Beste terrengmuskelbil i 2023

2023 Jeep Grand Cherokee

Off-road muskelbiler eksisterer egentlig ikke på samme måte som de gjorde for lenge siden. Nå handler det om å putte en stor muskel-V8 inn i en SUV som kan gjøre alt. Dette er ikke nødvendigvis en dårlig ting fordi noen av disse SUV-ene er rett og slett utrolig dyktige. I denne artikkelen skal vi liste opp den beste terrengmuskelbilen i 2023.

For det første skal vi nevne Jeep Grand Cherokee Trackhawk, en 707 hk maskin som er designet primært for bruk på veien, men den kan holde seg selv på en terrengbane. Dodge Durango SRT er også i stand til å tilby ekstrem kraft, men kan også gå off-roading.

Jeep Wrangler Rubicon med en V8 er også en muskelbil for terrengkjøring, da den gir nok kraft til å rive ned terrengstier.  På toppen av denne listen skal vi nevne Mercedes-Benz G63 AMG. Ja, G63 er ingen muskelbil, da den ikke engang er amerikanskprodusert, men ingen kan nekte for hvor muskler den føles, spesielt med den strupete V8-motoren.

Alt i alt kan du virkelig ikke kjøpe en «ekte» muskel off-road bil i disse dager. Mange har konvertert eksisterende muskelbiler for å gjøre dem mer offroad-vennlige, men det er ikke akkurat noe du kan gå rett frem og kjøpe.

Jeep Grand Cherokee Trackhawk

Jeep Grand Cherokee Trackhawk er den kraftigste Grand Cherokee gjennom tidene.  Den har en 6.2L kompressormatet V8-motor med 707hp og 645lb-ft dreiemoment. Trackhawk  kjører og høres ut som en ekte muskelbil, noe som betyr at den bokstavelig talt vil rive ørene ut hvis du kommer over en selv med mindre eksosjusteringer.

  Beste hybridbiler for unge sjåfører

Med AWD kan Trackhawk til og med gå off-roading, selv om den ikke nødvendigvis var designet for å utmerke seg i den forbindelse.  Selv om Trackhawk aldri var ment eller testet på en ekte terrengbane, har mange eiere prøvd det med større og kraftigere dekk. La oss bare si at du ikke kommer til å ha vanskelig for å bli sittende fast med så mye kraft under foten din til enhver tid.

Dodge Durango SRT

Den 6.4L HEMI V8-motoren som finnes i Durango tilbyr 475hp og 470lb-ft dreiemoment som er mer enn nok til å få deg i gang på en off-road sti. Jada, Hellcat Durango er enda kraftigere, men den er ikke like god på en terrengbane som den «vanlige» SRT.  Det er en mye mer kapabel o verlanding bil enn det er en off-roader, men hvis du gjør små justeringer, kan det være.

Dodge sier at SRT ikke har den nødvendige understellsbeskyttelsen som noen andre V8 SUVer fra fabrikken, men når det gjelder balanse, chassis og kontroll, er SRT bare perfekt.  Uansett vil du høre om Durango SRT-eiere som går off-roading her og der, noe som ikke er så uvanlig med tanke på at dette er en 475hp AWD SUV som iboende er designet for å gå hvor som helst.

Jeep Wrangler Rubicon V8

En V8-utstyrt Jeep Wrangler Rubicon er et beist når det gjelder terrengkjøring. Med 470 hk og 470 lb-ft dreiemoment, har den samme motoren du finner i SRT Durango. Jeep er imidlertid mer etterrengkjøretøy enn Durango, som er det du vil ha hvis du er seriøs med å gå off-road.

  Hva er den raskeste elbilen

Wrangler er flott for Overlanding, rock-crawling, gjørme-trailing, sanddynekjøring eller hva annet du kaster på den. Den ble designet fra bunnen av for å gå hvor som helst, noe som betyr at det er lite som faktisk kan stoppe det. Alt i alt er Wrangler Rubicon V8 sannsynligvis det mest kapable terrengkjøretøyet på denne listen, kanskje bortsett fra AMG G63 AMG vi nå skal diskutere i neste avsnitt.

Mercedes-Benz AMG G63

Den mektige G-Wagon er på ingen måte en muskelbil, da den er så tysk som tyske biler kan bli. Den har imidlertid en V8 under panseret som føles som den hører hjemme i en moderne muskelbil. Med 577hp og 627lb-ft dreiemoment, er du ikke kommer til å føle noen mangel på kraft med G63, uansett hvor du er.

Med tre låsedifferensialer er G63  i stand til å krysse terreng bare Wrangler Rubicon kan forstå ut av alle bilene nevnt i denne artikkelen. I tillegg til å være så kraftig og så dyktig, er G63 fullpakket med den nyeste Mercedes-teknologien og alle skapningskomfortene du noensinne vil ha.

FAQ-seksjon

Kan muskelbiler gå off-road?

Ikke egentlig. Muskelbiler ble hovedsakelig designet for kvartmilsløp og løp av stopplys. Etterpå ble de mer vanlige og begynte å være luksuriøse og teknologivennlige. Ekte muskelbiler var barebone og hadde en enorm halsbrekkende V8 som gjorde bilen ekstremt nesetung som ga den den signaturen kjøreopplevelse.

Disse bilene har ofte vanskelig for å gå rett på perfekt asfalterte veier, og det er derfor de ikke hører hjemme på noen terrengsti. Hvis du ikke tror meg, bare Google hvor mange Ford Mustangs har krasjet bare ved å forlate en biler og kaffe hendelse.

  Hva er det sikreste firehjulsdrevne kjøretøyet?

Finnes det muskelbil-SUV-er?

Nei, en «ekte» muskel-SUV ble aldri bygget da muskelbiler hovedsakelig var todørs store coupeer med V8-motorer, skarpt utseende, brede dekk, panserskudd og blussede skjermer.  Selv om SUV-er som Trackhawk passer den beskrivelsen løst, er de ingen ekte muskelbiler, da ekte muskelbiler ikke eksisterer lenger.

De hører hjemme på 60-, 70- og 80-tallet, og er ikke tilgjengelige for kjøp i dag. Jada, Hellcats og GT500s, og ZL1s er fantastiske, men de er egentlig ikke muskelbiler på samme måte som de var tilbake på dagen.

Har Europa muskelbiler?

Muskelbilnavnet var og er fortsatt knyttet til amerikanskproduserte biler, men hvis vi ser på hva som laget en muskelbil, kan vi se noen europeiske modeller som passer til den beskrivelsen. Den gamle V8 Vantage av Aston Martin er en ren muskelbil, bare Google det hvis du ikke tror meg.  Mange AMG Mercedes-modeller som E55 eller C63 er også muskelbiler.

DeTomaso Longchamp og Mercedes AMG «Hammer» er også muskelbiler laget av europeiske carmakers.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter