 millioner E-klasser gjennom historien.

Mercedes W211 kamaksel posisjon sensor

 Kamakselposisjonssensoren tjeneren viktig rolle da den bestemmer pulsen  der drivstoffet injiseres i motoren, noe som betyr at den synkroniserer motorens timing.  Hvis du får det fryktede kontrollmotorlyset på dashbordet, og hvis kontrollmotorlyset støttes av motorstopping eller redusert motorkraft, er sjansen stor for at kamakselposisjonssensoren din er skylden.

Det er ganske enkelt å bytte ut disse, og mange Mercedes-teknikere er kjent med disse, så dette bør ikke være et vanskelig problem å løse.  Disse har en tendens til å mislykkes noen ganger i løpet av livet til en W211, så husk å sjekke disse hvis du er interessert i buying W211.

  Vanlige problemer med Fiat 500X

Mercedes W211 suspensjon problemer

W211 er tilgjengelig med en tidlig versjon av Mercedes AIRMATIC luftfjæringssystem som er kjent for å forårsake problemer, spesielt hvis bilen ikke blir kjørt hele tiden. Disse forårsaker vanligvis problemer på bakakselen, så hvis du ser en W211 med ujevn kjørehøyde, er det sannsynlig at en defekt luftfjæring er tilfelle.

Selv om bilen kjøres hele tiden, er luftkompressoren kjent for å mislykkes mens kollisjonsputene som skyver bilen opp noen ganger har en tendens til å lekke.  Dette er et kjent problem med W211, så å fikse disse bør heller ikke være for stort av et problem, men pass på, da disse kan koste mye penger.

Mercedes W211 SBC problemer

SBC, eller med andre ord Sensotronic Brake Control, er en smart elektrohydraulikk system der bremsene drives gjennom en delikat servomekanisme.  Mange Mercedes-spesialister sier at SBC-systemet er kjent for å mislykkes etter omtrent 200k-300k bremseaktiveringer. Mercedes tilbød til og med en spesiell garanti på denne delen fordi det koster ganske mye penger å fikse.

Det er også verdt å nevne at 2006 W211-oppdateringen løstenoen av disse problemene, men hvis du er ute etter pre-facelift-versjonen, må du se etter et gult klistremerke på selve SBC-pumpen fordi den viser datoen da disse sist ble erstattet.

Mercedes W211 elektriske problemer

En 20 år gammel Mercedes er en kjent oppskrift på alle slags elektriske problemer som dashbordinstrumentklyngeproblemer, utvendige lynproblemer, soltakmekanismeproblemer, strømvindusproblemer og mange andre problemer med tilbehør i bilen.

  Hvilken Mercedes har Hyperscreen?

Disse er vanligvis enkle å fikse, men problemet er at de har en tendens til å vises gjennom hele W211. Dette betyr at det å eie en W211 uten et eneste elektrisk problem faktisk er en høy ordre.

Mercedes W211 olje kjøler radiator tetning problemet

Oljekjøleren er designet for å avkjøle motoroljen, noe som betyr at W211 uten den er utsatt for overoppheting, spesielt i varmere måneder, og hvis du kjører bilen i stopp-og-gå-trafikk.  Problemet her er at tetningene rundt oljekjøleren har en tendens til å gå i oppløsning, da de ikke er bygget av slitesterkt materiale.

Hvis disse tetningene går dårlig, vil de danne oljelekkasjer som kan ødelegge alle de omkringliggende delene i motorrommet ditt. Som sådan, hold øye med disse hvis du er interessert i å kjøpe en W211.

Delen Vanlige spørsmål

Hvor lenge kan en Mercedes W211 vare?

Det avhenger av et utall forskjellige faktorer, først og fremst vedlikehold. Noen motorer, spesielt noen dieselmotorer, er kjent for å vare oppover en million miles. De mest pålitelige og langvarige bensinmotorene ser ut til å være de 4-sylindrede.

Det er trygt å anta at alle velholdte W211-modeller er i stand til å vare minst 500 000 miles uten å trenge store overhalinger. Internett er full av stolte eiere som mer enn gjerne viser verden at W211-ene deres krysser enda dobbelt så mye.

  Alt om 2023 Mercedes-AMG EQE SUV

Er Mercedes W211 en klassisk bil?

Detavhenger av  hva du ser på som den viktigste faktoren. I noen land, som Storbritannia for eksempel for at en bil skal bli oppført som en klassiker, må den være mer enn 20 år gammel. Dette betyr at tidlige W211-modeller  kan betraktes som klassikere.

Dette betyr at disse bilene ikke trenger å betale veiavgift lenger, men noen land har hevet den baren til 40 år gammel.

Er Mercedes W211 en god investering?

Hvis du vil tjene penger ved å holde på en W211, er sjansen stor for at du ikke kommer til å kunne tjene noen betydelig sum penger, i hvert fall ikke ieseeable fremtid.  Det er rett og slett for mange W211s rundt om i verden, så etterspørselen etter disse er ikke på langt nær så høy som tilbudet.

Gitt, de fleste av disse er eksempler på høy kjørelengde og beat-up, men det er fortsatt mange av disse som er i anstendig form. Kanskje de mer begrensede AMG-modellene gir mer mening som investeringer, men mainstream W211s gjør det ikke, i hvert fall ikke foreløpig.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter