Er BMW F30 en god bil?

Er BMW F30 en god bil?

BMW F30 er BMWs interne kode spesielt introdusert for sjette generasjon 3-serien sedan, produsert mellom 2011 og 2019. Derfor skiller denne koden denne bilen fra andre 3-serie modeller fra BMW, for eksempel E36, E46 og E90. Men er F30 en god bil?  

Ja, BMW F30 er en utmerket bil. Bilen kombinerer ytelse, komfort, effektivitet og sikkerhet i en tur. Det er også en av de flotteste BMW 3-serien noensinne laget av BMW. Dessuten er F30 mer pålitelig enn de fleste BMW-modeller, da den opplevde færre problemer.  

I tillegg er BMW F30 en imponerende sedan som det er lett å håndtere med en effektiv motor. Dessuten ser det elegant ut på utsiden og kommer med et interiør av høy kvalitet. Likevel er det avgjørende å merke seg at ikke alle BMW F30s var pålitelige biler, da 328i hadde mange problemer. 

Funksjoner av BMW F30

Utseende 

BMW F30 er en av de flotteste BMW 3-serien modeller gjennom tidene. Faktisk er det en av de flotteste BMW sedans noensinne laget. Denne bilen har et maskulint og sporty eksteriør med et avansert og luksuriøst interiør. Det oser av komfort og luksus, noe som gjør det til en ekte tysk luksus sedan. 

Det vakre utseendet og luksuriøse funksjonene som denne bilen tilbyr har gjort det til en av de bestselgende BMW-modellene. BMW 3-serien står for en tredjedel av det globale BMW-salget. Dette er ikke en tilfeldighet da funksjonene, ytelsen og kvaliteten på bilen snakker for seg selv. 

  BMW Z4 VS Supra – hvilken er bedre?

Bortsett fra det eksepsjonelle utvendige utseendet og store hjul, BMW F30 har også automatisk air condition, cruise-kontroll, Bluetooth telefon tilkobling, nøkkelfri start, automatisk oppstartåpning, BMW Professional radio med en 6,5-tommers fargeskjerm, og multi-funksjon skinn ratt. 

Prestasjon 

BMW F30 3-serien er ikke blant de raskeste BMWs på markedet. Imidlertid er det fortsatt raskt sammenlignet med bilene i sin klasse. Denne bilen kan akselerere fra 0 til 60 på bare 6,7 sekunder, noe som er ganske tregt, men fortsatt bra. Imidlertid har den en toppfart på 145 mph, som slår de fleste av konkurrentbilene i sin klasse. 

Selv om BMW F30 har hatt forskjellige motorer, er den mest populære B58-motoren. Denne 3,0-liters enkelt turbomotoren leverer opptil 320 hestekrefter og 330 lb-ft dreiemoment. Derfor er det veldig kraftig. Likevel hadde den et alternativ for en 6-trinns manuell girkasse og en ZF 8-trinns automatgirkasse. 

Komfort og luksus

Siden BMW F30 3-serien kommer i forskjellige linjer, vil du sannsynligvis få forskjellige komfort og luksuriøse funksjoner avhengig av linjen du velger. Noen av standardfunksjonene du finner i alle F30-linjer inkluderer imidlertid store hjul, skinnseter og innvendige trims av tre eller aluminium. 

Når det gjelder topp møbeltrekk, har sportslinjemodellen fire forskjellige lærteksturer å velge mellom, som inkluderer en type lær og tre typer Dakota-lær. Tvert imot tilbyr den moderne linjen flere interiørtrimmer enn noen annen linje. Den har perle metallisk, aluminium og to forskjellige typer tre.  

Sikkerhet 

Siden BMW F30 er blant de mest pålitelige bilene noensinne laget av BMW, hadde denne bilen førsteklasses sikkerhetsfunksjoner. Noen av disse inkluderte stabilitetskontroll, blokkeringsfrie bremser, overhead kollisjonsputer, anti-whiplash, knekollisjonsputer, overhead kollisjonsputer, sikkerhetssystemer og mye mer. 

  BMW X1 - Alt du trenger å vite

Andre viktige sikkerhetsfunksjoner i BMW F30 inkluderer flate dekk og valgfri ryggekamera, og side- og toppkameraer. Alle disse funksjonene kombinert gjør kjøring denne bilen for å være trygg. 

FAQ

Hvor pålitelig er BMW F30?

BMW F30 er rangert litt over gjennomsnittet av de fleste rating byråer. Dette er fordi det ikke har flere vanlige problemer som de fleste BMWs. Dette betyr at de fleste problemene som eiere av denne bilen vil oppleve er et resultat av normal slitasje etter flere års bruk. 

Hvordan får jeg tilgang til den skjulte menyen på BMW F30?

Den skjulte MENY-tjenesten på BMW F30 kommer med funksjoner som kan hjelpe deg med å sjekke helsen til bilen din. For å låse opp eller få tilgang til denne skjulte MENYEN, her er hva du trenger å gjøre: 

  • Ikke slå av motoren eller tenningen
  • Trykk og hold inne tilbakestill turknappen i omtrent 10 til 12 sekunder
  • Trykk flere ganger på tilbakestill turknappen til opplåsingsfunksjonen vises
  • Trykk og hold inne i flere sekunder på opplåsingsalternativet til det ber om koden
  • Opplåsingskoden er omtalt i summen av de siste 5 sifrene i chassisserien 
  • Skriv inn koden, trykk og hold inne knappen i flere sekunder 
  • Du er ferdig 

Hva betyr BMW E- og F-tallene?

BMW har kodenavn og E og F er noen av dem. Kodenummeret E betyr Entwicklung på tysk, noe som betyr utvikling. Vær oppmerksom på at disse tallene er kodenumrene som gis til nye biler i utviklingsprosessen. Så F-nummeret ble tildelt etter at E-nummeret nådde tresifrede sifre. 

  Er BMW gode biler?

Hva er noen av de vanlige problemene knyttet til BMW F30? 

BMW F30 kan være en fremragende bil, men det kommer også med noen mangler som du bør være klar over. Disse inkluderer dårlig byggekvalitet, ikke så god styringsfølelse og dårlig kjørekvalitet. Vær oppmerksom på at disse problemene varierer fra en F30-modell til en annen. 

Den dårlige styringsfølelsen er over alle F30-linjene. Tvert imot, dårlig kjørekvalitet er vanlig med BMW F30 328 og 335 modeller. Når det gjelder byggekvaliteten, er dette problemet svært vanlig i 320i, da det ikke føles så stilig som E9x eller andre førsteklasses BMW F30-modeller. 

Sammendrag 

Totalt sett er BMW F30 en god bil. Takket være det eksepsjonelle eksteriør- og interiørutseendet som gjør det til ooze komfort og luksus. På toppen av det utfører bilen på et høyt nivå, har en effektiv motor og kommer med førsteklasses sikkerhetsfunksjoner. Likevel har den også noen vanlige problemer som du bør være klar over før du kjøper den. 

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter