BMW 116i – Alt du trenger å vite

BMW 116i

BMW er en ledende produsent av luksusbiler med eksepsjonell ytelse og håndtering. Enten du velger en stor bil som BMW X7 SUV, eller en liten en som BMW 116i, vil du fortsatt nyte turen og luksuriøse funksjoner i BMW.

BMW 116i er en 5-dørs hatchback med mange fascinerende funksjoner. Den har en enkel, men elegant design som befaler oppmerksomhet. Interiøret er også luksuriøst, og det har plass til opptil fem passasjerer. Til tross for sin lille motor, denne kompakte hatchback utfører enestående og konkurrerer gunstig med slike som Mercedes A-klasse.

Historien om BMW 116i

BMW 116i er en del av BMW 1-serien, som ble introdusert i markedet i 2004. Videre var det en av de første modellene som ble produsert under 1-serien. Andre modeller var 116d, 118i, 118d, 120i, 120d, 123d og 130i.

I tillegg ble BMW 116i produsert mellom 2004 og 2011, før den ble erstattet av BMW F20, som ble produsert fra 2011 til 2019. Dessuten ble 2004 til 20011 116i utstyrt med en N45, motor, som var pålitelig og kraftig for sin størrelse. Merk at 116i er bensinversjonen, mens 116d er dieselversjonen.

Funksjoner av BMW 116i

Utseende

BMW 116i leveres med en enkel, men elegant utvendig design. Takket være de flytende linjene og buede frontlyktene som gjør at det ser spektakulært ut. Interiøret er også luksuriøst med kvalitetsmaterialer og et elegant infotainmentsystem. På toppen av det har den en romslig hytte og rikelig lasteområde for å holde bagasjen din.

Prestasjon

Denne bilen har blitt drevet av tre forskjellige motorer i løpet av sine 7 år i produksjon. Fra 2004 til 2011 ble den drevet av en 1,6-liters N45 inline-4-motor. Denne motoren leverer maksimalt 114 hk og 111 lb-ft dreiemoment. Mens den var fra 2007 til 2011, ble den utstyrt med en 1,6-liters N43 inline-4-motor.

  Vanlige problemer med BMW 116i

N43-motoren var litt kraftigere enn N45-motoren, da den leverte maksimalt 121 hk og 118 lb-ft dreiemoment. Fra 2009 til 2011 var bilen utstyrt med en 2,0-liters N43 inline-4-motor som produserte opptil 121 hk og 136 lb-ft dreiemoment.

Komfortabel annonse lasterom

Ikke la den lille størrelsen på BMW 116i lure deg. Denne bilen er veldig romslig, da den har plass til opptil fem personer. Og siden det er en hatchback, kan høye mennesker finne hytta komfortabel, da de ikke trenger å synke i setene sine for å unngå å treffe veien som når de er i en sedan.

På toppen av den romslige hytta kommer denne kompakte hatchbacken også med god lasteplass som kan passe til en håndfull bagasje. Dessuten, når baksetet ikke er i bruk, kan det brettes for å øke lasterommet.

Drivstoffeffektivitet

Denne bilen er veldig drivstoffeffektiv da den returnerer ca 50 mpg, noe som er veldig imponerende. Den har samme drivstoffeffektivitet vurdering som BMW 114i og 118i. Dens større søsken med større motorer som 120i har en vurdering på 47.1 mpg og 125i-modellen har 42.2 mpg.

Pris

Med en basispris på rundt $ 32,000 XNUMX, er BMW 116i veldig rimelig. Du kan få enda en billigere avtale hvis du treffer bruktbilmarkedet. Likevel, hvis du bestemmer deg for å velge fra bruktbilmarkedet, må du sørge for at du får en pålitelig bil, da du ikke vil bruke dine hardt opptjente penger på verkstedet.

  Hvor mange seter har BMW iX3?

FAQ

Er BMW 116i verdt å kjøpe?

Hvis du ønsker å ha den ultimate kjøreopplevelsen, men ikke har råd til high-end BMW-modeller, er BMW 116i den perfekte bilen for deg. I tillegg er det komfortabelt og drivstoffeffektivt, noe som betyr at du ikke vil bruke mye på drivstoff. Men hvis du foretrekker en kraftigere og romslig bil, så BMW 116i er ikke noe for deg.

Hva er de vanlige problemene med BMW 116i?

Hvis du allerede har BMW 116i eller har tenkt å kjøpe en, er det viktig å vite noen av problemene du sannsynligvis vil møte, slik at du ikke blir fanget off-guard. De vanlige BMW 116i-problemene er servostyringsfeil, dørhåndtaksproblemer, drivstoffpumpefeil, lekkende EGR-modul, motorstopping og mye mer.

Selv om disse problemene er vanlige på BMW 116i, er ikke alle av dem funnet på en enkelt modell. Noen kan være på modellåret 2004, mens andre kan være på modellåret 2008. Hvis du vedlikeholder og vedlikeholder bilen riktig, vil du ikke oppleve de fleste av disse problemene.

Er BMW 1-serien bra for daglig kjøring?

Ja, BMW 1-serien, eller spesielt, BMW 116i er en god daglig sjåfør. Dette er fordi bilen er kompakt og vil passe lett i trafikken. I tillegg vil parkering ikke være noe problem, da bilen tar svært lite plass. Og siden det kommer med et RWD-system, vil turen være morsommere enn en bil med et FWD-system.

  Hvordan fungerer en BMW plug-in hybrid?

Hvordan føles det å kjøre BMW 116i?

Den nyeste BMW 1-serien leveres med en forhjulsdrift som standard. Det er imidlertid ikke tilfelle med den gamle BMW 116i, som er utstyrt med et bakhjulsdriftssystem. Derfor føles turen mer stabil og raskere enn BMW 1-serien utstyrt med et FWD-system.

Hvilken bil er bedre – BMW 1-serien eller Mercedes A-klasse?

Mercedes A-klasse hatchback og BMW 1-serien hatchback er begge fremragende biler med utmerket ytelse og komfort. Likevel, hvis du ønsker ren komfort, luksus og overdådighet, mercedes A-klasse er bilen for deg. Men hvis du vil ha ytelse, bedre håndtering og drivstoffeffektivitet, er BMW 1-serien den beste.

Sammendrag

Generelt er BMW 116i en elegant, kraftig, praktisk, komfortabel og pålitelig bil. Men som enhver bil har den også noen problemer som brukere bør forvente å støte på, for eksempel drivstoffpumpefeil, overføringsproblemer, problemer med dørhåndtak og motorproblemer.

I motsetning til de nyeste bilene, kommer denne bilen med et bakhjulsdriftssystem, noe som er viktig under tøffe forhold som snø eller is. Totalt sett er det en utmerket bil med mange eksepsjonelle funksjoner for å tilby interesserte kjøpere.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter