Hvilken Mercedes har en Sport-modus

Mercedes har tilbudt en egen Sport-modus i mange av sine modeller i nesten 15 år nå. Men bare de nyeste Mercedes-modellene kommer med en spesifikk funksjon kalt Mercedes-Benz DYNAMIC SELECT, en funksjon som lar deg velge mellom flere  spesifikke kjøremoduser avhengig av humøret ditt.

Den nyeste versjonen av Mercedes DYNAMIC SELECT leveres med minst 3 moduser,Comfort, ECO og Sport. Noen modeller kan til og med tilby en individuell modus som lar deg tilpasse oppsettet fullstendig. Videre kommer noen sportier modeller med en Sport + -modus som ytterligere strammer opp bilen.

De raskeste, mest ekstreme spesialbygde AMG-modellene tilbyr en bestemt Race-modus. Denne modusen er bare reservert for ekte Mercedes superbiler som AMG GT-avstamning.

Noen SUV-er tilbyr også spesifikke kjøremoduser som Slippery, Off-Road og Off-Road+, avhengig av den aktuelle modellen.

Komfort-modus

Komfortmodus eller som det noen ganger er referrød til som »Mercedes Mode» er din standard kjøremodus som tilbyr den mest komfortable suspensjon og styring set-up. Videre løsner denne modusen også overføringen for å tilby  en  sømløs girskifteopplevelse  for maksimal  drivstoffeffektivitet.

I denne modusen er Mercedesen din også den roligste som den kan være, da motoren din har en tendens til å holde seg til det nedre RPM-området. newest Mercedes-modellene tilbyr også en helt ny »seilingsmodus» som kobler ut motoren når føreren slipper akseleratoren i hastigheter over 37 MPH.

Denne funksjonen tar sikte på å spare drivstoff ytterligere ved å coasting ved hjelp avbilenskinetiske energi. Systemet engasjerer clutchen igjen når bilen begynner å miste kinetisk energi, eller føreren berører pedalene. Seilmodusfunksjonen når den er engasjert vises i instrumentklyngen som viser et seilyachtikon.

  Hvilken bil avskrives raskere – Mercedes eller BMW?

Komfortmodus drar også nytte av ECO Start-Stop-systemet som slår av motoren for å spare drivstoff ved hvert stopp.

Sport- og Sport+-modus

En dedikert Sport-modus er det motsatte av den nevnte komfortmodusen fordi denne modusen gjør fjæringen mye stivere, girkassen er mye raskere, og har en tendens til å holde girene i høyere RPM-områder. Styringen er også mer responsiv og mye skarpere, og gassresponsen er også betydelig oppringt.

Styringen blir mye tyngre, da dette gjør det mulig for sjåføren å plassere bilen mye mer nøyaktig, og selv alle mindre styringsjusteringer vil fortsatt flytte bilen. Eksosen blir litt høyere, men fortsatt ganske begrenset.

Sport+-modusen er derimot den mest ekstreme kjøremodusen i de fleste AMG-modeller. Sport+ er for det meste skreddersydd for raskere motorveikjøring som prioriterer sikkerhet og stabilitet og ofrer komfort og effektivitet.

I Sport+-modus er eksosen helt åpnet, ECO Start Stop- og Seiling-funksjonene er  fullstendig deaktivert. Denne modusen er for det meste laget for entusiaster, men likeveler  mange ikke store fans av veien for  stiv suspensjon  oppsett på noen AMG-modeller  når Sport + -modusen er aktivert.

Individuell modus og løpsmodus

Oppsettet av individuell modus er det mest imponerende av dem alle fordi det lar deg velge og velge alle de forskjellige aspektene av  kjøreopplevelsen. Du kan velge en sportier gassrespons og girkasse, men en komfortabel fjæring og styreoppsett.

  Hvilken Mercedes har to batterier

Dette er veldiggunstig fordi mange Mercedes AMG-modeller som den utgående E63 hadde utrolig stive suspension-oppsett, noe som ødelegger den daglige evnen sammenlignet med en vanlig E-klasse. Du kan også åpne exhaust når du ønskerdet også, eller gjøre det quieter også.

En spesifikk Race-modus er bare tilgjengelig med Mercedes AMG GT biler, da disse bilene er spesialbygde superbiler. Topp-of-the-line AMG GT Black Series tilbyr så mye som 720hp og er helt satt opp for sporkjøring. Så Mercedes bestemte seg for at en bestemt spormodus er nødvendig for at du skal kunne utnytte bilensdynamiske  capabilities.

Delen Vanlige spørsmål

Hvilke Mercedes-modeller tilbyr en utpekt terrengmodus?

Alle Mercedes SUVer tilbyr enten en slags terrengmodus, eller de er allerede satt opp for mild terrengbruk. Men de større SUV-ene, GLE  og GLS tilbyr også en hoppemodus som virtuallierte gjør din Mercedes SUV til enfancy lowrider.

Formålet med denne funksjonen er å løsne bilen hvis du ender opp i dyp sand eller snø, men Mercedes vet at denne funksjonen mest sannsynlig vil bli brukt til Instagram- eller Tik-Tok-show-off-formål. Selv Maybach GLS tilbyr denne function, og laossinnse det, ingen kommer til å ta en krom-fest Maybach Off-roading.

Hvilket bilmerke tilbyr den mest konfigurerbare kjøremodusen?

En konfigurerbar kjøremodus har blitt en standard i alle de førsteklasses tyske luksusbilene. Både BMW og Audi tilbyr også denne funksjonen en stund nå, men BMW er den som  tilbyr mest justerbarhet når det gjelder alle aspekter av kjøreopplevelsen.

  Hvilken Mercedes er forhjulsdrift?

BMWs lar deg justere alle vanlige parameters som gassrespons, suspensjon stivnes,styringsvekt og presisjon, girkassehastigheter,  etc. Men der BMW har overtaket er evnen til å justere bremsefølelsen også. Videre tilbyr mange BMW-modeller flere nivåer av girkassejustering.

Gjør Sport-modusen bilen tryggere når du kjører fort?

Det gjør det på en måte, og det gjør det liksom ikke. når du engasjerer Sport-modus, vilMercedesen din tilby mer dynamiskeevner, noe som betyr at hele drivverket vil være mer ansvarligforinngangene dine, og du  kan gjøre mindre styringsjusteringer. Noen modeller vil også bli lavere, noe som senker tyngdepunktet for bedre håndtering av karakteristics.

Men det er også verdt å nevne at trekkraftkontrollen også løsnes i Sport-modus, og spesielt i Sport +. Dette betyr at bilen ikke vil reagere så fort som det ville gjort i komfortmodus hvis den merker at bilen mister trekkraft.

Dette er så værecabruk bil enthusiasts nyte en mer leken bil, men det betyr også at bilen ikke vil være så stabil værecabruk trekkraft kontrollenblir begrenset.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter