Er en svart bil varmere enn en hvit bil?

Den innvendige og utvendige fargekombinasjonen til bilen din betyr mange ting. Først og fremst er det et uttrykk for hva du liker og hva du ikke liker. Foruten dette er det mange konsekvenser forbundet med innvendige og utvendige fargekombinasjoner som  heat dissipation, videresalgsverdi  og vedlikehold.

Ja, en svart bil beholder mye mer varme enn en hvit bil gjør, men det er måter man kan negere  dette. Hvis du for eksempel velger vindus nyanser, vil du sannsynligvis senke den indre temperaturen betydelig, så mye at et mørkt-farget interiør egentlig ikke  betyr noe.

Både utvendig og innvendig fargealternativspiller  en viktig rolle når det gjelder varmespredning. Et skinnsvart ratt beholder for eksempel mer varme enn et hvitt. Men hvis du bruker solbeskyttelse for dashbordet og rattet, bør du ikke bekymre deg.

Dette er fordi en fargerik overflate reflekterer mye mer lys / varme, og enmørkfargetoverflate gjør det ikke. Det kalles et termodynamisk prinsipp. Hvis du ikke tror det, gå ut i en svart skjorte om sommeren, og det vil du.

Termodynamisk fargeprinsipp

Før vi bor dypere inn i forskjellene mellom svart-hvitt-farget interiør og utvendige biler, er det viktig for deg å forstå hvordan termodynamikkens lover gjelder i denne situasjonen. Color er egentlig en lys refleksjon. Mer precisely, en rød bil reflekterer hver »farge» ut av lysspekteret i tillegg til rødt.

Jeger ikke den samme med blått for eksempel som reflekterer alt lys i tillegg til blått. Selvfølgelig er dette ikke en »svart-hvitt» type ting (ordspill ment), og disse er ikke så presise. Men generelt gjelder denne regelen for hver farge i tillegg til hvit, sølv og svart som er noe ikke-nformister.

  Mest pålitelige europeiske biler gjennom tidene

Hvite farger gjenspeiler hele spekteret av lys, sølv reflekterer et flertall av lyse og mørkere farger, spesielt svart, absorberer hele lysspekteret. Det absorberte lyset overføres til varme, noe som betyr at jo mer »lys» det absorberer, jo mer blir det omgjort til varme.

Som sådan absorberer en fargerik overflate mindre energi, og dermed er overflaten ikke så varm. På den annen side beholder svart nesten alt, og dette resulterer i høyere overflatetemperatur. Thans er universell, så uansett om det er en skjorte eller en bil, gjelder slike regler.

Bilinteriør og utvendige termodynamiske egenskaper

Hvis du går ut i en svart skjorte om sommeren, vil du definitivt føle varmen mer enn om du hadde på deg en hvit skjorte. Men biler er forskjellige fordi de er laget av  metall, noe som er en flott varmeleder. Dette betyr at denne termodynamikkregelen  enffects biler eksponentially.

Than farge på interiøret er ikke den eneste grunnen til at noen biler absorberer varme bedre enn andre. Et annet viktig aspekt er selve materialet. Lær er for eksempel mye tettere sammenlignet med klut, og som sådan absorberer og leder lær mer varme sammenlignet med et klutinteriør.

Hvis du noen gang har sittet i et skinnsete mens bilen var sitting  i solen, har du definitivt følt det. Hvis rattet og girknappen er polstret med lær, vil de sannsynligvis bli utrolig varme hvis de blir utsatt for solen en stund.

Når det er sagt, sørg for å investere i et sett med anstendige vindus nyanser eller et anstendig utvendig / innvendig bildeksel. Hvis du parkerer bilen i solen regelmessig, sørg for å dekke dashbordet opp fordi solen kan skade overflaten på grunn av continuooss soleksponering.

  Hvilken tysk bil er den mest pålitelige

Videresalgsverdien knyttet til en bilinteriør og utvendig farge

Folk er unike, og mange av oss elsker mange ting. Men lurer du noen gang på hvorfor det ikke er så mange rosa, oransje, gule, lyseblå eller lyse grønne biler rundt? Tross alt kjøper vi ofte sko, skjortes,mobiltelefoner,  og hva ikke i alle slags farger, men ikke biler.

I noen områder i verden som for eksempel De forente arabiske emirater er de aller fleste biler hvite. Dette skyldes  delvis det nevnte prinsippet om termodynamikk, men også på grunn av videresalgsverdien. Når det er på tide å selge bilen din, betyr farge enormt, og hvis du maler fokuset ditt i lys rosa, er sjansen stor for at du aldri kommer til å selge den.

Det er grunnen til at de aller fleste biler der ute er enten hvite,svarte  eller grå. Noen ganger kommer du over en rød eller blå bil, men deter vanligvis en merdempet farge. Foruten superbiler som Lamborghinis for eksempel, er de fleste biler enten svarte, hvite  eller grå.

Delen Vanlige spørsmål

Hva er den vanligste interiør- og utvendige fargekombinasjonen?

Hvis du noen gang har lurt på hvilken bilfargekombinasjon som er den vanligste, er densvart på svart. Det er verdt å nevne at de fleste bilinteriør er svarte.

Dette er fordi videresalg betyr noe, og fordi det uten tvil ser best ut. Foruten dette reflekterer ikke svart interiør på frontruten, og fargerike overflater gjør det. Bare en liten prosentandel av bilens interiors er enten hvite,  grå,  beige, brune, cream  eller rød.

  Beste kupéer for høye sjåfører

Skal vi være mer kreative med våre bilfargevalg?

Ja, det burde vi absolutt. Biler er ikke bare verktøy, og det er et faktum. Biler er slemme uttrykk,  statusog suksess. De er også en måte å behandle deg selv for å avslutte en god forretningsavtale. Videre er biler en flott reisefølge og en bank av uvurderlige minner.

Som sådan bør vi uttrykke oss mer. Som mennesker liker vi individuelle ting, ting som er og føles »vår». En bilentusiast er for eksempel mer sannsynlig å male en bil i en uvanlig farge enn en »vanlig» person. Men ikke gå helt ut og kjøp en lilla og gullbil hvis du ikke er Snoop Dogg.

Hva om bilen min ikke er svart eller hvit?

Temperaturforskjellene mellom en hvit og en svart bil er merkbare nok til at de er verdige til å nevne.  På den annen side, hvis bilen din er oransje eller rød, eller hva som helst, er temperaturforskjellene ikke så merkbare, og dermed ikke verdt å nevne.

Uansett farge, det er mange måter å holde bilen cool. Et bildeksel, skyggelagt parkering, dashbordtepper, vindusfarget, monokromatisk glass… Alle disse teknikkene gjør  en stor forskjell når det gjelder biltemperatur.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter